Odorik bude virtuální mobilní operátor
Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor
Samozřejmě! To by bylo velice účinné! Obecně v každém "obchodním" vztahu. Má to jeden (možná několik...) háček/ků - kolik procent lidí jednak ví, že je něco jako VoIP, má možnost to používat (má internetové připojení), je vůbec ochotno v počátku nějaké další investice atd..... Tudy asi cesta nevede, je nás málo, kdo by to uplatnil a operátor by to pocítil... Bohužel!!! Víte někdo, kolik je v republice registrovaných (alespoň trochu funkčních) VoIP čísel????? Já ne! Už jsem se po tom pídil, ale nikde jsem nic nenašel.... Už to číslo by dalo jistý obrázek toho, jak hodně se VoIP-kařů mají operátoři bát..... Vývoj se nezastaví, tak doufejme, že se i ceny sníží (až se přestane krást!).
Podle sběru statistických dat od operátorů, které dělá ČTÚ, bylo ke konci roku 2011celkem 25,4 % účastnických stanic pevných linek připojeno technologií VoIP, z toho 14 procentních bodů byly fyzické osoby a 11,4 procentních bodů právnické osoby.Návštěvník píše: Víte někdo, kolik je v republice registrovaných (alespoň trochu funkčních) VoIP čísel????? Já ne! Už jsem se po tom pídil, ale nikde jsem nic nenašel....
Pokud se týká provozu, na VoIP přípojkách bylo originováno 19,98 % minut originovaných v pevných sítích, na PSTN pak 80,02 % minut. Celkový počet pevných linek byl cca 2,25 mil. (včetně VoIP s geografickými čísly). Počet aktivních SIM karet cca 13 mil.
Dá se říci (a všiml si toho i ČTÚ

Jinak výše uvedené se týká tzv "managed-VoIP", čili hovorů, které jsou vedeny v kvalitě veřejně dostupné telefonní služby (VDTS), a které jsou originovány v ČR a v rámci VDTS.
Z čeho mají ale mobilní operátoři docela vítr je "ostatní VoIP", kdy je hovor veden různými protokoly a službami (SIP, Skype, ICQ, Facebook, Yahoo a pod.) jen ve "veřejném internetu", aniž by vstupoval do tradičních telefonních sítí, a který je mimo jakoukoli regulaci a statistiky... (sem někdy může spadat i "vnitrosíťový" provoz u VoIP operátorů, poskytujících jinak managed-VoIP, pokud je provoz ve vlastní síti zdarma a nevykazují jej). Je navíc evidentní, že tyto "další služby" mj. ohrožují zejména segment SMS, který pro mobilisty byl po dlouhou dobu zlatým dolem.
Naposledy upravil(a) ViR dne stř 27. úno 2013 0:37:03, celkem upraveno 1 x.
Jak je na tom poměr vnitrosíťového a vněsíťového třeba u odoriku? Jen pro představu.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Většina hovorů zatím není v síti. Je to ale věc, která se asi časem změní. Počítáme s tím, že to tak v budoucnu bude.paty07 píše:Jak je na tom poměr vnitrosíťového a vněsíťového třeba u odoriku? Jen pro představu.
ventlas píše:
mám nahozená diskuzní fora u Voocallu a Odorika....a poměřuji zejména solidnost...u Odorika jsem narazil na studeně technoidní odpověd,takže jsem přesedlal na Voocall,uvidím,co dál...Jsem na to haklivej,protože pamatuji jednání živnostníku ještě v padesátých letech,než dostali od státu kulantní volbu....darovat státu,nebo uranové doly Jachymov...
Forum Odoriku si myslim je perfektni, ze poskytuje uzivatelum pohotove rady a reakce. Nekdo je holt technicky typ a mne osobne odorici forum vyhovuje. Castokrat jsem tam ale narazil i na pripady, kdy p. Soukup vyzyval uzivatele (pokud mu forum nepomohlo) k primemu kontaktu a ze danou vec poresi.
podívejte na diskuzi na voocalll nějaký sprosťák vás ta, uráží
http://www.voocall.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=731
Dale je tam taky vlakno, ve kterem se resilo, jakym zpusobem poskytovat servis (placena linka, nejaky pausal, apod.), aby to bylo optimalni vzhledem k nakladu, uzitku a spokojenosti zakazniku. To mi pak neprijde, ze by Odorik reagoval jen sudene technoidnimi odpovedmi, ale ze mu taky zalezi na spokojenosti zakazniku, aby sluzbu vyuzivali a Odorik mel nejaky zisk.
Nevim, kam mirite tim prirovnanim k 50.letum, to je rekl bych trochu mimo. Preju vam, aby vam alespon sluzba od Voocallu vyhovovala, kdyz s Odorikem jste nebyl spokojen. Ja pouzivam obe, i kdyz ted mnohem vic odorik, ale obe sluzby maji co nabidnout a kazdemu vyhovuje neco jineho. Budme radi, ze nam vubec nekdo dava moznost telefonovat za rozumne ceny.
mám nahozená diskuzní fora u Voocallu a Odorika....a poměřuji zejména solidnost...u Odorika jsem narazil na studeně technoidní odpověd,takže jsem přesedlal na Voocall,uvidím,co dál...Jsem na to haklivej,protože pamatuji jednání živnostníku ještě v padesátých letech,než dostali od státu kulantní volbu....darovat státu,nebo uranové doly Jachymov...
