sip - linka pro mobilní číslo

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
alfi

Re: sip - linka pro mobilní číslo

Příspěvek od alfi »

ono je to trochu jinak. s mobilním číslem/SIM máte dvě samostatné, ale provázané "linky":
- SIP linku, s neveřejným příchozím číslem (*xxx) a mobilním CLI pro odchozí hovory. všechna nastavení na lince se projeví jen pro to neveřejné příchozí číslo. a přes SIP jde používat v podstatě jen pro odchozí hovory.
- SIM v síti TMobile s mobilním číslem. příchozí hovory jsou ukončeny v síti TMobile, veškerá nastavení tak můžete udělat jen přímo z mobilu (příp. u GTS či TM, pokud, by to povolili) - tedy základní přesměrování, které nabízí menu telefonu a číselné kódy (*xx#) sítě TMobile. odchozí hovory (mimo roaming a "neomezený" balíček) jsou potom směrovány přes ústřednu odorik, kde lze využít jen některé funkce jako *x pro změnu odchozího CLI. na další funkce v rámci ústředny (volání na skype, neveřejná čísla, rychlé kontaky apod.) se dovoláte jen stejně jako z každé jiné cizí sítě - voláním na geo či nomadické pevné číslo, které můžete dál nastavovat.
utx

Příspěvek od utx »

alfi píše:ono je to trochu jinak. s mobilním číslem/SIM máte dvě samostatné, ale provázané "linky":
- SIP linku, s neveřejným příchozím číslem (*xxx) a mobilním CLI pro odchozí hovory. všechna nastavení na lince se projeví jen pro to neveřejné příchozí číslo. a přes SIP jde používat v podstatě jen pro odchozí hovory.
Tak jsem zkusil, zdali jde přidělená SIP linka přesměrovat pomocí záložního čísla na SIM. Nejde, dostanu tuto hlášku:

Záložním číslem nemůže být veřejné číslo linky.
Largon

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
provedli jsme úpravu, aby se mobilní číslo mohlo nastavit jako záložní číslo dané linky.
utx

Příspěvek od utx »

Výborně!

Už funguje to, co jsem chtěl udělat:
  • Nomadickou linku, kterou jsem si zřídil jako první (a volitelně i další), jsem přesměroval (v nastavení paralelního zvonění) na interní číslo linky mobilního čísla.
  • Na lince pro mobilní číslo jsem dal jako záložní asociované mobilní číslo.
  • Povolil jsem přebírání identifikace.
Nyní mám v mobilu zapnutý jen jeden SIP účet – ten asociovaný s mobilním číslem.

Když někdo bude volat na nomadické číslo, přesměruje se to na linku mobilního telefonu, a pokud tam SIP není přihlášený, pak dále na mobil. Tedy vždy se lze dovolat, a vždy nejlevnější cestou.

A když budu volat já, vyberu si identifikaci pomocí sufixu, přičemž v obou případech bude primární ta mobilní.
Odpovědět