Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
paty07

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od paty07 »

Typický český spotřebitel....kouká kde je nějaká akce/sleva, ale to že v dlouhodobém měřítku ušetří ho až tak nezajímá. :D
Jivo

Příspěvek od Jivo »

xsouku04 píše:
ig1 píše:No, nevím, kde berete že O2 nebo TM je nej...? TM je v polích, to ano, ale stejně špatnej jak ve městech. O2 - už známe. VDF je nejstabilnější síť u nás
Existuje nějaké veřejné a objektivní srovnání kvality sítí? Já mám Vodafone a nejsem spokojen s tím, že se pokrytí posledních 10 let nijak nezlepšuje. Když někde čundruji naposledy např. v českým ráji, tak jsem často mimo signál. Spoléhat se na data někde v lese (třeba kvůli navigaci) též dost dobře nelze. A ve vlaku zvláště Eurocity je lepší netelefonovat. O kolik je na tom O2 nebo TM lépe a jestli vůbec, to nevím. Dnes jsou BTS stanice podstatně levnější záležitost než před deseti lety, čekal bych tedy, že se jejich síť bude pomalu ale jistě rozšiřovat a modernizovat.... Ale ono nic.

Mohu potvrdit, že Vodafone má tu síť po Praze opravdu lepší. Mám Vodafone a ačkoliv všude nadávám a hledám signál, po Praze používat VoIP bez problémů. Když jsem měl služební TMO s kororátním tarifem, přehodil jsem svoji SIM do Desire s vypnutejma datama a používal místo 600MB FUP růžovejch 2GB. Ale připojení stále nefungovalo, muselo se čekat nebo resetovat ANP pomocí vypnutí a zapnutí widgetem. Ne, že bych se s tím u Vodafone nesetkal, ale tak párkrát denně. Zde to bylo snad i stokrát. Tak jsem su růžovejch 2GB za 300 nechal odpojit a vrátil se k lovení signálu na chatě, u babičky, u známích.
Vše bylo v pohybu, když data nefungovala (a to i u Vodaofne), docházelo k přeskakování 3G, H na mobilu. Ale když člověk očkal, tak se ten firemní několika kilový formulář vždy načetl. Ale trvalo to i několik minut. Dneska jim to ale kolem 14hod na P4 blblo a já se nedokázal asi 6min řiojit na VoIP pro odchozí hovor a na FB. Přitom načtení web stránky fungovalo. Ale jinak VoIP hovor je přes 3G opravdu kvalitní a nepadá ani při jízdě.
Jivo

Příspěvek od Jivo »

Ješte je v Evropě normální, že se dá roamovat i ve WIFI sítích. Pokud se Vám podaří získat za rozumnou cenu nějaký dobrý FUP a k tomu nějaký ten roaming v Evropských WIFI, bude to velká výhoda. Máte již nějakou představu, jak by to s těma daty mohlo vypadat?
Stále čekám, zda k Vám od Vodníka uteču. Provolám maximálně 200min spíše jen desítky měsíčne a to skoro vše přes Vás. Velká výhoda je u mě možnost volat ze zahraničí z free WIFI ze svého mobilního čísla. Ale ten FUP kolem 1GB opravdu doma potřebuji (těch 600MB od Vodafone je fakt málo a nebýt těch pár dní bez dat v zahraničí, nevyšel bych).
Ono by bylo opravdu i hezké, kdyby se Vaše plánovaná předplacenka stala nejvýhodnější kartou pro volání i v zahraničí a do zahraničí. Ale jak jsem již psal, jednu SIM na dvou sítí s dvěma virtuálníma číslama bude asi problém. Prostě si na svém soukromém čísle nastavým bezlatné VoIP přesměrování na CZ nebo zahraniční číslo a doma budu domácí uživatel a zahraniční číslo řes VoIP pevně prěsměrováno na české a v zahraničí budu zahraniční uživatel s přijatelnou cenou a české číslo trvale přes VoIP přesměrováno na ...
5uch

Příspěvek od 5uch »

Pokud bude Odorik virtuálem poskytujícím služby v síti X... Jak to bude vypadat z hlediska "vlastní" sítě?

a) Budou hovory ze sítě X do Odorika brány jako v rámci sítě X, nebo do cizí sítě?
b) A hovory z Odorika do sítě X jako hovory ve vlastní síti? (To druhé možná nebude nutné z hlediska cen u Odorika rozlišovat, to první často podstatné je).

c) A jaká bude předvolba mobilů o Odorika - bude odpovídat známým předvolbám sítě X (tedy 608* a 77* v hypotetickém případě, že to bude Vodafone), nebo dostane Odorik vlastní rozsah?

d) Bude Odorik podporovat i Premium SMS a platby třetím stranám (SMS jízdenka atd.)?
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Zedna

Příspěvek od Zedna »

5uch píše:d) Bude Odorik podporovat i Premium SMS a platby třetím stranám (SMS jízdenka atd.)?
Toto by mne take zajimalo, u virtuala BleskMobil pry Premium SMS nelze.
luky

Příspěvek od luky »

No asi by to chtělo nějakou akci a vytvořit velkou síť, na trhu začíná být docela hodně dusno, nabídky padají jedna za druhou. GSM operátoři budou bojovat proti virtuálům jak to půjde a upisovat si zákazníky na dva roky.
kapetr

Příspěvek od kapetr »

Docela by mě potěšilo, kdyby se našel právník, který by zažaloval operátory za oligopol.
Jak už v médiích padlo, současným skokovým snížením cen se sami usvědčili z oligopolu za tiché spolupráce naprosto neschopného regulátora.

Lidi by na nich zpětně měli žalobami vysoudit těžké miliardy za nadsazené netržní ceny dosažené nezákonnými praktikami. To by bylo žůžo, kdyby se postupně začaly všechny ty sviň...y a zlodějiny trestat.

Přál bych si být bohatý a právník. Žaloval bych v tom našem Kocourkově jak smyslů zbavený!
roak

Příspěvek od roak »

Tak tu máme dalšího nevirtuálního vyrtuala. Jak pokračuje Odorik?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Aby byl právník bohatý, tak by musel zastupovat právě ty oligopoly a ne jejich klienty...
kapetr

Příspěvek od kapetr »

Pitomec píše:Aby byl právník bohatý, tak by musel zastupovat právě ty oligopoly a ne jejich klienty...
No - já bych se s těmi procenty z vysouzené částky, která by u hromadné žaloby byla astronomická, spokojil - být i ten sebenenažranější právník.
Odpovědět