Aktivace aplikace Mobito

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivace aplikace Mobito

Příspěvek od xsouku04 »

Zedna píše:Ja tedy Mobito vnimam jako penezenku, kterou mohu nabit prevodem z uctu.
Pak tam mam k dispozici jen urcity kredit, podobne jako kredit Odorika,
z nehoz mohu pohodlne platit mobilem.

Takze pripadne zneuziti ohrozi jen tento nabity kredit, obdobne jako u Odorika.
Ok, tak to je pak v pořádku, pokud ten převod z účtu ala dobíjení neděláte pomocí mobito, nebo jiné podobně nebezpečné aplikace.

Bohužel všechny tyto obezličky jsou zde potřeba jen proto, že běžný bankovní převod trvá nepřiměřeně dlouho.
V podstatě podobně stejně jako před čtyřiceti lety, kdy k tomu ještě existovaly technické důvody a bankovní převody se zadávaly na papíře.
Efektivnější by bylo přinutit ČNB, aby platby zpracovávala okamžitě. To by se ale možná některým trafikantům, kteří se živí nebezpečným drbáním pravou rukou za levým uchem, nebo vydáváním platebních karet, asi nelíbilo.
tom_speedy

Příspěvek od tom_speedy »

Už jsem se na to Mobita před časem ptal. Protože mám starý "nechytrý" telefon, tak jsem pro ovládání mobita používal *135#. Poté jsem přešel z VF k Mobil.cz a s Mobitem byl konec. Zmíněný kod nefunguje. Když jsem kontaktoval Mobito, tak mě řekli, že minimálně přes výše zmíněný kod fungují jen přes velkou trojku.

Mobil.cz na svém webu píše:
Dobití kreditu je v současnosti dostupné z chytrých telefonu se systémem iOS (iPhone) a Android.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

Mě osobně tedy Mobito přijde jako absolutní úlet, mesmyslná služba která nemá valného využití a ani žádnou budoucnost. Platební karta pro svou jednoduchost vždy zvítězí a když už ne přímo tak přes ty velké - MC Mobile nebo PayPal... Dělat malou lokální službu tohoto typu je hloupost, když nenabízí nic zázračného navíc.. Jejich investičnímu záměru nerozumím.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

mobilemanic píše:Mě osobně tedy Mobito přijde jako absolutní úlet, mesmyslná služba která nemá valného využití a ani žádnou budoucnost. Platební karta pro svou jednoduchost vždy zvítězí a když už ne přímo tak přes ty velké - MC Mobile nebo PayPal... Dělat malou lokální službu tohoto typu je hloupost, když nenabízí nic zázračného navíc.. Jejich investičnímu záměru nerozumím.
Podle mne by to nejaky smysl mit mohlo.
Klasicky bankovni prevod z uctu na ucet je pomaly (1 az 2 dny) a platba kartou je sice rychla, ale neni pohodlna a navic zatezuje obchodnika nehorazne vysokym poplatkem (1 az 3%).
Mobito je pro zakaznika zcela zdarma, predpokladam, ze pro obchodniky tam bude poplatek mnohem nizsi nez u platby kartou.
Navic chytry mobil ma dnes skutecne velmi mnoho lidi a ta platba je zda se velmi pohodlna a rychla.
Takze ja bych to nezatracoval, narozdil od tech pokusu velkych bank/mobilnich operatoru delat ruzne nekompatibilni proprietarni platebni systemy
vyzadujici mit konkretni banku/mobilniho operatora/konkretni znacku a verzi podporovaneho mobilu -> to je podle mne totalni nesmysl.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zedna píše: Klasicky bankovni prevod z uctu na ucet je pomaly (1 az 2 dny) a platba kartou je sice rychla, ale neni pohodlna a navic zatezuje obchodnika nehorazne vysokym poplatkem (1 az 3%).
Předpokládám, že mobito se s poplatky pro obchodníky pohybuje ve stejném rozmezí 1-3% .
Pokud ne, tak nemají vyřešeno, z čeho to celé hodlají živit.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Vzhledem k tomu, že kumulovaná ztráta Mobita za poslední dva roky je 200 mil. Kč, tak to vyřešené skutečně nemají :-)

Zkoušel sem to používat v režimu plateb mezi lidmi, kdy je to zadarmo a i to je neskutečný opruz, aplikace pro Android je zrůdně pomalá a úplně idiotská, pro provedení platby je nutno nadatlovat (nebo složitě lovit ze systémového adresáře) tel. číslo příjemce (žádný seznam častých nebo oblíbených příjemců) a dvakrát potvrzovat PINem, prostě peklo. A to používání na hloupém mobilu přes USSD kódu je akorát k smíchu. Scénář použití při placení v obchodě musel vymýšlet totální vypatlanec. Doporučuju na tuhle hovadinu zapomenout.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

Tadá... :-)
Zedna

Příspěvek od Zedna »

@xtonda
Dik za zajimavou "minirecenzi", to jsem netusil, ze to tak podelali.
Pokud je to tak, pak to asi fakt nema smysl ...

Ja jsem uvazoval tak, ze pokud by to podporovalo dost obchodniku/eshopu,
mohlo by stat za to to vyzkouset, pouzit, kdyz je to zcela zdarma.
Odpovědět