Problémy s hovory 29.1. (neděle) dopoledne

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Robert Nagy

Re: Problémy s hovory 29.1. (neděle) dopoledne

Příspěvek od Robert Nagy »

/Omlouvám se, byl jsem doteď zaneprázdněn jiným naléhavým problémem./
xsouku04 píše:Podle čeho přesně soudíte, že "SJphone je jediná aplikace, která komunikuje s vnější sítí." ?
No, připouštím, že by to šlo podložit i sofistikovaněji, ale v tomhle konkrétním případě jsem se spokojil s prověřením (přiznávám, že už nevím, jestli jsem napsal ps -ejH nebo top), že na daném stroji běží jen X-ka(X.org), twm, 2x x-term, xosview a onen sjphone (plus login a bash na prvních čtyřech konzolích) :)
(Já prostě fakt potřeboval jen telefonovat ;) )
xsouku04 píše:Jaké další zařízení nebo počítače byly připojeny v lokální síti? Nedělá ono linuxový počítač např. router ?
Hmmmm. Popíšu vám topologii sítě v daném místě. Je to menší obytný dům; někde pod střechou je router poskytovatele připojení (petriny.net), od něj vede ethernet do každého připojeného místa (byt nebo kancelář); v tom přípojném místě o kterém se bavíme je jedna zásuvka a do ní je připojené jedno jediné PC. Garantovaná propustnost připojení každého místa by měla být 1MBd směrem dovnitř a tuším 512 KBd směrem ven (nebo víc, podle smlouvy). Zatím jsem nikdy exaktně netestoval, jestli ta garance fakt funguje ... nicméně obecně lidé od Petriny.net podle mých zkušeností rozumějí tomu, co dělají... (Ten router jsem nicméně nikdy fyzicky neviděl, ani nevím, jak je nakonfigurovaný.)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Dnes jsme si všimli, že by potíže s koktáním mohl způsobit nějaký útočník, který útočí na naše servery a přehltí tak síťovou kartu i když naprostá většina paketů je pochytána firewalem.
Útočník se obvykle snaží uhádnout sip heslo a je ochoten to zkoušet do aleluja a poslat přitom gigabajty dat.
Důležité úplné zablokování provést zavčas, nejlépe tak, aby se útočník vůbec nedozvěděl o tom, že na dané ip adrese je nějaké SIP proxy. Útok vůbec provádět nezačne ....

I kdyby ono nedělní konktání způsobil náhodný útočník tak záhadu 20:80 by to vysvětlit nedokáže.

V každém případě pořád platí, že pokud chcete urgovat kvalitu hovoru, nejdříve si změřte kvalitu internetu zde. http://www.odorik.cz/w/internet
Jedině tak bude Vaše stížnost věrohodná a má smysl se s ním vážně zabývat. Lidí co měli špatný internet a a stěžovali si na kvalitu hovorů už jsem zaznamenali totiž stovky.
Robert Nagy

Příspěvek od Robert Nagy »

xsouku04 píše:Dnes jsme si všimli, že by potíže s koktáním mohl způsobit nějaký útočník, který útočí na naše servery a přehltí tak síťovou kartu i když naprostá většina paketů je pochytána firewalem.
Útočník se obvykle snaží uhádnout sip heslo a je ochoten to zkoušet do aleluja a poslat přitom gigabajty dat.
Ano, to mi dává smysl. Určitě to je možné.
xsouku04 píše: I kdyby ono nedělní konktání způsobil náhodný útočník tak záhadu 20:80 by to vysvětlit nedokáže.
Inu - tak to už asi nyní neobjasníme. I s takovými věcmi jsem se už v IT setkal - třeba to někdy z něčeho vyplyne :) V zásadě, mohl být problém i na routeru v domě, jak jsem o tom tak uvažoval.
xsouku04 píše: V každém případě pořád platí, že pokud chcete urgovat kvalitu hovoru, nejdříve si změřte kvalitu internetu zde. http://www.odorik.cz/w/internet
Ale jasně. O tom už jsme se bavili.
Pak je určitě "druhý stupeň", tj. kde je ten internet "špatný", jestli u klienta, někde cestou na páteři nebo na připojení ústředny; ale i to se dá více méně zdiagnostikovat...

Co mne spíš teď víc pálí, to je to opětovné rozpadání hovorů, jak jsem o tom psal tady http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=384&start=30. Tam bych neřekl, že jde o problém kvality přenosu (ping byl v pořádku, to jsem tam ani nepsal; ale ono se toho stejně za 30 sekund moc nestihne.)
Odpovědět