Chystaná vylepšení pro následující měsíce

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
pavelp

Re: Chystaná vylepšení pro následující měsíce

Příspěvek od pavelp »

Také mi chybí ke spokojenosti už jen podmíněné přesměrování.
PP.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím uvažujete, že by z vás byl i virtuál ? A zajímalo by mě, jestli by to v kombinaci s VOIP přineslo nějaké výhody?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Chtěl bych se zeptat, zda má Odorik nějaké odměny za reference? Jinými slovy, zda dostanu nějaký kredit zdarma, když Odorik někomu doporučím a on se pak registruje.
Pokud nic takového není, tak zda o tom neuvažujete?
jika

Příspěvek od jika »

[quote="Návštěvník"]Chtěl bych se zeptat, zda má Odorik nějaké odměny za reference? Jinými slovy, zda dostanu nějaký kredit zdarma, když Odorik někomu doporučím a on se pak registruje.
Pokud nic takového není, tak zda o tom neuvažujete?[/quote]

Proboha! Jen žádný bonusy, akce, soutěže, balíčky a všelijaký další zhovadilosti! K tomuhle operátorovi jsem šel i z toho důvodu, ža má na první straně webu naprosto jednoduchej a zcela jednoznačnej ceník, kterej platí pro všechny! I tohle napoví o serioznosti firmy.
Adam Peuttka

Příspěvek od Adam Peuttka »

mě osobně ohledně přesměrování vadí jedna věc: 

dříve to podle mě nedělalo - na mobilech se zobrazovalo číslo volajícího. momentálně se mi ale v naprosté většině zobrazuje číslo mé vlastní pevné linky.
což je trochu nepříjemné v tom, že není podle mobilu možné kontrolovat nepřijaté hovory.

je pravda, že chystané "nezobrazování" nepřijatého hovoru toto částečně vyřeší (alespoň nebude vidět nic, než abych měl 10x zmeškaný hovor z vlasního čísla).

a s tím vlastně souvisí ještě jedna výtka - kvůli zmatku v zobrazování zmeškaných hovorů (co je na 1 telefonu zmeškane, neznamená, že nebylo zvednuto na jiném mobilu) - je pro mne jedinou jednoznačnou orientací výpis hovorů na vašem webu. avšak ten je tak příšerně nepřehledný, že to je skoro na nobelovku se v tom pokaždé vyznat (nakonec to tedy jde, ale dá to zabrat).
byl by potřeba nějaký pohled, u kterého člověk během sekundy zjistí seznam čísel, které se (nikam) nedovolali.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

momentálně se mi ale v naprosté většině zobrazuje číslo mé vlastní pevné linky.
Měl jsem za to, že to funguje bez potíží. Prosím pošlete mi na email číslo vaší linky, abych se na to mohl podívat.
Jivo

Příspěvek od Jivo »

Dovolil bych navrhnout, tyto male zmeny:
1.) Balicek geograficke a nomadicke telefonni cislo, tedy i druha linka. Abych uzivatele, kteri maji mobilni pripojeni s geografickym cislem neporusovali predpisy CTU, tak se jedna vlastne o nutnost.
2.) V menu moznost vyberu zvlast. Testuji a cekam na nejake zajimave cislo. Ale musim porad mazat adresu a opet vytvaret. Kdyz je zadana adresa. nelze nomadicke vybrat. Po smazani je nutne u geografickeho adresu opet vybrat.
3.) Pres nejaky kod moznost menit vyzvaneci ton. Krom pouze obsazovaciho treba s informaci, ze ucastnik neni pritomny , ucasnik presmerovan a nedostupny atd.
4.) Umoznit vyber formatu emailu (SMS) o zmeskanem volani. Zbytecne moc informaci a 2SMS ve Vodafonu.
5.) Jako neprihlasenemu se prispevek v toto vlaknu nezobrazi. Napsal jsem a odelsla 2x a bez uspechu. Po vytvoreni uctu a zalogovani vse OK.
6.) Nejaky navod, jak se da z automatu volat za cenu mistniho hovoru na SIP cislo. Jiste i tato moznost bude existovat, jak z celeho sveta volat za cenu mistniho hovoru. Pokud se nepletu, navrhoval bych pridat do zaznamu.

