Odpojení SIM karty ze sítě

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
urbik81

Odpojení SIM karty ze sítě

Příspěvek od urbik81 »

Dobrý den,

již několikrát se mé ženě stalo, že pokud byl telefon v místě bez signálu odpojil se a poté, co byl opět na signálu už se nepřihlásil a bylo jej nutné vypnout a znovu zapnout. Nemusím podotýkat, že je to nepříjemné, protože sám uživatel si toho hned nevšimne.

Samozřejmě to hned nechci svádět na Odorika, ale rád bych se dopátral příčiny a pokud je to možné i nápravy. Jedná se o telefonní číslo migrované od T-Mobile, telefon HTC Wildfire a ID hovorů (80778409, 80779540) resp. tyto hovory byly prokazatelně uskutečněny v době, kdy byl telefon odhlášený ze sítě. Pro ujasnění uvádím, že uvedené hovory se samozřejmě nedostaly až na mobil, ale byly přesměrovány na základě podmíněného přesměrování na pevnou linku v síti Odorik. Toto přesměrování používáme právě proto, že bydlíme v oblasti se špatným signálem a nechceme (i za cenu přesměrovaných hovorů) o příchozí hovory přijít.

Vše tedy funguje správně až do okamžiku, kdy je člověk opět na signálu a telefon by se měl opět přihlásit do sítě, ale bohužel nepřihlásí - a to je to, co by mě zajímalo.

Děkuji.
Pitomec

Re: Odpojení SIM karty ze sítě

Příspěvek od Pitomec »

Totéž i u mě, ale už jsem si zvyknul ten restart telefonu provádět (a je klid). Ovšem je pravdou, že dřív u Vodafone jsem restart telefonu nepotřeboval dělat i několik měsíců a všechno fungovalo jak má.
mike

Příspěvek od mike »

Totéž se mi stalo na kartě s číslem Odorika. Je to velmi nepříjemné, nalezení příčiny by bylo dobré. Děkuji.
5icz

Příspěvek od 5icz »

Kdybych mel simku odorika a problem nastaval casto muzu udelat logy z firmwaru telefonu, kde by bylo videt, proc se nemuze telefon prihlasit. Bude to ale spis problem nekde u operatora/simky a pak se neda presna pricina z mobilu odhalita je treba mit logy ze site.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Mně se mi to nikdy nestalo, i když mimo signál se dostanu málokdy. Dělá to na stejném místě i s jiným mobilem?
Myslím, že to snadno může být z působeno i mobilem nebo jeho softwarem.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Dělá to jak u telefonu SE Xperia Pro, tak u Nokie 208. Prostě telefon funguje, ale není přihlášený do sítě (zpočátku - po přechodu k Odoriku - jsem to i přehlédl, protože jsem nebyl zvyklý kontrolovat symboly na displeji, jestli je tam ikonka signálu nebo ne). Ale už jsem zase začal telefon celkově vypínat, takže tím je problém (alespoň u mě) vyřešen.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Dělá to jak u telefonu SE Xperia Pro, tak u Nokie 208. Prostě telefon funguje, ale není přihlášený do sítě (zpočátku - po přechodu k Odoriku - jsem to i přehlédl, protože jsem nebyl zvyklý kontrolovat symboly na displeji, jestli je tam ikonka signálu nebo ne). Ale už jsem zase začal telefon celkově vypínat, takže tím je problém (alespoň u mě) vyřešen.
Díky. Ještě by to chtělo zjistit, jestli to to dělají jen simkarty Odorik a jiných podobných virtuálů, a nebo všechny novější v síti T-mobile.
jiri.filip

Příspěvek od jiri.filip »

xsouku04 píše: Díky. Ještě by to chtělo zjistit, jestli to to dělají jen simkarty Odorik a jiných podobných virtuálů, a nebo všechny novější v síti T-mobile.
Pane Soukupe, to čekáte, že Vám Vaši zákazníci přinesou všechno zabalené, převázané stužkou na stříbrném podnosu?
Už ve chvíli, kdy jste psal svou první reakci (tzn. 20.3. ve 12.06 hod.), byla Vaše odpověď "mimo mísu".

