Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
luky

Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Příspěvek od luky »

ano
Kamilos

Příspěvek od Kamilos »

Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly :-) Jsem zvedav, jak se pochlubit stavajici OP. TM uz reagoval vanocni Twist za 2,50 ale jen do konce roku. pak za 3,50 :-) Slabota, heliovnik jeden !
Kabek

Příspěvek od Kabek »

[quote="Kamilos"]Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly :-)

No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce.... Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání. U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
Tak, "babo raď!!!".
ViR

Příspěvek od ViR »

Kabek píše:No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce....
Pak se kredit "zmrazí" a přestanou fungovat odchozí hovory. Příchozí však normálně fungují ještě rok po posledním dobití. Když se během tohoto roku znovu dobije, zmražený kredit se samozřejmě uvolní a přičte k tomu novému...
Kabek píše:Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání.
Jak je zřejmé, princip je stejný, jen doby jsou jiné (3 + 9 měs. = BLESKmobil. 6+6 měs. = O2).
Kabek píše:U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
BLESKmobil má na počátku 150 Kč, nikoli 250,- ....
Kabek píše:Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
NOvá SIMka u O2 stojí stejně jako u BLESKmobilu 150 Kč. Čili je to početně trošičku jinak. BLESKmobil je zjevně vhodný pro intenzivnější užívání. Vedle toho je také různá tarifikace (O2 má 60+60!) a cena SMS.
Kabek píše:Tak, "babo raď!!!".
:-)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Kabek píše:
Kamilos píše:Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly :-)

No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce.... Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání. U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
Tak, "babo raď!!!".
To je lepší Vodafone nulový tarif nebo O2 Zero - u obojího měsíčně 0Kč paušál a platí se jenom za odchozí hovory (přičemž u Vodafone je třeba aspoň jednou za 13 měsíců provést odchozí hovor nebo poslat SMS/MMS, u O2 to přesně nevím, ale asi to bude podobné).
luky

Příspěvek od luky »

bleskmobil je vlastněn společností Telefonica O2, není to žádný virtuální operátor. Je to takový holobyt nižší cenové kategorie. Schválně okleštěný levný tarif. Taková marketingová akce, místo v drahých pobočkách koupíte SIM v trafice, nejlépe s plátkem Blesk
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Všem díky za upřesnění informací!
Po dnešní čestvé zkušenosti - jak odejít od Vodafonu, kdy bez hesla se s Vámi nikdo u nich nechce moc bavit (proč, když chcete zrušit smlouvu...), resp. Vám položí asi čtyři otázky, když na ně správně neodpovíte, tak máte měsíc smůlu a oni další měsíc mají své jisté... Např. se zeptají 76-tileté paní, zda používá v mobilu internet - zda je součástí smlouvy (Podotýkám, ona ho doma nemá, nepoužívá a možná ho ani neviděla...). Má mobila asi deset let starého bez možnosti jakéhokoliv připojení do internetu... Pak se dojde do jejich obchodního centra (naštěstí je u nás ve městě), tam se na ní podívají, prohlédnou OP a zadají do systému "nové" heslo. Ovšem zrušit smlouvu si musí sama - zase volat do centra a hlavně si pamatovat heslo, jinak není pro ně člověkem. V jejich obchodním zastoupení NELZE zrušit smlouvu!!! No, hrůůůůza!!!!
Po těchto zkušenostech a i jiných s O2 už žádnou smlouvu!!!!!

Tak díky za upřesňující info a doplnění!
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Vodafon se chová tak nějak nejlidštěji nezneužívá třeba možnosti posílat na lidi exekutory jak to rád dělá třeba T-mobile. ... To je osobní ničím nepodložený názor a nemusí to být pravda - jen tak pojistka aby na mne neposlali nějaké právníky :)
Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xsouku04 píše:Vodafon se chová tak nějak nejlidštěji nezneužívá třeba možnosti posílat na lidi exekutory jak to rád dělá třeba T-mobile. ... To je osobní ničím nepodložený názor a nemusí to být pravda - jen tak pojistka aby na mne neposlali nějaké právníky :)
Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
NEVERÍM!Oprav. du si neumím predstavit,ze by opové klesli tak hluboko,a to i pres existenci zamestnaneckych tarifu.Stále se volá i za 7 Kc/min a podívejme se i na ceny mzn hovoru - Nemecko pevná z O2 za 20 Kc,z Odoriku 0,41 Kc,tedy O2 je 50 krát drazsí!
Na Kubu stojí minuta více nez 100 Kc!Jiste,VoIP hovory pres *55 jsou levnejsí.ale Nemecko je takto za 9 Kc,tedy 20 krát víc,nez Odorik.A pri takovychto rozdílech ocekávat sblízení cen,ne!
ender

Příspěvek od ender »

xsouku04 píše:Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
No, možná se budou pevné linky a VoIP používat i kvůli tomuhle http://mobil.idnes.cz/rozsudek-o-skodli ... b_tech_LHR A mám s tím i trochu osobní zkušenost. Před cca 10 lety jsem denně pobíhal několik hodin s mobilem na uchu (byl to nějaký siemens s venkovní anténou a SAR měl někde okolo 1,2. Výsledek byl, že mě dost často bolela hlava. A pak jsem si uvědomil, že o víkendech jsem v pohodě - takže, když mohu, volám přes pevnou a u mobilů zohledňuji i záření. A bolesti hlavy už nemám :)
Odpovědět