Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly
Jsem zvedav, jak se pochlubit stavajici OP. TM uz reagoval vanocni Twist za 2,50 ale jen do konce roku. pak za 3,50
Slabota, heliovnik jeden !

[quote="Kamilos"]Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly 
No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce.... Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání. U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
Tak, "babo raď!!!".

No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce.... Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání. U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
Tak, "babo raď!!!".
Pak se kredit "zmrazí" a přestanou fungovat odchozí hovory. Příchozí však normálně fungují ještě rok po posledním dobití. Když se během tohoto roku znovu dobije, zmražený kredit se samozřejmě uvolní a přičte k tomu novému...Kabek píše:No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce....
Jak je zřejmé, princip je stejný, jen doby jsou jiné (3 + 9 měs. = BLESKmobil. 6+6 měs. = O2).Kabek píše:Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání.
BLESKmobil má na počátku 150 Kč, nikoli 250,- ....Kabek píše:U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
NOvá SIMka u O2 stojí stejně jako u BLESKmobilu 150 Kč. Čili je to početně trošičku jinak. BLESKmobil je zjevně vhodný pro intenzivnější užívání. Vedle toho je také různá tarifikace (O2 má 60+60!) a cena SMS.Kabek píše:Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
Kabek píše:Tak, "babo raď!!!".

To je lepší Vodafone nulový tarif nebo O2 Zero - u obojího měsíčně 0Kč paušál a platí se jenom za odchozí hovory (přičemž u Vodafone je třeba aspoň jednou za 13 měsíců provést odchozí hovor nebo poslat SMS/MMS, u O2 to přesně nevím, ale asi to bude podobné).Kabek píše:Kamilos píše:Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly
Tak, "babo raď!!!".
bleskmobil je vlastněn společností Telefonica O2, není to žádný virtuální operátor. Je to takový holobyt nižší cenové kategorie. Schválně okleštěný levný tarif. Taková marketingová akce, místo v drahých pobočkách koupíte SIM v trafice, nejlépe s plátkem Blesk
Všem díky za upřesnění informací!
Po dnešní čestvé zkušenosti - jak odejít od Vodafonu, kdy bez hesla se s Vámi nikdo u nich nechce moc bavit (proč, když chcete zrušit smlouvu...), resp. Vám položí asi čtyři otázky, když na ně správně neodpovíte, tak máte měsíc smůlu a oni další měsíc mají své jisté... Např. se zeptají 76-tileté paní, zda používá v mobilu internet - zda je součástí smlouvy (Podotýkám, ona ho doma nemá, nepoužívá a možná ho ani neviděla...). Má mobila asi deset let starého bez možnosti jakéhokoliv připojení do internetu... Pak se dojde do jejich obchodního centra (naštěstí je u nás ve městě), tam se na ní podívají, prohlédnou OP a zadají do systému "nové" heslo. Ovšem zrušit smlouvu si musí sama - zase volat do centra a hlavně si pamatovat heslo, jinak není pro ně člověkem. V jejich obchodním zastoupení NELZE zrušit smlouvu!!! No, hrůůůůza!!!!
Po těchto zkušenostech a i jiných s O2 už žádnou smlouvu!!!!!
Tak díky za upřesňující info a doplnění!
Po dnešní čestvé zkušenosti - jak odejít od Vodafonu, kdy bez hesla se s Vámi nikdo u nich nechce moc bavit (proč, když chcete zrušit smlouvu...), resp. Vám položí asi čtyři otázky, když na ně správně neodpovíte, tak máte měsíc smůlu a oni další měsíc mají své jisté... Např. se zeptají 76-tileté paní, zda používá v mobilu internet - zda je součástí smlouvy (Podotýkám, ona ho doma nemá, nepoužívá a možná ho ani neviděla...). Má mobila asi deset let starého bez možnosti jakéhokoliv připojení do internetu... Pak se dojde do jejich obchodního centra (naštěstí je u nás ve městě), tam se na ní podívají, prohlédnou OP a zadají do systému "nové" heslo. Ovšem zrušit smlouvu si musí sama - zase volat do centra a hlavně si pamatovat heslo, jinak není pro ně člověkem. V jejich obchodním zastoupení NELZE zrušit smlouvu!!! No, hrůůůůza!!!!
Po těchto zkušenostech a i jiných s O2 už žádnou smlouvu!!!!!
Tak díky za upřesňující info a doplnění!
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vodafon se chová tak nějak nejlidštěji nezneužívá třeba možnosti posílat na lidi exekutory jak to rád dělá třeba T-mobile. ... To je osobní ničím nepodložený názor a nemusí to být pravda - jen tak pojistka aby na mne neposlali nějaké právníky
Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...

Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
NEVERÍM!Oprav. du si neumím predstavit,ze by opové klesli tak hluboko,a to i pres existenci zamestnaneckych tarifu.Stále se volá i za 7 Kc/min a podívejme se i na ceny mzn hovoru - Nemecko pevná z O2 za 20 Kc,z Odoriku 0,41 Kc,tedy O2 je 50 krát drazsí!xsouku04 píše:Vodafon se chová tak nějak nejlidštěji nezneužívá třeba možnosti posílat na lidi exekutory jak to rád dělá třeba T-mobile. ... To je osobní ničím nepodložený názor a nemusí to být pravda - jen tak pojistka aby na mne neposlali nějaké právníky![]()
Na Kubu stojí minuta více nez 100 Kc!Jiste,VoIP hovory pres *55 jsou levnejsí.ale Nemecko je takto za 9 Kc,tedy 20 krát víc,nez Odorik.A pri takovychto rozdílech ocekávat sblízení cen,ne!
No, možná se budou pevné linky a VoIP používat i kvůli tomuhle http://mobil.idnes.cz/rozsudek-o-skodli ... b_tech_LHR A mám s tím i trochu osobní zkušenost. Před cca 10 lety jsem denně pobíhal několik hodin s mobilem na uchu (byl to nějaký siemens s venkovní anténou a SAR měl někde okolo 1,2. Výsledek byl, že mě dost často bolela hlava. A pak jsem si uvědomil, že o víkendech jsem v pohodě - takže, když mohu, volám přes pevnou a u mobilů zohledňuji i záření. A bolesti hlavy už nemámxsouku04 píše:Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...