Jestliže jste v té chvíli měl od 3 různých zákazníků potvrzen výskyt stejného problému, měl jste nejpozději v té chvíli psát reklamaci na GTS, resp. T-Mobile.
Dnes by na to byl již minimálně ticket, nebo to mohlo být třeba vyřešené.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jiri.filip píše: Jestliže jste v té chvíli měl od 3 různých zákazníků potvrzen výskyt stejného problému, měl jste nejpozději v té chvíli psát reklamaci na GTS, resp. T-Mobile.
Dnes by na to byl již minimálně ticket, nebo to mohlo být třeba vyřešené.
Realita je ale takové, že v GTS často neodpovídají ani na dobře prokázané a popsané problémy, které navíc sami způsobili (nebo T-mobile či dokonce někdo další za nimi).
A pokud bych jim napsal, že se simkarta třem zákazníků nepřihlásí zpět do sítě poté, co mají špatný signál, je to opravdu těžké za něco uchopit, i kdyby se opravdu snažili. Leda že by to už byl známý problém. Navíc jsem znechucen také z toho, že ačkoli patříme jednoznačně k těm menším virtuálním operátorům, ti větší, zdá se, vážné problémy často moc neřeší a raději jen zaplavují reklamou. Tedy alespoň se mi to takto zdá.

Kdyby se ale podařilo prověřit, že problém mají všechny simkarty T-mobilu , nebo alespoň všechny simkarty jejich virtuálů, bylo by to mnohem uchopitelnější. A kdyby jsme zjistili, že třeba jen navíc s některými telefony a to jen za jistých situací.... už by bylo téměř jisté v čem je problém. A pak by už jen zbývalo přinutit T-mobile, aby to spravil, což může být také velmi těžké :( a zdlouhavé. Horší než přijít na to, čím to vlastně je.

Je třeba možné, že telefon tak dlouho přepíná mezi dvěma BTS stanicemi, které mají obě špatný signál, až se pomate a vzdá to úplně. Nebo něco takového.

Pokud byste nám někdo mohl pomoci s přesným vypátráním a popsáním problému, mohu to kompenzovat připsáním kreditu až několik set korun jako odměnu.
Nebo kdyby bylo třeba sehnat nějakou testovací simkartu a pod. Co bychom mohli též zkusit, je poslat vám novější simkartu z jiné edice, jestli to bude dělat také. Na naše náklady. A nebo též obyčejnou T-mobile předplacenku. Na test.
Pokud by to dělalo i s obyčejnou T-mobile předplacenkou, šlo by si stěžovat rovnou u T-mobile, což by bylo asi jednodušší. A pokud ne, jistě by to bylo užitečné i jako informace k vypátrání problému.

Možná se problém týká jen některých stále stejných lokalit?

A pokud bych opravdu trval na otevření trouble ticketu, musím mít konkrétní a přesné údaje. Jako simkarta s tím a tím číslem, se bezdůvodně odhlásila v tolik a tolik hodin, když neměla signál /špatný signál a pomohl až restart telefonu v tolik a tolik hodin. Tahle se mohu zeptat jen na to, jestli něco podobného jim nehlásil už někdo jiný. A nejlépe příklady s oběma telefony. Mohli byste mi něco takového, co nejvíce konkrétního poslat? Prozkoumat obecný problém lze jen s konkrétními údaji.

Update: Položil jsem dotaz, jestli se s tím už nesetkali. Tedy snad mi během zítřka odpoví.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Ještě mám jednu Odorik SIM kartu ve spínacích GSM hodinách (tyto jsou trvale umístěny v místě s velmi dobrým signálem) a tam se žádné výpadky neobjevují.
Odpovědět