Volání z mobilu přes odorik

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
v*tech

Volání z mobilu přes odorik

Příspěvek od v*tech »

Zdravím,
nepodařilo se mi najít, co hledám, tak se zeptám. Je možné volat z mobilu za kredit z odoriku? Nechci zpětné volání, spíš nějak jednoduše hovor směrovat PŘES odorik. Tedy využít odorik jako bránu. Mám "neomezené" volání v rámci služby Kamarádi a rád bych jedno z čísel využil pro toto. Přirozeně bych radši platil za služby vám, než VF.

Moje idea je následující:
mobil -> odoričí číslo -> volaný
vytáčené třeba jako <odoričí číslo>#<volaný>

Jde to nějak podobně?

Předem díky ;)
Eshop

Re: Volání z mobilu přes odorik

Příspěvek od Eshop »

Dobrý den,
varianta, že by jste volal na na nějaké VF číslo, kde by to bylo dále směrováno na ústřednu odoriku by byla nejspíš jen fyzicky dát simkartu do brány a na tu by jste potom volal. Jednoduše řečeno operátoři to nemají rádi a dnes je nejjednodužší a nejlevnější způsob mít internet v mobilu a volat pomocí nějaké sipové aplikace. Dalo by se najít nejlepší řešení, ale potřeboval bych vědět:
Jaký máte telefon
Paušál, nebo předplacená karta.
Trváte na tel. čísle, které máte u VF
Pokud se nemýlím tak u předplacené simkarty u O2 aktivujete balíček na celkem levný internet a tím by se to dalo vyřešit.
Je to celkem oblíbená varianta-internet kdykoli k dispozici a 1kč za minutu -po vteřině.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

a) callback
b) http://www.telefonujeme.cz/about7528.html , ale GSM-VoIP brána bývá dost nákladná záležitost
v*tech

Příspěvek od v*tech »

Díky,
zřejmě jsem to popsal úplně špatně.

Callback vyřazuji - zbytečně drahé. Nechci HW zařízení, ani další simkartu. U VF mám sms, volání, 150 MB dat a službu Kamarádi s neomezeným voláním na 4 čísla (u VF nebo začínající na 2, 3, 4, 5). Ale na volání přes data (HTC Wildfire) se spolehnout nemůžu. S wifi OK. Každopádně když mám možnost volat na své odorik číslo zdarma, přijde mi irelevantní řešit volání přes data. Technicky v tom problém nevidím.

Z mobilu A bych chtěl vytočit BXC, kde B (nebo operátor) by spojilo hovor mezi A a C. Náklady by byly jen za volání A -> C.
A - v mém případu mobil s neomezeným voláním na B
B - mé číslo u odoriku
C - dále nespecifikované číslo
X - symbol, který se dá vyťukat v telefonu: ideálně * nebo #, dalšími adepty může být +, p, w

Jde mi tedy hlavně o to, jestli toto umožňuje přímo odorik, nebo jestli to budu muset řešit nějakým Asteriskem u sebe (s případným doprogramováním této funkcionality). Domnívám se, že by to využilo více lidí.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Dalsi vaerianta je pockat par mesicu, az bude Odorik virtualem a pak k nemu prejit (moznost bezplatneho prenosu cisla) a volat za vyhodne ceny bez jakychkoliv slozitosti
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=1256
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Popsal jste to správně, ale to, co chcete (callthrough, volání na účet ústředny), nejde u odoriku. Aspoň jsem to tu nikde neviděl. Leda tady je jeden návod, ale netuším, jestli je aktuální, ani mu zcela dobře nerozumím?
Ještě byste si mohl možná nastavit vlastní ústřednu a tu k uvedenému účelu použít.
ViR

Příspěvek od ViR »

v*tech píše:Technicky v tom problém nevidím.............. Domnívám se, že by to využilo více lidí.
Technicky to (hovor na účet ústředny s využitím DISA provolby) skutečně problém není. Ale je to problém právní, protože "operátor" (resp. poskytovatel veřejně dostupné telefonní služby) vám to nesmí na běžném geografickém nebo nomadickém čísle nabídnout jako svou službu, protože by ji neposkytoval na čísle dle číslovacího plánu. K tomu je totiž určeno číslo s prefixem 822 (případně 829), kde to Odorik nabízí, jenže na ta zatím nelze z mobilů volat.

Nicméně, pošlete-li mi, ať už přes toto fórum či přes fórum "telefonujeme.cz" soukromou zprávu, můžeme probrat vhodné neveřejné řešení, bez bastlení Asterisku...
v*tech

Příspěvek od v*tech »

Díky za tipy všem. ViRe, do SZ jsem Vám napsal na fóru telefonujeme. Zde jsem tuto možnost nenašel (jsem slepej jak patrona, když jsem neviděl to SZ u každého příspěvku).
Naposledy upravil(a) v*tech dne čtv 21. úno 2013 9:10:18, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět