Kredit na zkoušku zdarma k nové SIM

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
dako

Re: Kredit na zkoušku zdarma k nové SIM

Příspěvek od dako »

Pitomec píše:Který virtuál pod GTS/TM nemá poplatky? Sám bych jednu kartu bez poplatku potřeboval (do spínacího zařízení s GSM ovládáním).
proc si nedas mobil.cz...sms sice za 1,5 (nejmene vidim za 1.25 - taky me sere, ze se vsude snizuji ceny hovoru ale sms za 1,25 je porad darda jak prase) ale jinak mas datove sluzby v cene kreditu. Akorad musis co 1/2roku nabit alespon 200,- a pokud mas na konci sikovnou datovou aplikacku (treba gsm modul quectel + atmel)tak 16kb/s na ovladani (teploty, vzdalene meteostanice a jine telemetrie apod.) staci az az.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Tu SIM kartu mám ve spínacích GSM hodinách (http://www.wmocean.cz/zan) a její použití je zhruba takové, že tam cca 1x měsíčně pošlu SMS na reset (hodiny odpojí a po pár vteřinách zase sepnou zásuvku 230V). Dřív jsem to řešil SIM kartou M2M Twist, ale tam je taky paušál kolem 30Kč měsíčně, takže zatím to jistí Odorik za 21Kč měsíčně (není to v nějakém rozporu s podmínkami využívání služby? :D ). Z tohoto důvodu se mně tedy nevyplatí nic dražšího a ani příp. hromadění kreditu za dobíjení. Bohužel na onom místě, kde ty spínací hodiny jsou, není signál ani VF ani O2 (že bych to vyřešil jejich nulovými tarify), ale je tam jenom TM.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

V tom případě 1. Volba Kaktus (50 Kč za rok), 2. Volba T-Mobile Tarif M2M Mini (18,15 Kč za měsíc). One Mobile sice nabízí tarif bez paušálu a konzumace Dohoda na jedničku, ale vzhledem k tomu, že jedou přes GTS, bych se obával, že takovéto využití dlouhodobě neudrží.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Jestli měsíčně 21Kč u Odoriku nebo 18Kč u TM, to po finanční stránce nehraje roli a kvůli úspoře 3Kč nechci uzavírat smlouvu s TM :)

Ještě k tomu Kaktusu - nevím proč, ale měl jsem nějak zafixováno v mysli, že Operátor nemůže vypovídat smlouvy jen tak sám od sebe. A může, jak je vidět...
Přílohy
kaktus.jpg
kaktus.jpg (38.91 KiB) Zobrazeno 6113 x
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Tu SIM kartu mám ve spínacích GSM hodinách (http://www.wmocean.cz/zan) a její použití je zhruba takové, že tam cca 1x měsíčně pošlu SMS na reset (hodiny odpojí a po pár vteřinách zase sepnou zásuvku 230V). Dřív jsem to řešil SIM kartou M2M Twist, ale tam je taky paušál kolem 30Kč měsíčně, takže zatím to jistí Odorik za 21Kč měsíčně (není to v nějakém rozporu s podmínkami využívání služby? :D ). Z tohoto důvodu se mně tedy nevyplatí nic dražšího a ani příp. hromadění kreditu za dobíjení. Bohužel na onom místě, kde ty spínací hodiny jsou, není signál ani VF ani O2 (že bych to vyřešil jejich nulovými tarify), ale je tam jenom TM.
Proti takovému využití nic nemáme, použití není nijak omezeno. Ještě by jste teoreticky mohl šetřit tak, že SIMkartu vždy na měsíc uspíte. :) Pravda není to ideální, ale kdyby to stačilo využít na přechodnou dobu průměrně jednou za čtvrt roku ( i takové aplikace se mohou najít) tak snad. Chtěl bych časem dodělat aby datum uspání i probuzení šlo naplánovat předem dopředu.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

S Kaktusem bys ušetřil dvě kila, to ti nikdo jen tak nedá, a ještě časem za ten nahromaděný kredit mohl něco přes Premium SMS nakoupit, třeba kredit u Odorika, i když z cca padesátiprocentní ztrátou.

EDIT: Symetrie ve smluvním vztahu mi přijde korektní.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xtonda píše:S Kaktusem bys ušetřil dvě kila, to ti nikdo jen tak nedá, a ještě časem za ten nahromaděný kredit mohl něco přes Premium SMS nakoupit, třeba kredit u Odorika, i když z cca padesátiprocentní ztrátou.