S podravem Jivo
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jivo píše:Dovolil bych navrhnout, tyto male zmeny:
1.) Balicek geograficke a nomadicke telefonni cislo, tedy i druha linka. Abych uzivatele, kteri maji mobilni pripojeni s geografickym cislem neporusovali predpisy CTU, tak se jedna vlastne o nutnost.
Smysl by dávalo nabízet nomadické číslo ke geografickému zdarma. Mohu o tom popřemýšelt
Jivo píše: 2.) V menu moznost vyberu zvlast. Testuji a cekam na nejake zajimave cislo. Ale musim porad mazat adresu a opet vytvaret. Kdyz je zadana adresa. nelze nomadicke vybrat. Po smazani je nutne u geografickeho adresu opet vybrat.
Na tuhle činnost to hold optimalizováno není. Ony jsou ale pěkné čísla skoro všechny. A nemít nějaká úplně supr pěkné číslo má i své výhody - méně omylů. Např. u osmistovek je to velmi podstatná vlastnost.
Já třeba vybírám co nejméně pěkné číslo, aby mi lidé volali co nejméně.
Jivo píše: 3.) Pres nejaky kod moznost menit vyzvaneci ton. Krom pouze obsazovaciho treba s informaci, ze ucastnik neni pritomny , ucasnik presmerovan a nedostupny atd.
Možná bychom mohli přidat nějaký extra status linky, který bude říkat. "Volaný účastník hovor nepřijímá". Nevím jestli má smysl lince nutit umělé obsazeno. Myslím že hlášky typu jako účastník není přítomný, by měli být až po zdvihnutí sluchátka.
Možná ale volitelná hláška ve stylu "hovor přesměrován" + potom vyzvánění na přesměrované číslo by byla ještě stále korektní. I když jsem to zatím nikde neviděl. Je to prostě informace o průběhu spojování hovoru podobně jako vyzvánění.
Jivo píše: 4.) Umoznit vyber formatu emailu (SMS) o zmeskanem volani. Zbytecne moc informaci a 2SMS ve Vodafonu.
Asi bychom je mohli zkrátit pro všechny.
5.) Jako neprihlasenemu se prispevek v toto vlaknu nezobrazi. Napsal jsem a odelsla 2x a bez uspechu. Po vytvoreni uctu a zalogovani vse OK.
Příspevek se zobrazí, ale až po sválení. Až přijdu na to jak to vypnout tak to provedu. Spameři stejně už nyní nezvládají zadat kontrolní otázku. Nyní jsem ty předchozí příspěvky ručně smazal, protože by tak bylo třikrát skoro to stejné.
6.) Nejaky navod, jak se da z automatu volat za cenu mistniho hovoru na SIP cislo. Jiste i tato moznost bude existovat, jak z celeho sveta volat za cenu mistniho hovoru. Pokud se nepletu, navrhoval bych pridat do zaznamu.
Z libovolné telefonní budky/pevné linky (s vyjimkou těch co jsou u T-mobile) je možné volat do sítě pomocí 822300400 nebo 822333444 a to úplně stejně jako kamkoli jinak.
Ze zahraničí je možné volat do sítě pomocí zpětného volání.

Zatím hlavně odlaďujeme novější verzi proxy a ještě musíme lépe vychytat přepojování hovorů. Takže na takové vychytávky bude čas nejspíš tak za čtvrt roku. Některé věci ale pracné nejsou.

S podravem Jivo
Jivo

Příspěvek od Jivo »

Dobry den,
dekuji za rychlou a uplnou odpoved. Jenom bych doplnil, ze tim volanim ze zahranici jsme myslel jiny smer. Aby mne mohl levne volat kolega za mistni sazbu, ktery je v zahranici. Vase informace jsou o tomto velice schovany po https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_volani.html Prichozi hovory -> Pristupova cisla -> s odkazem ma http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jivo píše:Dobry den,
dekuji za rychlou a uplnou odpoved. Jenom bych doplnil, ze tim volanim ze zahranici jsme myslel jiny smer. Aby mne mohl levne volat kolega za mistni sazbu, ktery je v zahranici. Vase informace jsou o tomto velice schovany po https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_volani.html Prichozi hovory -> Pristupova cisla -> s odkazem ma http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers.

Pokud na stránce http://www.sipbroker.com/sipbroker/acti ... WhitePages Operátoři se hledají nelogicky pod Number Search.
Zadáte zadáte hledat pod Enter Search Criteria Provider name Odorik najde to zeleně svítící záznam o Odoriku.
Obrázek
Mimochodem je tam uri špatně uvedeno jako 300100.odorik.cz, což ale ukazuje na stejnou adresu jako sip.odorik.cz, takže to na funkci nemá vliv.

Z toho výpisu je vidět, že odorik má prefix *9553, pokud tak chci volat třeba nějaké číslo v síti odorik, řekněme *300116 vytočím
*9553*300116 nebo také můžu klidně volat *9553539085858, kde 539085858 je geografické číslo tak jej lze vytočit v síti odorik.
sipbroker udělá to, že pošle hovor na uri *300116@sip.odorik.cz respektive 539085858@sip.odorik.cz (Více informací o volání na uri)

Problém je ale s některými přístupovými čísly. http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers Některé nefungují, některé sice fungují ale vypadá to, že se nepřenáší vždy dobře DTMF (tedy klávesy které zadáte). Mě se podařilo sám sebe spojit např. přes číslo +36-1-9990177, ale většina pokusů byla záhadně neúspěšných. Je ale možné že pokud se bude volat opravdu lokálně, tak přenášení DTMF bude spolehlivější.

Pokud někdo takto volá často a dlouze tak se asi vyplatí si to vyzkoušet. Jestli to někdo používáte, dejte vědět. Pokud to někomu nejde, dejte vědět také, zkusíme to testovat a kdyžtak jim napsat.
Odpovědět