Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Kabek

Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Příspěvek od Kabek »

Chtěli jsme dát úplně stejnou cenu jako nasadil voocall tedy 0,59 Kč/min, nicméně voocall ještě nastavil cenu zpětného volání na 0,55 + 0,55 tedy 1,10 Kč/min. Mně se moc nelíbí zavádět další jinou položku v ceníku. Takže přemýšlíme co s tím. (citace Odoriku)

Mám návrh, možná by to bylo řešení, ale...

V principu při zpětném volání se se spustí jedna tarifikace při spojení na "objednavatele" a pak následně druhá při propojení hovoru. Co nechat klidně těch 59 haléřů a při zpětném volání zapnout tarifikace 59+59 haléřů (volání mobil - mobil) až při propojení hovoru (při přihlášení volaného).

Je to jen takový blbý návrh.....
ViR

Příspěvek od ViR »

2 Kabek: Toho bych se jako operátor bál, protože platím samozřejmě už i jen ten jeden směr. A když budou klienti vědět, že oni nic neplatí, tak se vždy najde někdo, kdo to klidně nechá zvonit (na náklady operátora), dokud to nějaký bezpečnostní mechanismus neshodí.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Jistě, to je jedno z úskalí toho návrhu. Češi (někteří) umí šílené věci.... Jen, když to je zadarmo! Ten můj (i blbý) návrh nemá nic, o co bych se mohl opřít - neznám objem uskutečněných volání jako zpětné, jejich úspěšnost a délku hovoru.... Z toho všeho může jen provozovatel (p. Soukup a spol.) vykalkulovat tu nejhorší variantu a posoudit, zda to je trochu reálné a neprodělečné.

Byl to jen momentální "nástřel", když nechce mít složitý ceník.... Já osobně bych to spočítal na zcela jednotnou cenu pro volání po celé ČR bez ohledu mobil/pevná, možná bych nechal jen levnější soboty a neděle, pak ale i na mobily. A zase - nemám žádný vstupní údaj, od kterého by se člověk mohl odrazit. Zase to je z mé strany "vaření z vody".

Neodpustím si jistou jízlivou poznámku směrem na Odorik. "Tak dlouho se vybírá, až se přebere!" Při troše představivosti to platí i v případě otálení s nastavením cen... Ale to je trochu o něčem jiném.

Všem přeji pěkné léto a výdrž!
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:
krsik@email.cz píše:nevíte jak a kdy bude odorik reagovat na snížení cen Voipu jako voocall?
Jo zlevnění bude, koukám na to. Také by mne zajímalo co jiní VoIP operátoři. Chtěli jsme dát úplně stejnou cenu jako nasadil voocall tedy 0,59 Kč/min, nicméně voocall ještě nastavil cenu zpětného volání na 0,55 + 0,55 tedy 1,10 Kč/min. Mně se moc nelíbí zavádět další jinou položku v ceníku. Takže přemýšlíme co s tím.
Podle mne kdyz Odorik nasadi cenu 0.59 a pro CallBack 0.59+0.59=1.18
tak pro vetsinu lidi (vcetne mne) neprestane byt atraktivnim VOIP operatorem,
i kdyz bude existovat nejaky konkurent s cenou o par haleru nizsi.
ViR

Příspěvek od ViR »

Zedna píše:Podle mne kdyz Odorik nasadi cenu 0.59 a pro CallBack 0.59+0.59=1.18 tak pro vetsinu lidi (vcetne mne) neprestane byt atraktivnim VOIP operatorem, i kdyz bude existovat nejaky konkurent s cenou o par haleru nizsi.
To patrně ano, pro většinu rozumných lidí které ty služby znají. Ale Každá firma potřebuje také růst. A zde už jde o to, "marketingově" to ošetřit tak, aby se nový zájemce neorientoval jen podle nejnižší ceny u nějaké dílčí služby, ale aby trochu zapřemýšlel nad tím, jak podstatný ten jeden rozdíl je a co mu případně přinesou ty další rozdíly...
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Doposud Odorik take nemel absolutne nejnizsi cenu ze vsech VOIP a
vzdy existoval nektery jiny s cenou o par haleru nizsi nebo vyssi (na mobil/pevnou).
Takze takto by vlastne zustal zachovan predchozi stav, kdy mirne cenove rozdily mezi VOIP existovaly.

EDIT:
Samozrejme nepocitam nektere vyjimky jako napriklad 802.CZ,
kde jsou ceny na mobily nekolikanasobne vyssi nez je u VOIP bezne.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

ViR píše:
Zedna píše:Podle mne kdyz Odorik nasadi cenu 0.59 a pro CallBack 0.59+0.59=1.18 tak pro vetsinu lidi (vcetne mne) neprestane byt atraktivnim VOIP operatorem, i kdyz bude existovat nejaky konkurent s cenou o par haleru nizsi.
To patrně ano, pro většinu rozumných lidí které ty služby znají. Ale Každá firma potřebuje také růst. A zde už jde o to, "marketingově" to ošetřit tak, aby se nový zájemce neorientoval jen podle nejnižší ceny u nějaké dílčí služby, ale aby trochu zapřemýšlel nad tím, jak podstatný ten jeden rozdíl je a co mu případně přinesou ty další rozdíly...
Toto jde v CZ prostředí jenom velmi těžko. Stačí hodit do Tesca zasmrádlá kuřata z Francie kg/39,-Kč a lidi se tam ušlapou. Přitom o kus dál za totéž domácí provenience kg/59,-Kč nechají bez povšimnutí :|
ds1

Příspěvek od ds1 »

Cena není vždy to klíčové. Odorik je mi sympatický a na VOIP ho využívám hodně. A nejspíš nebudu řešit případných pár halířů rozdílu.
Ale na callback musím využívat konkurenci i kdyby byla dražší. Prostě mi nestačí těch 10 prozváněcích čísel. Dále je možnost nainstalovat výborný plugin do CsipSimple pro callback, bohužel jen pro konkurenci.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

ds1 píše:Dále je možnost nainstalovat výborný plugin do CsipSimple pro callback, bohužel jen pro konkurenci.
Odorik ma svoji vlastni Android aplikaci pro velmi snadne/pohodlne vyvolani callbacku i z kontaktu.
Tzn. ze pro Odorik neni CSIPSimple (ani zadny plugin) vubec treba, ta Odorikova aplikace se pouzije misto nej.
luky

Příspěvek od luky »

callback 2 x 0,59 Kč/min by byla výborná cena. Pak je zbytečné řešit, jestli budu mít toho nebo onoho operátora. Když máte androida a odorik aplikaci, tak není co řešit a volám jen přes callback. Taková cena je bezkonkurenční. Člověka ani nemusí, u tak nízkých cen, nemusí trápit, když během dne furt někomu volá a on ne a ne zvednout telefon. Když si mám vybrat mezi voláním přes 3G nebo wifi nebo callback, tak volím callback. (3G je hrůza kvalita, wifi je jen někde, callback jede všude, i tam kde není už ani EDGE a jede jen GPRS)
Odpovědět