Aktivace aplikace Mobito

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
urbik81

Aktivace aplikace Mobito

Příspěvek od urbik81 »

Dobrý den,
nedaří se mi aktivovat aplikaci služby Mobito (http://www.mobitoplatito.cz) a podle všeho se zdá, že problém bude v neodeslání aktivační SMS na číslo 999007.
Zkoušel jsem i povolit tzv. Premium sms v nastavení Odorika, ale nic se nezměnilo.

Můžete mi prosím potvrdit, že na výše uvedené číslo není možné z mobilní sítě Odoriku odesílat? Existuje nějaká možnost jak toto povolit nebo mám problém řešit s provozovatelem služby Mobito?

Děkuji, O. Urban
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivace aplikace Mobito

Příspěvek od xsouku04 »

Bude to tím, že existuje více typů premium sms.
V menu, kde se premium SMS u nás povoluje, by měly přibýt další volby, které umožní si přesně vybrat, který typ premium sms povolit či zakázat.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Čísla začínající 999 přece nespadají do Premium SMS, ne?
urbik81

Příspěvek od urbik81 »

Ať spadají nebo ne, každopádně jde o ne zcela běžná čísla jejichž nepodporováním ze strany operátora není možné využívat některých služeb (např. zmiňované Mobito). Další otázkou je, zda pro svoji činost potřebují právě čísla z daného rozsahu...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tak možnost podrobného nastavení premium služeb zde už je. Jen to jaksi nezahrnuje čísla začínající 999.
Tedy je to nejspíše specialita mobito a mobito nejspíše s virtuály nepočítá.
Přílohy
premium_sluzby.png
premium_sluzby.png (142.49 KiB) Zobrazeno 6608 x
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Čísla začínající 999 používá třeba i O2 pro dotazník se spokojeností služby jejich internetu.
urbik81

Příspěvek od urbik81 »

Zpínat premimum sms ve stávajícím rozhraní jsem zkoušel, ale nezabralo to. Na podpoře Mobita mi sdělili, že virt. operátor Odorik službu Mobito nepodporuje a aplikaci tak můžu smazat...

Pokud by šlo pouze o úvodní ověření mobilního čísla asi by se to dalo obejít (pokud u Mobita chtěli), ale pokud by měly být tyto sms odesílány standardně, asi by to stejně nemělo smysl.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

urbik81 píše:Na podpoře Mobita mi sdělili, že virt. operátor Odorik službu Mobito nepodporuje a aplikaci tak můžu smazat...
To je skoda.
Pokud by pridani podpory Mobita nebylo pro Odorik komplikovane, primlouval bych se za nej.
Prece jen Mobito je zajimava sluzba zcela zdarma (zrizeni/vedeni/platby/nabiti/vybiti) a
tak nemoznost jeho vyuziti u virtualniho operatora Odorik je vazne skoda.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ono je to ale spíše tak, že mobito opravdové virtuální operátory nepodprouje. Falešní virtuálové jsou ti, které provozuje hlavní operátor nebo jeho dceřiná společnost pod jinou značkou.

Na jejich stránkách píší.
Mobito je služba umožňující platit mobilem penězi z banky jednoduchým připojením Mobita k bankovnímu účtu anebo k platební kartě. Služba umožní klientům bezpečně platit a posílat peníze z mobilního telefonu v jakoukoli denní či noční hodinu.
Chci se tedy zeptat. Jak mají zabezpečené placení proti tomu, když někdo bude mít váš mobil na dálku pod kontrolou pomocí trojského koně nebo viru? Myslím, že podobné aplikace mají jedinou ochranu spočívající v omezení maximální částky, kterou lze zaplatit, a staví také na tom, že se na malém českém písečku nejsou moc rozšířeny, nebude nikdo dostatečně šikovný, kdo by s tímto chtěl rozjet podvody.
Hlavní problém je v tom, že autorizační SMS vám přijde na stejný telefon, na jaký zadáváte všechna hesla. Pokud tedy někdo má na dálku pod kontrolou Váš telefon, může si platit, co je libo, a číst vaše potvrzovací SMS.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Ja tedy Mobito vnimam jako penezenku, kterou mohu nabit prevodem z uctu.
Pak tam mam k dispozici jen urcity kredit, podobne jako kredit Odorika,
z nehoz mohu pohodlne platit mobilem.

Takze pripadne zneuziti ohrozi jen tento nabity kredit, obdobne jako u Odorika.
Odpovědět