Přenos telefonního čísla
Re: Přenos telefonního čísla
Chápu to dobře, že před přenosem geo čísla k Odoriku je nutné nejprve přikoupit další linku na kterou se potom provede portace čísla?
V podstatě ano. Jinak není na co to číslo "namapovat". Sice by asi šlo domluvit třeba dočasné "odložení čísla" jako rezervy (například, když u ISDN používáte jen dvě čísla, ale přidělená máte čtyři, a ty další dvě nepotřebujete), ale to už je individuální nestandardní řešení, které si musíte dohodnoutZbysa píše:Chápu to dobře, že před přenosem geo čísla k Odoriku je nutné nejprve přikoupit další linku na kterou se potom provede portace čísla?

Moje zkušenost - linku není potřeba dopředu kupovat, když dostanou v odoriku žádost o přenos čsla a linka tam není volná tak napíšou a zeptají se - mě nabídli že buď přidají novou, nebo můžou hodit portovaný číslo na tu hlavní a smažou z ní čsílo co tam je. Ale je to asi lepší mít jednu linku volnou, tu napsat do té žádsti a rovnou ji nastavit na telefonu. Jistý je, že na jedné lince může byt jen jedno číslo.Zbysa píše:Chápu to dobře, že před přenosem geo čísla k Odoriku je nutné nejprve přikoupit další linku na kterou se potom provede portace čísla?
Samozřejmě. Takto to lze také. Ale dostáváte se tím už do lehce "nestandardního" režimu, protože už se vás musí ten kdo to zařizuje na něco ptát atd. Je to už prostě nějaká individuální péče (a péče navíc). Ne že by to u Odoriku neuměli, ale pokud to přenesené číslo prostě jen chcete přidat ke stávajícím, tak je nejlépe si pro něj tu linku rovnou zřídit a dát jim vědět, že na ní to číslo chcete přenést.srsen píše:Moje zkušenost - linku není potřeba dopředu kupovat, když dostanou v odoriku žádost o přenos čsla a linka tam není volná tak napíšou a zeptají se - mě nabídli že buď přidají novou, nebo můžou hodit portovaný číslo na tu hlavní a smažou z ní čsílo co tam je. Ale je to asi lepší mít jednu linku volnou, tu napsat do té žádosti a rovnou ji nastavit na telefonu. Jistý je, že na jedné lince může byt jen jedno číslo.