Zlevní ceny hovorů ???

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
ViR

Re: Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:To už je snad lepší té babičce taky pořídit Odorik a pak je cena 0 :-)
Když tam je většinou drobný problém v přístupu k síti. Kolik seniorů, notabene osamělých a řekněme nad 75 let, myslíte, že má Internet? Naše "babi", jej má jen proto, že jsem nechal zřídit a platím to připojení. A ona přes něj právě jen telefonuje.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Co asi ríkají zákazníci 802.cz na onech uz nekolik let nezmenenych 3,39/3,25 Kc za minutu na ceské móbily,kdyz nekterym z nás se 1,59 Kc/min zdá moc?
Jinak - je tu prece Fayn se svymi 0,54 Kc/min to je na mobily! Ale az po vyjetí volnych minut z pausalu.
quynsy

Příspěvek od quynsy »

Jsem s odorik.cz spokojený ale nezlevnění mě nutí jako uživatele hlavně callbacku přejít k levnější konkurenci. Protože ten rozdíl je už opravdu citelný. Z mého pohledu jste asi nezvolili dobrou strategii s vyčkáváním "co konkurence".
ViR

Příspěvek od ViR »

quynsy píše:Jsem s odorik.cz spokojený ale nezlevnění mě nutí jako uživatele hlavně callbacku přejít k levnější konkurenci. Protože ten rozdíl je už opravdu citelný. Z mého pohledu jste asi nezvolili dobrou strategii s vyčkáváním "co konkurence".
Bylo to tady na odoričím fóru už párkrát vysvětlováno, jaké jsou k tomu důvody. Žádný podnik si nemůže dovolit jít do ztráty. S tím, že pár procent zákazníků odejde (třeba i jen na čas), se nejspíš počítá.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Kristovec píše:Co asi ríkají zákazníci 802.cz na onech uz nekolik let nezmenenych 3,39/3,25 Kc za minutu na ceské móbily,kdyz nekterym z nás se 1,59 Kc/min zdá moc?
Take jsem s VOIP zacinal u 802.CZ, ale presel jsem k Odoriku a doufam, ze to tak udela mnoho lidi. Je treba hlasovat nohama.
802.CZ je podle mne jeden z vetsich VOIP operatoru, kteri byli jako jedni z prvnich a nabrali tim padem nejvic lidi a pri urcite velikosti bohuzel zkostnateli (zparchanteli). Samozrejme velky vliv tam melo i to, ze byli koupeni jinou firmou.

Nemam rad zkostnatele molochy obecne, takze i v bankovnictvi napriklad velmi fandim nizkonakladovym/nizkopoplatkovym bankam (mBank/FIO/...).
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Práve tak to delám i já,mám mBank,a tím i stovku v kapse,a ne v nákladech.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nejenom co říkají klienti 802.cz, ale i třeba klienti UPC Telefon 50, kde je sice 100 volných minut na pevnou (byť to nezahrnuje např. linky státní správy 95x), ale jinak je cena volání na pevnou 1,15Kč/špička, 0,58Kč/mimo špičku (oboje tarifikace 60+60) a na mobily 4,91Kč (tarifikace 30+30). Ještě štěstí, že aspoň volání v síti UPC je grátis...
petr.f-m

Příspěvek od petr.f-m »

Nazdar lidi,
nevím co řešíte. Odorik ceny sníží, veřím, že to bude brzy. A o kolik již bylo v dřívější diskuzi řečeno (v červnu 2012) - uživatel ViR spočítal, že to bude 0,954 Kč, byť upozornil, že terminační poplatek je pouze jedna složka ceny a nemusí se promítnout v plné výši. "Odorik" poté v diskuzi tuto cenu označil za pravděpodobnou.
Přetáhl jsem k odoriku asi 15 lidí, věřím, že jsem jim příliš nekecal, když jsem jim sliboval volání za korunku:o). Je pravda, že i kdyby odorik od svého slibu částečně couvnul (sám tomu nevěřím, komunikace s ním je vždy zcela excelentní a rozhodně mu důvěřuji více než svému mobilnímu operátorovi), doufám, že vyřeší nějak schůdně cenu callbacku, to bych asi považoval za nutnost...
Jinak na něj nedám dopustit, tak už ho nechte :D.

Petr
Spokojený zákazník

Příspěvek od Spokojený zákazník »

Jasně kšeft je kšeft a každý se snaží jak umí, jen si myslím, že je v zájmu všech VOIP aby snížili cenu jen co to jde, páč tím k sobě přetáhnou víc lidí a hovorů, protože čím víc budou nůžky mezi O2, Vodafone, T-mobile a VOIP operátorama rozevřené, tím víc hovorů přes VOIP půjde :geek:
petr.fm

Příspěvek od petr.fm »

A ještě doplňuji velmi zajímavou informaci:

ČTÚ chystá další snížení terminačních poplatků
Včera 9:25 Radek Zajíc
Český telekomunikační úřad chystá další snížení terminačních poplatků. V pátek se na Diskusním místě ČTÚ objevila sada návrhů rozhodnutí o ceně, kterými úřad změní ceny za terminaci hlasových hovorů.

První tři návrhy se týkají terminace v mobilních sítích. ČTÚ navrhuje snížení velkoobchodní ceny za terminaci ze stávajících 0,55 Kč/min. na 0,27 Kč/min. a to s účinností od 1. ledna 2013. Efektivně se tak cena za terminaci sníží na polovinu.

Čtvrtý návrh upravuje cenu za terminaci v pevné síti Telefóniky. Dochází zde až k 75% snížení, cena za terminaci se liší podle způsobu propojení operátorů:

na místní (HOST) ústředně, silný provoz: dříve 0,30 Kč/min., nově 0,07 Kč/min.
na místní (HOST) ústředně, slabý provoz: dříve 0,15 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, silný provoz: dříve 0,34 Kč/min., nově 0,08 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, slabý provoz: dříve 0,17 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
Datum, ke kterému k snížení terminačních poplatků v pevné síti dojde, není známo. Záleží totiž na datu, kdy opatření vstoupí v platnost.

Všechny ceny jsou založeny na výpočtu metodou LRIC, účtovány po sekundách a uvedeny bez DPH.
Odpovědět