Kredit na zkoušku zdarma k nové SIM
Re: Kredit na zkoušku zdarma k nové SIM
Kolem VOIP se šmrdlám zhruba 5 let (jako uživatel) a podepisuji prakticky vše co píše výše JPT.
Nedokázal jsem odlišit rozdíl mezi Mikrotechem a Odorikem např., a až po problémech jsem si udělal
svůj názor a přešel komplet k Odoriku.
Z hlediska GSM, tak platba za aktivní SIM je opravdu psychologická brzda, stačil by třeba příslib, že se
časem bude snížovat resp. komplet odstraní.
Nedokázal jsem odlišit rozdíl mezi Mikrotechem a Odorikem např., a až po problémech jsem si udělal
svůj názor a přešel komplet k Odoriku.
Z hlediska GSM, tak platba za aktivní SIM je opravdu psychologická brzda, stačil by třeba příslib, že se
časem bude snížovat resp. komplet odstraní.
Pokud už je dáno, že útrata nad 100Kč za posledních 30 dní znamená nulový poplatek za SIM, tak to myslím stačí. A kdo to neprovolá a nedělá operátorovi zisk (to jsem občas i já
), tak nemůže čekat jakékoliv zvýhodnění...

Není nic jednoduššího, než si to dát do tabulky.
Pokud skutečně někdo neprovolá měsíčně více jak 25-30 minut, tak je "konkurence" levnější co se týče minuty hovoru.
Podotýkám, že je nutné vzít v potaz tarifikaci 1+1, kterou ale masoví operátoři typu Bleskmobil, ČEZ a podobní nemají. Přidanou hodnotu kouzel a možností, co Odorik nabízí nemusím snad připomínat. Proto ty uvozovky.
Google tabulku jsem udělal zde

P.S.: Sám jsem si SIMku koupil jen na vyzkoušení. Zatím mám SIM aktivní, 20,-/měsíc mě rozhodoně nepolož. Deaktivovat jde vždy.
Pokud skutečně někdo neprovolá měsíčně více jak 25-30 minut, tak je "konkurence" levnější co se týče minuty hovoru.
Podotýkám, že je nutné vzít v potaz tarifikaci 1+1, kterou ale masoví operátoři typu Bleskmobil, ČEZ a podobní nemají. Přidanou hodnotu kouzel a možností, co Odorik nabízí nemusím snad připomínat. Proto ty uvozovky.
Google tabulku jsem udělal zde

P.S.: Sám jsem si SIMku koupil jen na vyzkoušení. Zatím mám SIM aktivní, 20,-/měsíc mě rozhodoně nepolož. Deaktivovat jde vždy.
Naposledy upravil(a) michaels dne čtv 23. led 2014 20:01:49, celkem upraveno 1 x.
OK, tak když je to tak rázně napsané, tak já můžu zas napsat, že pak operátor nemůže čekat, že ten kdo provolá míň k němu přejde.
Když u jiných operátorů je přechod zdarma, tak platit za přechod pro nováčka neznámému operátorovi se chtít nebude a přejde jinam. Nemám, ale statistiky, tak nevím kolik % lidí kolik provolá, ale těch co provolají míň si myslím bude taky dost. Ale nevím jak se to vyplatí. Jestli se opravdu musí GTSce platit přesně daný poplatek za jednu SIM nebo čím víc se provolá tím menší celková cena za SIM a za minutu. Ale já, kdybych měl podobnou firmu a chtěl bych víc zákazníků, tak bych asi udělal i paušály i smlouvy i nějaké bunusy, i neomezené tarify - prostě aby si každý mohl vybrat co mu vyhovuje a na co byl zvyklý.
PS: Nepište mi, abych si tu firmu založil sám a udělal to tak. Vím, že na to nemám. Od nějakého neznámého týpka si nikdo SIMku objednávat nebude. Odorik už je rozběhlá firma, která ví co a jak a která určitě přežije minimálně 70% virtuálů, jen je potřeba to nějak "poladit" aby přicházelo víc lidí.
Když u jiných operátorů je přechod zdarma, tak platit za přechod pro nováčka neznámému operátorovi se chtít nebude a přejde jinam. Nemám, ale statistiky, tak nevím kolik % lidí kolik provolá, ale těch co provolají míň si myslím bude taky dost. Ale nevím jak se to vyplatí. Jestli se opravdu musí GTSce platit přesně daný poplatek za jednu SIM nebo čím víc se provolá tím menší celková cena za SIM a za minutu. Ale já, kdybych měl podobnou firmu a chtěl bych víc zákazníků, tak bych asi udělal i paušály i smlouvy i nějaké bunusy, i neomezené tarify - prostě aby si každý mohl vybrat co mu vyhovuje a na co byl zvyklý.
PS: Nepište mi, abych si tu firmu založil sám a udělal to tak. Vím, že na to nemám. Od nějakého neznámého týpka si nikdo SIMku objednávat nebude. Odorik už je rozběhlá firma, která ví co a jak a která určitě přežije minimálně 70% virtuálů, jen je potřeba to nějak "poladit" aby přicházelo víc lidí.
Teď je otázkou, jestli operátoři tak strašně touží po klientech, kteří provolají málo. Osobně si myslím, že ve skutečnosti ani moc ne 

