tonda píše:Z toho dělám závěr, že mnou chtěné (dělat odchozí hovory přes SPA-3102 registrovanou u 802) nelze, pominuli callback. Nenapadne někoho, prosím, přece jen způsob, jak na to?
Sice jsem to vlákno nijak zvlášť nepročítal, ale nevidím důvod, proč by z SPA-3102 nešlo volat přes Odorik bez registrace. Nemám sice tuhle bránu (ani jinou SPA-3XXX) k dispozici, a už asi rok neprovozuji ani žádnou Sipuru. Ale právě trojková řada toto (na rozdíl od dvojkové/PAP2) bez větších problémů umožňovala. Tak někdy v r. 2006 jsem to měl nastavené u zapůjčené "testovací" SPA-3000. Bylo jen potřeba, nadefinovat pro příslušný směr jinou než výchozí (zde 802.VOXí) gateway a u ní musely být zadány odpovídající autentifikační údaje, tedy jméno (u Odoriku šestimístné číslo linky) a heslo. Další možnost tuším byla, zadat odpovídající údaje do dialplánu... Zkusím pohledat a zapátrat v mozkových závitech. Člověk zapomíná.
Update:
Tak jsem si zde
http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?t=4236 vyšťoural dokonce svůj vlastní příspěvek z r. 2007, že u tehdejších SPA-3000 v některých případech se snad (u některých operátorů) hádalo, když byla disproporce mezi
User ID: a
Auth ID:, což býval problém u volání bez registrace, protože gatewaye nastavované v části
Gateway Accounts na kartě
Line 1 umožňují separátně nastavit jen siproxy v
Gateway X,
Auth ID: a
Password: (pro gateway X). Pokud je to tento problém, t.j. pokud ještě tato, podle mne chybka, není v SPA opravena, pak by možná (neověřeno, nemám na čem) pomohlo zkusit polaborovat s registrací k 802.VOXu, zda by se to nedalo ošálit (např. kombinací odoričího
User ID:, voxího
Auth ID: a volbou
Use Auth ID: Yes, či podobně...
(BTW, doufám, že údaje pro Odorik máte nejen v dialplánu, ale i správně vyplněné v té části Gateway Accounts...
)
Jinak by také mohla být šance, nastavit SPA aby se registrovala přes Odorik, 802.VOX nastavit na nějakou gateway pro volání bez registrace, a současně v odoričím www rozhraní nastavit (je-li to potřeba pro příchozí hovory) ten voxí účet jako "vlastní číslo od jiného operátora". (Případně, pokud se přes VOX bude volat jen omezenému počtu čísel je předkonfigurovat přes funkci SIPA do rychlých kontaktů.)