Forum Odoriku si myslim je perfektni, ze poskytuje uzivatelum pohotove rady a reakce. Nekdo je holt technicky typ a mne osobne odorici forum vyhovuje. Castokrat jsem tam ale narazil i na pripady, kdy p. Soukup vyzyval uzivatele (pokud mu forum nepomohlo) k primemu kontaktu a ze danou vec poresi.
podívejte na diskuzi na voocalll nějaký sprosťák vás ta, uráží
http://www.voocall.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=731
Dale je tam taky vlakno, ve kterem se resilo, jakym zpusobem poskytovat servis (placena linka, nejaky pausal, apod.), aby to bylo optimalni vzhledem k nakladu, uzitku a spokojenosti zakazniku. To mi pak neprijde, ze by Odorik reagoval jen sudene technoidnimi odpovedmi, ale ze mu taky zalezi na spokojenosti zakazniku, aby sluzbu vyuzivali a Odorik mel nejaky zisk.
Nevim, kam mirite tim prirovnanim k 50.letum, to je rekl bych trochu mimo. Preju vam, aby vam alespon sluzba od Voocallu vyhovovala, kdyz s Odorikem jste nebyl spokojen. Ja pouzivam obe, i kdyz ted mnohem vic odorik, ale obe sluzby maji co nabidnout a kazdemu vyhovuje neco jineho. Budme radi, ze nam vubec nekdo dava moznost telefonovat za rozumne ceny.
georgeen píše:Podle mě je nejúčinnější cestou totální bojkot GSM odchozího volání a jeho nahrazení VoIP telefonováním či callbackem. Prostě: buď budeme z GSM volat levně, nebo nebudeme volat vůbec! Kolik jste za poslední měsíc kdo zaplatili svému GSM operátorovi? Já ani korunu, a to doslova - volám z ručního stolního telefonu napojeného na VoIP adaptér a v případě potřeby přes callback. SMS posílám zdarma přes Oskárek, hodně se používají IM zprávy přes Skype a i ten zatracenej Facebook (WiFi mám doma i v kanclu a připojuju se v restauracích, knihovnách, hotelích a tak podobně). K tomuto chování mě nutí můj vlastní GSM operátor svojí cenovou politikou. Mohl ode mě sice mít peníze, ale protože jich chtěl hodně, nemá nic, respektive akorát to, co mu za propojení zaplatí můj VoIP operátor . To bude od 1.7.2013 za příjemných 0,27 Kč/min, víc prostě ani halíř!luky píše:Tady nezbude nic než se dát aktivně do boje s GSM operátory, ČTÚ a EU komisi.
Ten člověk, co pamatuje živnostníky z padesátých let, se ale dle nich vůbec nechová... když pamatuje tak dobře tuto dobu, pak už pamatuje hodně..... S ohledem na jeho "pamatování" (věk) by mohl být v obraze a mít větší přehled. "Každému, co jeho jest!" Má svobodnou volbu a nikdo ho nebude strašit "uranem".... (V zásadě je mi ho líto....)
Pane Soukupe.
Zajímalo by mě prosím Vás, jak plánujete zpoplatnit přesměrovaný hovor z pevné linky Odorik a na sim Odorik? Budou podmínky stejné jako doposud, nebo plánujete nějaká zvýhodnění, třeba formou měsíčního paušálu, nebo tak něco?
Děkuji.
Zajímalo by mě prosím Vás, jak plánujete zpoplatnit přesměrovaný hovor z pevné linky Odorik a na sim Odorik? Budou podmínky stejné jako doposud, nebo plánujete nějaká zvýhodnění, třeba formou měsíčního paušálu, nebo tak něco?
Děkuji.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zvýhodnění asi nebude možné. Nicméně během léta by měli klesnout propojovací poplatky, takže přesměrování bude levnější na jakýkoli mobil v ČR.LMN píše:Pane Soukupe.
Děkuji.
nerad otravuji z nabídkami od konkurence ale určitý operátor který zaměřuje také na cizince a je u operátora 4 sítě tak za 19kč týdně volá se v sítí zdarma nejde
a človíčka z vesmírů.
ale i v Německu Virtual skoro vždy zadarmo v síti dokonce bez poplatků to jenom okrajově oznamuji
a človíčka z vesmírů.
ale i v Německu Virtual skoro vždy zadarmo v síti dokonce bez poplatků to jenom okrajově oznamuji
xsouku04 píše:Zvýhodnění asi nebude možné. Nicméně během léta by měli klesnout propojovací poplatky, takže přesměrování bude levnější na jakýkoli mobil v ČR.LMN píše:Pane Soukupe.
Děkuji.
Tak využívej jeho služeb a máš po problému, ne?