Odpojení SIM karty ze sítě

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpojení SIM karty ze sítě

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Ještě mám jednu Odorik SIM kartu ve spínacích GSM hodinách (tyto jsou trvale umístěny v místě s velmi dobrým signálem) a tam se žádné výpadky neobjevují.
Napadá mne, že to může být způsobeno něčím, co se jen tak u jiných lidí nestane. Tedy buď je to vada simkarty (přesněji jen nějakého menšího procenta ze všech vydaných simkaret) a nebo se ten problém týká lokality, kde se pohybujete. A nebo možná obojí.
Mohl bych Vám poslat jinou naši simkartu - z novější série na vyzkoušení, jestli to dělá také, pokud je na stejném místě jako ta, co to dělá.

Je problém opakovatelný, nebo je v něm trochu nějaký náhodný prvek. Jako jednou se stane a jednou ne?
urbik81

Příspěvek od urbik81 »

xsouku04 píše:Mně se mi to nikdy nestalo, i když mimo signál se dostanu málokdy. Dělá to na stejném místě i s jiným mobilem?
Myslím, že to snadno může být z působeno i mobilem nebo jeho softwarem.
U jiného mobilu Samsung Galaxy S Advance s tarifem T-M se to nestává. Už je to delší dobu, ale myslím, že se to s uváděným HTC Wildfire v minulosti s tarifem T-M rovněž nestávalo. Plánuji přechod od T-M a proto jsem si již před cca 3 týdny zakoupil další SIM Odorika (nevím, jak poznám, zda se jedná o novou edici?), na kterou bych číslo přenášel někdy ve 2. týdnu dubna, tak uvidíme, jestli bude nastávat stejný problém.

Offtopic: Ještě bych rád nějak pořešil data, protože nabídka od Odorika (resp. T-M) moc zajímavá není, ale kupovat nový 2 SIM mobil se mi kvůli tomu moc nechce, tak mám trochu dilema.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

xsouku04 píše:
Pitomec píše:Ještě mám jednu Odorik SIM kartu ve spínacích GSM hodinách (tyto jsou trvale umístěny v místě s velmi dobrým signálem) a tam se žádné výpadky neobjevují.
Napadá mne, že to může být způsobeno něčím co se jen tak u jiných lidí nestane. Tedy buď je to vada simkarty (přesněji jen nějakého menšho procenta ze všech vydaných simkaret) a nebo se ten problém týká lokality, kde se pohybujete. A nebo možná obojí.
Mohl bych Vám poslat jinou naši simkartu - z novější série, na vyzkoušení jestli to dělá také, pokud je na stejném místě jako ta co to dělá.

Je problém opakovatelný, nebo je v něm trochu nějaký náhodný prvek. Jako jednou se stane a jednou ne?
SIM kartu mám novou (ta stará klekla, tak jsem ji nechal vyměnit). A onen problém s výpadky se objevoval zcela nepravidelně a popravdě řečeno ani sám netuším, kde k němu došlo. Zjistil jsem to totiž vždy tak, že přijedu domů a tam mně hned ode dveří rodinka hlásí, že se mně nemůžou dovolat. Tak kouknu na telefon a indikace signálu je fuč. Vypnu, zapnu a všechno OK. Teď už telefon preventivně vypínám každý večer, ráno zapnu a problém se ztrátou signálu se neobjevuje (dřív jsem měl telefony zapnuté i několik týdnů v tahu, nebyl důvod je vypínat).
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Něco podobného se občas (párkrát do roka) stane otci s Nokií C5 (tlačítková, S60), prostě najednou je nedostupný, nechodí ani SMS, po restartu telefonu přijdou SMS o zmeškaných hovorech, má předplacenku od O2.
blayen

Příspěvek od blayen »

přesně tohle dělal přítelkyni její ťamťung galaxy pocket na simce O2.. Ale to byla chyba telefonu (pomohlo přehrání SW) ;-) od tý doby je u odorika a zatim v klidu :)
alfi

Příspěvek od alfi »

taky jsem něco takového potkal u jednoho telefonu v rodině, postarší tlačítkový samsung s 3G. i při položení na stůl několikrát denně ztratil signál a pak dlouho hledal. původně to vypadalo na změnu antény na BTS = i na dalších telefonech vypadá, že se mírně zhoršil signál (nikdy nebyl ideální, takže je to subjektivní hodnocení). ale pak se mi podařilo sehnat ještě jeden kus a s ním to funguje bez problémů. tipuju to na nějaký problém s vysílací částí - nalomené nebo zoxidované kontakty (=dřív to nedělalo). a nebo teda právě hraniční úroveň signálu, kde už se projeví kvalita/nekvalita konkrétního kusu hw..
každopádně doporučuju vyzkoušet jiná místa, jiné sim karty ve stejné síti, jiné telefony se stejnou SIM a vylučovací metodou zkusit najít příčinu. obvykle totiž ani operátor, dokonce ani výrobce telefonu takový problém nevyřeší, pokud se jim nepodaří ho zreprodukovat-zopakovat na jiném kusu a v jiné lokalitě :-(
Tydýt

Příspěvek od Tydýt »

Odpověď je z největší pravděpodobností v podstatě velice prostá. Pokud telefon ztratí signál aktuálního operátora, přepne se na nouzové volání (112) přes jiného operátora (přirozeně, když nemá signál vlastního). No a toď v podstatě vše :D . Zbytek záleží na vlastním přístroji, jak umí s touto službou pracovat. Některé se nepřepnou na nouzové volání, některé se pokusí po čase opět přepnout na původního operátora a některé zůstanou přepnuté trvale, lépe řečeno do restartu. Jak přesně se který telefon chová ale již nevím a upřimně ani nepotřebuji vědět.
_______________________________________ Obrázek
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Vysvětlení by to mohlo být logické, ale má to jeden háček - u VF (a tam se signál ztrácel podstatně častěji, než v síti TM) k tomuto jevu nedocházelo...
HANZvonKURDAU

Příspěvek od HANZvonKURDAU »

A není to tím že stodvanáctku nyní zajišťuje právě VF?
Kukin

Příspěvek od Kukin »

Přidám svoji zkušenost, O2 předplacenka:
Občas po projetí tunelů mezi Blanskem a Brnem jsem (za půl dne) zjistil, že jsem bez signálu, SE WT19i, Android 2.3.4. Nepomohlo ruční nastavování, vyhledávání sítě, jedině restart (mód v letadle a zpět).
Stávalo se náhodně, nepravidelně, cca v 1/10 případů bez signálu. Ojediněle se to stalo i jinde (mobil ve skříňce, hospoda ve sklepě, ...).
Stejná simkarta v předchozí Nokii 3310 nikdy nic takového neudělala!
Teď už je delší dobu pokoj.
Odpovědět