Nokia C6-00, t-mobile připojení

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
david540

Nokia C6-00, t-mobile připojení

Příspěvek od david540 »

Zdravím,aktivoval jsem si u T-M datový tarif a rád bych se přihlásil pomocí 3G k odoriku. Pokud se připojuju pomocí wifi, není problém, pokud dám jako přístupový bod "t-mobile internet", voip klient se prvně zeptá, zda se mužu připojit ale následně se zobrazuje pouze "čekání". Přitom web na telefonu jde normálně prohlížet. Nějaký nápad, kde mám chybné nastavení? postupoval jsem podle: http://www.odorik.cz/w/nokiavoip

Děkuju d.
ViR

Re: Nokia C6-00, t-mobile připojení

Příspěvek od ViR »

No, nápad. Tenhle mobil neznám, ale u E51 i u některých dalších mobilů jsem musel někde v menu, respektive přes aplikaci "SIP VoIP Settings" nastavit něco jako "Allow VoIP Over WCDMA" na "On". Jinak to fungovalo jen přes WiFi a přes 3G nikoli.

A přes 2G (GPRS), respektive 2,5G (EDGE) vestavěný klient u symbianových telefonů Nokia (snad krom nějaké E60, či co to bylo) nepracuje vůbec.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Mozná byste mohl vyzkouset aplikaci Fring,stáhnete z Marketu,totiz,pokud vestavené SIP VoIP settings
pouzijete i na príchozí hovory,strasne to vybíjí baterku,to hlavne,a pak - ten Fring se nastavuje velice snadno - uzivatel,SIP heslo a sip.odorik.cz nic víc.A prichozi hovory baterku tolik necumlaji.
Mel jsem E52 a 2 az 3x denne dobíjení,byla nová.S Fringem jednou za dva dny.
Nebo i Nimbuzz lze zkusit.U techto veci je dobré dát tomu cas a vyzkouset co nejvíc mozností.
odorik_brno

Příspěvek od odorik_brno »

Zkontrolujte jestli mate nastaveno:
Advance VoIP settings → VoIP services → vybrat příslušný VoIP profil → Profile settings → a položku AWCDMA změnit na ON
david540

Příspěvek od david540 »

odorik_brno píše:Zkontrolujte jestli mate nastaveno:
Advance VoIP settings → VoIP services → vybrat příslušný VoIP profil → Profile settings → a položku AWCDMA změnit na ON
Toto jsem nastavil. Přihlášení se podařilo, je vidět i ikona přiojení 3,5G, ale pokud chci přes SIP volat, tak je to hluché a telefon nezvoní. Ještě nějaký nápad, co kde přenastavit?
Moc Děkuju.
Ad. FRING - je to tedy tak, že vestavěný SIP žere víc baterku než fring? Používám jen na odchozí hovory.
pavelpa

Příspěvek od pavelpa »

I když tu mám Nokii C600 od Vodafone, nastavování by mělo být podobné, respektive v tomto telefonu nemohu najít kde aktivovat internetové připojení. Programem "SIP_VoIP_3_1_Settings_Symbian_3_v1_0_en.sis" se nepodařilo internetové volání "zviditelnit", tak jestli někdo může poslat podrobnější návod přímo k tomuto telefonu.

P.P.
Odpovědět