Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Návštěvník

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od Návštěvník »

ale můžete napsat jací jestli v destinaci v zahraničí nebo můj český operátor kdo víc vidělá?
xsouku04 píše:
c1560091@rmqkr.net píše:z voláním ze zahraničí byli jsme z rodinou a internet vyšel na nehorázných 25 KČ za 1mega ale na bilboardech místních operátoru neomezený internet na předplacenou kartu je
pouze 4 turecké liry tudíž asi 42 kč podle kurzu podotýkám bez fupu ale nechápu proč je vlastně tak roaming drahý kdo na tom tolik vydělává a proč kde jsou náklady
zruší hranice odorik? nebo bude pokračovat ve starých zajetých kolejích a jak by to bylo u vás
Na roamingu vydělávají samozřejmě mobilní operátoři, nic tak extra nákladného na tom není. A vydělává hlavně vždy ten, komu patří simkarta a kdo vystavuje účet. Jelikož nejsme mobilní operátor nic podstatného na tom nezměníme.
Pokud cestujete, kupte si vždy místní simkartu.
luky

Příspěvek od luky »

Bek píše:Typ volání Cena s DPH Datum a čas hovoru Číslo volajícího Číslo volaného Délka
outgoing 1,50 Kč 21.02.2013 20:02:42 0042046414xxxx 0042046698xxxx 265 sec
outgoing 2,44 Kč 21.02.2013 16:17:43 0042046414xxxx 0042060786xxxx 93 sec

Tady jsem dal dnešní aktuální ukázku z výpisu volání u IPVOX. Když si to někdo přepočítá, tak mu vychází cca 1,57 Kč/minutu volání na mobil (stará cena!!!!), ale v ceníku mají zcela něco jiného!!!!! Pozor na ně!!!!! Je-li někdo z okruhu Vašich známých u nich, ať to reklamují...

To jen tak pro obrázek toho, jak to chodí u jiných operátorů. Buďme rádi za Odorik a jejich partu!!!!!
je to normální svěřit své telefonování Informační a bezpečnostní agentuře?
ViR

Příspěvek od ViR »

luky píše:To jen tak pro obrázek toho, jak to chodí u jiných operátorů. Buďme rádi za Odorik a jejich partu!!!!!
[/quote]
Nic proti tomu, že zejména vztah k zákazníkům a péče je u Odoriku nadstandardní. Ale podobných slušných operátorů není málo. Jen se o nich mezi "retailem" moc neví. Na druhé straně, najdou se i tací, kteří sice mají třeba atraktivně nízké ceny, ale na druhé straně velmi špatné služby. Bohužel... Čili vyvarujme se toho se tvářit, že nevalné poměry jsou "běžné". Standard je někde jinde.
Jivoneprihl.

Příspěvek od Jivoneprihl. »

asi je to velka utopie, ale co kdyby virtual mel vlastni SIM, vlastni predvolbu a tedy byl jen v Roamingu. Cena v CZ by se asi moc nezmenila, ale mohl udelat velice zajimavy roaming v pro nas zajimavych destinacich. Nebo se rovnou domluvit se zahranicnim operatorem a mit na jedne SIM zahranicni cislo a virtualne ceske cislo. Takovy nenapadny vstup dalsiho operatora na nas trh ve spolupraci s ceskym virtualem. Ale obavam se, ze IMSI ma nejakou kodovou prislusnost. Proste v CZ ceskej virtual, po svete plnohodnotny evropsky operator.
luky

Příspěvek od luky »

ViR píše:
luky píše:To jen tak pro obrázek toho, jak to chodí u jiných operátorů. Buďme rádi za Odorik a jejich partu!!!!!
Nic proti tomu, že zejména vztah k zákazníkům a péče je u Odoriku nadstandardní. Ale podobných slušných operátorů není málo. Jen se o nich mezi "retailem" moc neví. Na druhé straně, najdou se i tací, kteří sice mají třeba atraktivně nízké ceny, ale na druhé straně velmi špatné služby. Bohužel... Čili vyvarujme se toho se tvářit, že nevalné poměry jsou "běžné". Standard je někde jinde.
místo quote="luky" mělo být quote="Bek" 8-) 8-) 8-)
říkal jsem si, že jsem nic takové nepsal 8-) 8-) 8-)
ale jinak s tím souhlasím, jsem rád za každého (a každou firmu), kdo je šikovný a nebojí se přesily
paty07

Příspěvek od paty07 »

Jivoneprihl. píše:asi je to velka utopie, ale co kdyby virtual mel vlastni SIM, vlastni predvolbu a tedy byl jen v Roamingu. Cena v CZ by se asi moc nezmenila, ale mohl udelat velice zajimavy roaming v pro nas zajimavych destinacich. Nebo se rovnou domluvit se zahranicnim operatorem a mit na jedne SIM zahranicni cislo a virtualne ceske cislo. Takovy nenapadny vstup dalsiho operatora na nas trh ve spolupraci s ceskym virtualem. Ale obavam se, ze IMSI ma nejakou kodovou prislusnost. Proste v CZ ceskej virtual, po svete plnohodnotny evropsky operator.
Ja si myslim, že to až taková utopie není, pokud firma svoje jméno nedá jako obchodní značku jako náš Blesk. Musel by si všechno vyjednat u roamingových partnerů sám (to by nebyl problém, když už ted má volání od většiny destinací zařízené). Pokud to chápu spávně tak opravdový virtuál platí za jednotky - "pronájem" sítě. Je mu umožněno přihlásit svoje SIMky do sítě - vlastně národní roaming. Můj laický "selský" rozum říká, že to problém není, jenomže tu máme hamižné operátory, kteří mohou mít různé podmínky. Taky je tu technická stránka věci, ale to se musí vyjádřit někdo znalý, nejlépe odorik sám.
Zivan

Příspěvek od Zivan »

Jak to bude s platnosti kreditu? Stejne jako ted u VOIP? Budou narozdil od Bleskmobilu fungovat premium SMS? Vetsi rychlost po prekroceni FUPu jako ted zavadi O2 by bylo taky fajn :)
ViR

Příspěvek od ViR »

Zivan píše:Jak to bude s platnosti kreditu? Stejne jako ted u VOIP? Budou narozdil od Bleskmobilu fungovat premium SMS? Vetsi rychlost po prekroceni FUPu jako ted zavadi O2 by bylo taky fajn :)
No, řekl bych, že takové detaily ještě nikdo nemůže vědět, pokud není dohoda s mobilním OPem těsně před podepsáním. Jinak si nedělejme iluze - minimálně v počátečním období bude většina služeb nastavených jako u síťového operátora a odchylky budou v maličkostech a (patrně) nižší ceně.
verzaj

Příspěvek od verzaj »

Zdravím, našla jsem tuto webovku jako levné volání do zahraničí. Vůbec nevím, jak to funguje, jsem trošku staršího data narození a všemu nerozumím, přestože jsem si pročítala téměř vše několikrát. Můžete mi poradit, jak to vůbec funguje? Děkuji. Věra
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

To by bylo lepší vám zavolat. Konkrétní nejlepší postup totiž záleží na tom, jestli máte počítač se sluchátkami a mikrofonem, pevnou linku a pod. Vše včetně registrace můžeme udělat i my na dálku a přímo vás navést.
Odpovědět