No, připouštím, že by to šlo podložit i sofistikovaněji, ale v tomhle konkrétním případě jsem se spokojil s prověřením (přiznávám, že už nevím, jestli jsem napsal ps -ejH nebo top), že na daném stroji běží jen X-ka(X.org), twm, 2x x-term, xosview a onen sjphone (plus login a bash na prvních čtyřech konzolích) :)xsouku04 píše:Podle čeho přesně soudíte, že "SJphone je jediná aplikace, která komunikuje s vnější sítí." ?
(Já prostě fakt potřeboval jen telefonovat ;) )
Hmmmm. Popíšu vám topologii sítě v daném místě. Je to menší obytný dům; někde pod střechou je router poskytovatele připojení (petriny.net), od něj vede ethernet do každého připojeného místa (byt nebo kancelář); v tom přípojném místě o kterém se bavíme je jedna zásuvka a do ní je připojené jedno jediné PC. Garantovaná propustnost připojení každého místa by měla být 1MBd směrem dovnitř a tuším 512 KBd směrem ven (nebo víc, podle smlouvy). Zatím jsem nikdy exaktně netestoval, jestli ta garance fakt funguje ... nicméně obecně lidé od Petriny.net podle mých zkušeností rozumějí tomu, co dělají... (Ten router jsem nicméně nikdy fyzicky neviděl, ani nevím, jak je nakonfigurovaný.)xsouku04 píše:Jaké další zařízení nebo počítače byly připojeny v lokální síti? Nedělá ono linuxový počítač např. router ?