ono je to trochu jinak. s mobilním číslem/SIM máte dvě samostatné, ale provázané "linky":
- SIP linku, s neveřejným příchozím číslem (*xxx) a mobilním CLI pro odchozí hovory. všechna nastavení na lince se projeví jen pro to neveřejné příchozí číslo. a přes SIP jde používat v podstatě jen pro odchozí hovory.
- SIM v síti TMobile s mobilním číslem. příchozí hovory jsou ukončeny v síti TMobile, veškerá nastavení tak můžete udělat jen přímo z mobilu (příp. u GTS či TM, pokud, by to povolili) - tedy základní přesměrování, které nabízí menu telefonu a číselné kódy (*xx#) sítě TMobile. odchozí hovory (mimo roaming a "neomezený" balíček) jsou potom směrovány přes ústřednu odorik, kde lze využít jen některé funkce jako *x pro změnu odchozího CLI. na další funkce v rámci ústředny (volání na skype, neveřejná čísla, rychlé kontaky apod.) se dovoláte jen stejně jako z každé jiné cizí sítě - voláním na geo či nomadické pevné číslo, které můžete dál nastavovat.
sip - linka pro mobilní číslo
Re: sip - linka pro mobilní číslo
Tak jsem zkusil, zdali jde přidělená SIP linka přesměrovat pomocí záložního čísla na SIM. Nejde, dostanu tuto hlášku:alfi píše:ono je to trochu jinak. s mobilním číslem/SIM máte dvě samostatné, ale provázané "linky":
- SIP linku, s neveřejným příchozím číslem (*xxx) a mobilním CLI pro odchozí hovory. všechna nastavení na lince se projeví jen pro to neveřejné příchozí číslo. a přes SIP jde používat v podstatě jen pro odchozí hovory.
Záložním číslem nemůže být veřejné číslo linky.
Dobrý den,
provedli jsme úpravu, aby se mobilní číslo mohlo nastavit jako záložní číslo dané linky.
provedli jsme úpravu, aby se mobilní číslo mohlo nastavit jako záložní číslo dané linky.
Výborně!
Už funguje to, co jsem chtěl udělat:
Když někdo bude volat na nomadické číslo, přesměruje se to na linku mobilního telefonu, a pokud tam SIP není přihlášený, pak dále na mobil. Tedy vždy se lze dovolat, a vždy nejlevnější cestou.
A když budu volat já, vyberu si identifikaci pomocí sufixu, přičemž v obou případech bude primární ta mobilní.
Už funguje to, co jsem chtěl udělat:
- Nomadickou linku, kterou jsem si zřídil jako první (a volitelně i další), jsem přesměroval (v nastavení paralelního zvonění) na interní číslo linky mobilního čísla.
- Na lince pro mobilní číslo jsem dal jako záložní asociované mobilní číslo.
- Povolil jsem přebírání identifikace.
Když někdo bude volat na nomadické číslo, přesměruje se to na linku mobilního telefonu, a pokud tam SIP není přihlášený, pak dále na mobil. Tedy vždy se lze dovolat, a vždy nejlevnější cestou.
A když budu volat já, vyberu si identifikaci pomocí sufixu, přičemž v obou případech bude primární ta mobilní.