nasadíte kodek ISAC?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
martin777

nasadíte kodek ISAC?

Příspěvek od martin777 »

Ahoj,

na internetu jsem našel povídání o tomhle kodeku.
Má cenu ho nasazovat,je lepší než-li G729? :?: ;)
Děkuji za informace.
Hooonza

Re: nasadíte kodek ISAC?

Příspěvek od Hooonza »

Kodek vypadá zajímavě, pokud vím, jestli kodek Vaše zařízení umí, můžete jej používat, když partnera v síti odorik vytočíte se 2 hvězdičkami **xxxxxx. Ústředna odoriku se pak chová jen jako proxy a nechá zařízení, aby se na kodecích domluvila sama. Pak si klidně můžete pustit i videohovor?
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?p=5710#p5710
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... 8Dky#p4576

Ale kdo takové zařízení používá? Kdyby jej měla jen 1 strana, kvalita hovoru bude podle té horší, transkódováním se taky něco ztratí. Kvůli komu by měl odorik nasazovat kodek, který nikomu k ničemu nebude? HD kodeky moc nikdo nepoužívá, i když by možná nějaký malý krůček vpřed v kvalitě mohly znamenat, kterého by si ovšem málokdo všiml.
Kvůli videohovorům? Nevím, kdo chce video, ten dnes většinou použije skype ...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Potvrzuji, děkuji za odpověď Hoonzovi.
Pokud voláte na mobil nebo na pevnou, tak nic kvalitnějšího než allow=PCMA=G711A jiní operátoři běžně nepodporují.
Pokud voláte v síti odorik, můžete použít naprosto libovolný kodek tím, že vytočíte číslo v síti se dvěma hvězdičkami na začátku. Volat pak můžete naprosto libovolným kodekem na kterém se dovedou shodnout obě propojená koncová zařízení.

Pokud se vám nechce vytáčet číslo se dvěma hvězdičkami na začátku, uložte si to do rychlých kontaktů.
martin777

Příspěvek od martin777 »

Aha děkuji za vysvětlení. když jsem zakoupil Media5, vidím že mi jde zvolit právě tento kodek. Skusil jsem přes něj zavolat a nešlo to. Tak jsem si myslel, že by musel být podporován z vaší strany. :)
Ano volám na mobil a pevnou,videohovory neprovozuji.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Media5-phone teď asi zažívá u Odoriku boom, když tu o něm je pochvalné vlákno :-) Umí kodek G.722, který odorik podporuje, můžete si ho zapnout (za poplatek - stejně jako ISAC).
martin777

Příspěvek od martin777 »

Hooonza: tak on mi Media5 fakt ze všech aplikací sedí nejlíp. Byl mi doporučenej a volání se opravdu zlepšilo.Proč nepodpořit dobrej SW.
Vyzkoušel jsem ten G722 a píská mi při hovoru ve sluchátku. Zůstávám u iLBC jak na 3G tak Wifi. ;)

edit: nemyslel jste spíš kodek G729? ano ten je tam k zakoupení. ;)
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

http://www.media5corp.com/media5-fone-faqs#anchor3

V tabulce píšou, že "Free Edition ... G.722 ... O3 ... Support of multiple SIP accounts and Add free application can be optionally purchased (Unlock) (Free Edition only).", překlad "Podpora více SIP účtů a aplikace bez reklam může být volitelně zakoupena (Odemknout) (Free Edition).". Aplikaci před sebou nemám, jestli to funguje normálně, asi jsem si to špatně vyložil, že O3 znamená "zakoupit". Anebo free verze má G.722 normálně a po zakoupení umí "Enhanced G.722"? Měl jsem zato, že G.722 je G.722, něco jako enhanced G.722 není, enhanced se týká G.711.
martin777

Příspěvek od martin777 »

Hooonza: každopádně kodek G729 je k dokoupení a G722 základní tam myslím byl i ve free, ale jak jsem psal předtim, pro mě nepoužitelnej.
luky

Příspěvek od luky »

Media5fone tady vychvaluju už měsíce, opravdu mi přijde na androidu jako zatím nejlepší.
Zakoupením odblokováním získáte Enhanced G711aLaw a G711 μLaw, ale ty tady nejedou. Funkce navíc koupíte přes svůj Google účet a vaši registrovanou platební kartu, nelze přímo přes Google Play. Stejně tak jde koupit i možnost šifrovat signalizaci (TLS) a šifrovat přenos dat k operátorovi (SRTP), zkoušel jsem to a funguje. Ceny jsou 2 až 5 dolarů. G729 zatím nemám - tady už je ten poplatek 10 dolarů (ta cena je všude +- stejná), je to zajímavý business, asi proto se tento kodek drží na výsluní. Škoda, že tam není kodek GSM.
martin777

Příspěvek od martin777 »

luky: díky ;) jinak v tom základnim Unlock balíku je napsaný activate G722 ,tak že i ten se odemknul. Jenže pro mě je nepoužitelnej.
Píská mi ve sluchátku. :( Ještě ke kodeku G729 .Ten asi ani nemá cenu kupovat, pokud používám iLBC.
Odpovědět