Zdravim vsechny a prosim o radu, co delam spatne:
Zmenil jsem poskytovatele internetoveho pripojeni z ADSL od O2 na kabelovku od UPC. V soucasne dobe mam momentalne jeste funkcni obe pripojky.
Na VOIP pouzivam branu WELL ATA172, od O2 mam router Huawei HG520, od UPC zase Cisco EPC3925, brana je v obou pripadech za routerem, DHCP server je u obou routeru zapnuty na automaticke pridelovani vnitrnich IP adres..
Pokud jsem pripojeny pres O2 jako jsem byl doposud, vse je OK. Pokud vsak branu pripojim k UPC, brana se neregistruje. V uzivatelskem rozhrani Odoriku jsem kratce nastavil Protokol SIP na neaktivni a pote znovu aktivni, aby probehla zmena IP adresy u registrovaneho SIP zarizeni, bohuzel to vsak nepomohlo, brana v registrovanych zarizenich na webu Odoriku neni videt a ani samozrejme nesviti na brane prislusne LED kontrolky signalizujici stav, ze je vse OK.
Je potreba cekat dele nez cca 15 min, nez system zarizeni rozpozna nebo je potreba jeste nekde nastavit zmenu verejne IP adresy? Nebo je potreba nastavit jeste nekde nejakou zmenu?
Dekuji predem vsem za odpovedi!
Prechod od O2 na UPC - nefunkcni Odorik
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prechod od O2 na UPC - nefunkcni Odorik
Po restartu se zařízení zaregistruje vždy znovu a nová registrace se objeví v tabulce registrací.
Společně s předchozí registrací, která ničemu nevadí a časem vyprší. Též je možné, že zařízení svoji předchozí registraci smaže. Není třeba nic dalšího dělat.
Pokud máte u linky nastaveno Povolit více registrací na neaktivní, je vždy předchozí registrace novou odstraněna.
Problém bych viděl v routeru. Vypněte na něm firewall, zkuste změnit SIP porty. Jak lokální tak ten, na který se hlásíte, na sip.odorik.cz . Lokální port může být libovolný na sip.odorik.cz jsou otevřeny porty 5060,443 a 6688.
Společně s předchozí registrací, která ničemu nevadí a časem vyprší. Též je možné, že zařízení svoji předchozí registraci smaže. Není třeba nic dalšího dělat.
Pokud máte u linky nastaveno Povolit více registrací na neaktivní, je vždy předchozí registrace novou odstraněna.
Problém bych viděl v routeru. Vypněte na něm firewall, zkuste změnit SIP porty. Jak lokální tak ten, na který se hlásíte, na sip.odorik.cz . Lokální port může být libovolný na sip.odorik.cz jsou otevřeny porty 5060,443 a 6688.
Re: Prechod od O2 na UPC - nefunkcni Odorik
Dekuji pane Soukup za voditko, kde bych mel problem resit. Skutecne to bylo prilis prisnym firewallem.
U Cisco EPC392 je treba nastavit firewall takto, aby bylo umozneno branu zaregistrovat:
Security / Firewall
SPI Firewall Protection: Low
Uz je tedy vse OK, dekuji jeste jednou za pomoc.
U Cisco EPC392 je treba nastavit firewall takto, aby bylo umozneno branu zaregistrovat:
Security / Firewall
SPI Firewall Protection: Low
Uz je tedy vse OK, dekuji jeste jednou za pomoc.