GeBu píše:Tak to nezbývá než nasadit cenu 0,55 Kč/min na volání. To byl vtip.
Já kvůli tomu, že Voocall má zpětné volání za 2 x 0,55 Kč/min a Odorik 2 x 0,59 Kč/min (rozdíl 8 hal/min) určitě nepřejdu. Jedna jízda busem do práce mne stojí 28 Kč a jestli dobře počítám tak je to 28/0,08 = 350. Takže když jednou nepojedu do práce, tak si můžu dovolit volat 350 minut a nemusím přecházet k Voocall. Vlastně ne 700 minut, protože se z práce musím vrátit. Mne daleko více trápí cena volání na Ukrajinu a žel s tím se nic dělat nedá.
Ale samozřejmě kdo voláte stovky minut denně, tak můžete mít jiný názor.
PS: Jsou ty ceny i s daní?
Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
0,59 je do pevných awle 1+Kč = 2 Kč a voocall takže 1,10 je bomba oproti 2Kč tj skoro polovička a to snad je rozdíl
Ještě jednou, prosím, ale raději česky.
Tohle je asi bohužel vyloženě marketingová záležitost. Dát jen tu nižší cenu nejspíš znamená, zbytečně se připravit o peníze. Pokud dáte těch 59 hal., tak vlastně sjednocujete mobilní a pevnou na úrovni dosavadní pevné ve špičce. Voocall má volání na pevnou z 65 hal., a to i mimo špičku! A Odorik ještě k tomu má pevnou mimo špičku levnější. Čili můj "dojem" je, že udělat co jste zamýšleli asi není vyloženě chyba. Je tu spíš otázka "jak to prodat".xsouku04 píše:Jo zlevnění bude, koukám na to. Také by mne zajímalo co jiní VoIP operátoři. Chtěli jsme dát úplně stejnou cenu jako nasadil voocall tedy 0,59 Kč/min, nicméně voocall ještě nastavil cenu zpětného volání na 0,55 + 0,55 tedy 1,10 Kč/min. Mně se moc nelíbí zavádět další jinou položku v ceníku. Takže přemýšlíme co s tím.
Osobně bych slyšel na to, že volám s Odorik VoIP na mobil i na pevnou za stejně nízkou cenu, a to necelých šedesát haléřů včetně DPH. A na pevnou od sedmi večer do sedmi ráno a o víkendech a svátcích ještě o dvacet haléřů levněji.
Slyšel bych na to taky.
Pan kolega nepochopil, že je řeč o nové (pravděpodobné) ceně volání na mobil, tedy 59 hal., která by byla tím pádem sjednocená s cenou volání na pevnou ve špičce. Na rozdíl od Voocall, kde je cena hovoru na pevnou nově 65 hal., a to i mimo špičku. Čili ve své mysli srovnává novou cenu callbacku od Voocallu se starou "mobilní" cenou (Voocallu i Odoriku) a nikoli se zamýšlenou novou odoričí cenou... A domnívá se, že vy jste srovnával voocallí callback na mobil s odoričím voláním na pevnou.GeBu píše:Ještě jednou, prosím, ale raději česky.
Ano, je to prostě o vypíchnutí výhody a odlišení se od konkurence. Já na pevné volám často (že nikoli třeba právě s Odorikem je věc jiná) a v okolí je takových víc. Naproti tomu CallBack jsem prakticky zatím nepoužíval, protože buď jsme volal přímo přes VoIP za ceny od koruny (1+1) do třiceti haléřů (když nebyla kritická případná nekvalita - VoipYo, 60+60), nebo přímo z mobilu přes "šedivku" za 1,80 Kč (60+1). A v mém okolí také není nikdo, kdo by callback využíval rutinně.GeBu píše:Slyšel bych na to taky.
Mám za to, že není špatné, zaměřit se trochu víc na ty zákazníky, kteří ocení "zjednodušení" a ještě slevu v rámci jednoduchosti...
Já to napsal schválně takto vyhroceně. Četl jsem to několikrát a určitý obrázek jsem si udělal, ale věta: "0,59 je do pevných awle 1+Kč = 2 Kč a voocall" mi stejně nedává smysl.
Chtěl jsem tím příspěvkem hlavně upozornit, že když si to po sobě někdo nepřečte, protože nemá čas, tak obtěžuje ostatní - ten čas, který on neměl, pak musí věnovat 50 lidí, aby pochopili. Takže celkově se ztratí 50x tolik času
.
Navíc jak píšete je to chybně.
Chtěl jsem tím příspěvkem hlavně upozornit, že když si to po sobě někdo nepřečte, protože nemá čas, tak obtěžuje ostatní - ten čas, který on neměl, pak musí věnovat 50 lidí, aby pochopili. Takže celkově se ztratí 50x tolik času

Navíc jak píšete je to chybně.
Já na klasické pevné volám málo, protože se mi blízké okolí podařilo přesvědčit na VoIP - na 802 (je to už docela dost let) a oni si zrovna tenkrát koupili zařízení blokované na 802. U těch, u kterých to šlo jsem přemigroval na Odorik a něco ještě volám přes 802, protože účet si nechávám kvůli Ukrajině. Nebýt té Ukrajiny, tak účet 802 zruším a těch pár korun za měsíc volání známým na 802 obětuji.
Teď mám taky hlavní známé v rámcovce.
CallBack jsem používal s tarifem Odepiš než jsme získali tu rámcovku. Ceny v ČR mi nyní připadají super. Trápí mne volání na Ukrajinu. V jedné neziskovce CallBack používali u KlikniAVolej, protože používali osobní mobily, tak aby to mohli vyúčtovávat. Ale byl to opruz.
Ano, jednoduchost je důležitá.
Teď mám taky hlavní známé v rámcovce.
CallBack jsem používal s tarifem Odepiš než jsme získali tu rámcovku. Ceny v ČR mi nyní připadají super. Trápí mne volání na Ukrajinu. V jedné neziskovce CallBack používali u KlikniAVolej, protože používali osobní mobily, tak aby to mohli vyúčtovávat. Ale byl to opruz.
Ano, jednoduchost je důležitá.
ViR píše:Já na pevné volám často (že nikoli třeba právě s Odorikem je věc jiná) a v okolí je takových víc. Naproti tomu CallBack jsem prakticky zatím nepoužíval, protože buď jsme volal přímo přes VoIP za ceny od koruny (1+1) do třiceti haléřů (když nebyla kritická případná nekvalita - VoipYo, 60+60), nebo přímo z mobilu přes "šedivku" za 1,80 Kč (60+1). A v mém okolí také není nikdo, kdo by callback využíval rutinně.
Mám za to, že není špatné, zaměřit se trochu víc na ty zákazníky, kteří ocení "zjednodušení" a ještě slevu v rámci jednoduchosti...
VoIP pevná je pro mne pevnáGeBu píše:Já na klasické pevné volám málo, protože se mi blízké okolí podařilo přesvědčit na VoIP....

Rozumím. Já to myslel, v tom smyslu, že více a také delší hovory provádím do VoIP stejného operátora případně přes peering a to je zdarma. Ostatních hovorů do pevných sítí je málo.
ViR píše:VoIP pevná je pro mne pevnáGeBu píše:Já na klasické pevné volám málo, protože se mi blízké okolí podařilo přesvědčit na VoIP.....