Odorik bude virtuální mobilní operátor
Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor
To je stejné, jak kdybyste konstatoval, že na stránkách YouTube nějakého Josefa je něco jiného, než co byste očekával u Josefa Vám známého...rejpal píše:díval jsem se na youtube a vidím že odorik má kanál na youtube ale na stránce nevidím žádné video které sovisí z telefonovaním spíše velmi citlivé a soukromé videa http://www.youtube.com/odorik
Odorik je osobní jméno historické osobnosti, na které nemá provozovatel veřejně dostupné telefonní služby Odorik, společnost miniTEL s.r.o., žádný monopol.
Jako přezdívku ("nick") toto označení tedy může užívat kdokoli, v některých zemích to dokonce může být zapsáno i jako osobní/křestní jméno. Čili to, že na YouTube jsou pod tímto označením jiné stránky než o telefonování není zase nic tak překvapivého. Mimochodem, o původu názvu Odorik je tu někde ve fóru vlákno...
Možná si měli název Odorik regnout, než to udělá někdo za ně...
U Voocallu se virtuál tak nějak zadrhnul http://www.voocall.cz/forum.html Jak to vypadá u vás?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak zadrhnul? Počítadlo pořád počítá. Já žádné další informace než co jsem zveřejnil nemám. Žádná super bomba to nejspíš nebude, nicméně pro část lidí to i tak bude zajímavé ...Alesh11 píše:U Voocallu se virtuál tak nějak zadrhnul http://www.voocall.cz/forum.html Jak to vypadá u vás?
Jak se píše na technické podpoře voocallu:
Stávající mobilní operátoři nemají zřejmě vůbec žádný zájem vpustit na trh konkurenci za alespoň trochu rovných podmínek. I když veřejně směrem k ČTU deklarují opak. Neočekával jsem žádné zázraky, ale to co jsme obdrželi mi vyrazilo dech. Nějakou změnu může zřejmě přinést pouze připravovaná regulace.
Obdrželi jsme velkoobchodní ceny originace hovorů v mobilní síti od partnera. Nabídnuté velkoobchodní ceny jsou ale výrazně vyšší než maloobchodní ceny obvyklé pro firemní zákazníky (dle cenového barometru ČTU) a jsou jen stěží srovnatelné s maloobchodními cenámi obvyklými pro uživatele předplacených karet. V případě dat jsou nabídnuté velkoobchodní ceny dokonce výrazně vyšší (až řádově) než obvyklé maloobchodní ceny na trhu.
Jsem zvědavý jak se bude situace vyvíjet v následujících týdnech a měsících.
Tomáš Urbánek
Stávající mobilní operátoři nemají zřejmě vůbec žádný zájem vpustit na trh konkurenci za alespoň trochu rovných podmínek. I když veřejně směrem k ČTU deklarují opak. Neočekával jsem žádné zázraky, ale to co jsme obdrželi mi vyrazilo dech. Nějakou změnu může zřejmě přinést pouze připravovaná regulace.
Obdrželi jsme velkoobchodní ceny originace hovorů v mobilní síti od partnera. Nabídnuté velkoobchodní ceny jsou ale výrazně vyšší než maloobchodní ceny obvyklé pro firemní zákazníky (dle cenového barometru ČTU) a jsou jen stěží srovnatelné s maloobchodními cenámi obvyklými pro uživatele předplacených karet. V případě dat jsou nabídnuté velkoobchodní ceny dokonce výrazně vyšší (až řádově) než obvyklé maloobchodní ceny na trhu.
Tomáš Urbánek
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to čekal, mne nic nepřekvapiloAlesh11 píše:Jak se píše na technické podpoře voocallu:
Obdrželi jsme velkoobchodní ceny originace hovorů v mobilní síti od partnera. Nabídnuté velkoobchodní ceny jsou ale výrazně vyšší než maloobchodní ceny obvyklé pro firemní zákazníky (dle cenového barometru ČTU) a jsou jen stěží srovnatelné s maloobchodními cenami obvyklými pro uživatele předplacených karet. V případě dat jsou nabídnuté velkoobchodní ceny dokonce výrazně vyšší (až řádově) než obvyklé maloobchodní ceny na trhu.
Tomáš Urbánek

Myslím si že uvolnění trhu pro virtuální operátory bude spíše začátek dalšího stupně evoluce než revoluce.

Proč by si mobilní operátoři měli dávat takové nabídky, které "pokazí" v ČR ceny, když je k tomu nikdo nenutí ?
Odkaz na to konkretni vlakno:Alesh11 píše:U Voocallu se virtuál tak nějak zadrhnul http://www.voocall.cz/forum.html Jak to vypadá u vás?
http://www.voocall.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=731
Je to velmi smutne

celou dobu to tu píšu, jak GSM operátoři jsou schopni dát firmám úžasné VPN tarify, až člověk přemýšlí, že to musí být na samé hranici rentability. A hlavně, proč to dělají?? Že tak snadno a hladce poskytují pro VPN tak levná volání nebo volání zdarma. A proč se současně tak křečovitě brání virtuálům... ?
Tady nezbude nic než se dát aktivně do boje s GSM operátory, ČTÚ a EU komisi. Že je výhra na straně virtuálů, je jasné. Akorát nikdo neví, kdy se tak stane. Nezbyde než vytrvat (stěžovat si, žalovat, radit se s právníky apod.)
....já vím, že se mi to kecá
Tady nezbude nic než se dát aktivně do boje s GSM operátory, ČTÚ a EU komisi. Že je výhra na straně virtuálů, je jasné. Akorát nikdo neví, kdy se tak stane. Nezbyde než vytrvat (stěžovat si, žalovat, radit se s právníky apod.)
....já vím, že se mi to kecá
Podle mě je nejúčinnější cestou totální bojkot GSM odchozího volání a jeho nahrazení VoIP telefonováním či callbackem. Prostě: buď budeme z GSM volat levně, nebo nebudeme volat vůbec! Kolik jste za poslední měsíc kdo zaplatili svému GSM operátorovi? Já ani korunu, a to doslova - volám z ručního stolního telefonu napojeného na VoIP adaptér a v případě potřeby přes callback. SMS posílám zdarma přes Oskárek, hodně se používají IM zprávy přes Skype a i ten zatracenej Facebook (WiFi mám doma i v kanclu a připojuju se v restauracích, knihovnách, hotelích a tak podobně). K tomuto chování mě nutí můj vlastní GSM operátor svojí cenovou politikou. Mohl ode mě sice mít peníze, ale protože jich chtěl hodně, nemá nic, respektive akorát to, co mu za propojení zaplatí můj VoIP operátor . To bude od 1.7.2013 za příjemných 0,27 Kč/min, víc prostě ani halíř!luky píše:Tady nezbude nic než se dát aktivně do boje s GSM operátory, ČTÚ a EU komisi.