Díval jsem se na Kaktus včera a vypadá to dobře - pro minimální použití. Snad jen kdyby jste to chtěli pro nějakou datovou aplikaci - třeba aby to měřilo a posílalo teplotu na zahradě ve skleníku každou hodinu, tak mají účtování dat 100kB+100KB. (mohlo by to tedy nakonec vyjít dráž)
dako

Příspěvek od dako »

Pitomec píše:není signál ani VF ani O2 (že bych to vyřešil jejich nulovými tarify), ale je tam jenom TM.
Podle moji zkusenosti maji tyhle GSM moduly dost mirezne anteny, nekdy jsou i ruseny vlastnim mikrocipem, (to nekdy plati i o beznych MT) pokud to jde, nejlepe antenu vyvest ven a pouzit treba i yaggi. Tahle jsem jednou poresil gsm EZS v totalni dupe,kde se VF nechytal.
Ale jinak od VF pryc, v dedinach a lesich to je mizerie, proto ani necekam s cim prijde Odorik ve VF siti.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

xsouku04 píše:Díval jsem se na Kaktus včera a vypadá to dobře - pro minimální použití. Snad jen kdyby jste to chtěli pro nějakou datovou aplikaci - třeba aby to měřilo a posílalo teplotu na zahradě ve skleníku každou hodinu, tak mají účtování dat 100kB+100KB. (mohlo by to tedy nakonec vyjít dráž)
Pokud bude takto pravidelný datový provoz, tak se vyplatí AIM - nehrozí tam ta past s deaktivací při nepoužívání a podle jejich webu datový provoz za celý měsíc sčítají po bitech a až pak zaokrouhlí na MB nahoru, čili měsíční data se zaokrouhlí na koruny nahoru, ovšem opět jedou přes GTS, takže je otázka jak dlouho takovýto provoz budou tolerovat.

U Kaktusu mi akorát vadí, že jako jediný kanál pro podporu používají Facebook, na to sem odmítl přistoupit.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

xsouku04 píše:
Pitomec píše:Tu SIM kartu mám ve spínacích GSM hodinách (http://www.wmocean.cz/zan) a její použití je zhruba takové, že tam cca 1x měsíčně pošlu SMS na reset (hodiny odpojí a po pár vteřinách zase sepnou zásuvku 230V). Dřív jsem to řešil SIM kartou M2M Twist, ale tam je taky paušál kolem 30Kč měsíčně, takže zatím to jistí Odorik za 21Kč měsíčně (není to v nějakém rozporu s podmínkami využívání služby? :D ). Z tohoto důvodu se mně tedy nevyplatí nic dražšího a ani příp. hromadění kreditu za dobíjení. Bohužel na onom místě, kde ty spínací hodiny jsou, není signál ani VF ani O2 (že bych to vyřešil jejich nulovými tarify), ale je tam jenom TM.
Proti takovému využití nic nemáme, použití není nijak omezeno. Ještě by jste teoreticky mohl šetřit tak, že SIMkartu vždy na měsíc uspíte. :) Pravda není to ideální, ale kdyby to stačilo využít na přechodnou dobu průměrně jednou za čtvrt roku ( i takové aplikace se mohou najít) tak snad. Chtěl bych časem dodělat aby datum uspání i probuzení šlo naplánovat předem dopředu.
To bohužel nejde, protože tu SMS na spínačky odesílám neplánovaně, takže uspaná karta by se leda musela probouzet do cca minuty. A i to by někdy nestačilo, třeba když jsem na cestách a nemám přístup k netu, abych ji probudil :)
xtonda píše:S Kaktusem bys ušetřil dvě kila, to ti nikdo jen tak nedá, a ještě časem za ten nahromaděný kredit mohl něco přes Premium SMS nakoupit, třeba kredit u Odorika, i když z cca padesátiprocentní ztrátou.

Je to 5 Plzní od čepu! :D , takže možná to zkusím. Navíc je fakt, že nelpím na telefonním čísle (stejně ho nikdo nemá), takže i kdyby se časem Kaktus nějak zhoršil, tak kartu prostě vyhodím, dám jinou a jede se dál...

Symetrie ve vztahu nikdy nebude - operátor má pořád navrch. Popsal jsem to tady: http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.ph ... ght=#71129 , ale je to čistě domněnka.
dako píše:
Pitomec píše:není signál ani VF ani O2 (že bych to vyřešil jejich nulovými tarify), ale je tam jenom TM.
Podle moji zkusenosti maji tyhle GSM moduly dost mirezne anteny, nekdy jsou i ruseny vlastnim mikrocipem, (to nekdy plati i o beznych MT) pokud to jde, nejlepe antenu vyvest ven a pouzit treba i yaggi. Tahle jsem jednou poresil gsm EZS v totalni dupe,kde se VF nechytal.
Ale jinak od VF pryc, v dedinach a lesich to je mizerie, proto ani necekam s cim prijde Odorik ve VF siti.
Tady mám zrovna kliku, že z okna je vidět BTS T-Mobile, takže signál luxusní. Bohužel ostatní operátoři jsou daleko za kopcem, takže signál není ani na střeše objektu.
Odpovědět