No to já právě nevím jestli po nich touží. Vyloženě touží, asi ne. Ale když nějaká raklamní kampaň přinese jen 4 nové zákazníky, tak po nějakých nových zákaznícíh asi touží. Záleží, jak se platí tomu GTS. Jestli fakt za každou SIM pevně danou částku a nebo s větším počtem provolaných minut cena klesá. Jsou virtuálové i u GTS, kteří mají ceny 2 kč/min a je tam podmínka jen využití jedné placené služby za měsíc, tak si říkám jak je to možné ? A ti co hodně provolají si myslím, že už dávno někam přešli a že zbývají ti co provolají míň (a pak teda ještě ti co si dali revoluční úvazek na 2 roky). Když by těch, co provolají míň bylo hodně a kdyby se platilo GTS podle provolaných minut, tak by nemuselo být špatné mít hodně těch co provolají míň. Samozřejmě je asi lepší mít míň těch co provolají víc, ale tak to by se muselo asi víc zapracovat na reklamě, aby se sem přetáhli.
pokud vím, tak všechny tradiční předplacené karty mají navíc omezenou platnost kreditu min. 200 kč na 3-12 měsíců, takže opravdu málo volající stejně zaplatí min. 16.66 kč / měsíc, ať volá nebo vůbec nevolá. jen se mu to jinde počítá do kreditu, který může utratit nebo se mu to na účtu "syslí" a po pár letech neví, co s tím. navíc to není jen o hovorech, ale taky o SMS, tarifikaci, volání do vlastní sítě, v případě odoriku taky o callbacku na dlouhé hovory, sdílení kreditu apod.michaels píše:Není nic jednoduššího, než si to dát do tabulky.
potom už mi současná nabídka odoriku přijde velmi konkurenceschopná, jen je třeba to správně odpropagovat a potenciálním zákazníkům vysvětlit, protože počítání tady není úplně obvyklé.
.
Uživatel na jiném fóru kometuje Relax Mobil:
Ještě mě napadá pokud chce Odorik nové zákazníky, tak než bude něco zkoušet sám měnit, tak si zadat nějaký průzkum co a jak by si lidi představovali a co by byli ochotni atp. třeba na http://www.gfk.com/cz (pokud to neni moc drahé) to by měla být nějaká renomovaná agentura a nebo třeba na http://www.vyplnto.cz/ nebo něčem podbném co je zdarma jestli to je kvalitní nástroj. Ale tak to vyhodnocení by jste si pak udělali sami, tak třeba bude stačit to zdarma, ale zas to GFK bude už mít velkou základnu vyplňovačů.
Jinak jako nechci dělat chytrého, ale jen tak radím. Lepší když bude růst solidní firma než nějací odrbávači. Když ktomu pomůžou mé rady, tak z toho budu mít dobrý pocit, teda pokud se to dozvím...
Uživatel na jiném fóru kometuje Relax Mobil:
Odorik sice nemá kličky a háčky, ale má poplateček a pro lidi co Odorik neznají je to jen další virtuál z mnoha. Dokonce i lidi, kteří ho znají z mého pozitivního vyprávění k němu nejdou kvůli poplatečku. Někdy stačí říct jen slovo virtuál a to je hned "dej pokoj s nějakým virtuálem" atp. Prostě lidi tomu asi nevěří. Chtělo by to zapracovat na odstranění těch poplatečků jak už jsem někde psal pokud je nutnost platit GTSce za každou sim, ale už neříkají kolik, tak dát třeba jen symbolickou korunu nebo prostě tu nejnižší možnou částku. A asi zrušit i ten poplatek za přechod, ten se lidem taky nelíbí a nebo jít na půl se zákazníkem, ale to nevím jestli pomůže.Nevím, ale působí naprosto amatérsky, a vůbec všichni pseudovirtuáli pod GTS jsou na jedno brdo, kopa kliček a háčků a poplatečků a paušálů, jak ze zakoše ty prachy vypáčit. Zatím jasně vede Blesk a Tesco, tak nějak si virtuály představuju.
Ještě mě napadá pokud chce Odorik nové zákazníky, tak než bude něco zkoušet sám měnit, tak si zadat nějaký průzkum co a jak by si lidi představovali a co by byli ochotni atp. třeba na http://www.gfk.com/cz (pokud to neni moc drahé) to by měla být nějaká renomovaná agentura a nebo třeba na http://www.vyplnto.cz/ nebo něčem podbném co je zdarma jestli to je kvalitní nástroj. Ale tak to vyhodnocení by jste si pak udělali sami, tak třeba bude stačit to zdarma, ale zas to GFK bude už mít velkou základnu vyplňovačů.
Jinak jako nechci dělat chytrého, ale jen tak radím. Lepší když bude růst solidní firma než nějací odrbávači. Když ktomu pomůžou mé rady, tak z toho budu mít dobrý pocit, teda pokud se to dozvím...
Poplatek má dneska naprosto každý a naprosto všude. Že nikomu nepřijde divný, když za plynoměr platí 70Kč měsíčně, a to aniž by měl jakoukoliv spotřebu?! A tady bude řešit dvacku (která se mu navíc může přestat účtovat, pokud utratí víc než stovku za měsíc).
přesně tak... a ještě platební karta, elektroměr..Pitomec píše:Poplatek má dneska naprosto každý a naprosto všude. Že nikomu nepřijde divný, když za plynoměr platí 70Kč měsíčně, a to aniž by měl jakoukoliv spotřebu?! A tady bude řešit dvacku (která se mu navíc může přestat účtovat, pokud utratí víc než stovku za měsíc).