Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Kristovec

Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Příspěvek od Kristovec »

ender píše:
xsouku04 píše:Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
No, možná se budou pevné linky a VoIP používat i kvůli tomuhle http://mobil.idnes.cz/rozsudek-o-skodli ... b_tech_LHR A mám s tím i trochu osobní zkušenost. Před cca 10 lety jsem denně pobíhal několik hodin s mobilem na uchu (byl to nějaký siemens s venkovní anténou a SAR měl někde okolo 1,2. Výsledek byl, že mě dost často bolela hlava. A pak jsem si uvědomil, že o víkendech jsem v pohodě - takže, když mohu, volám přes pevnou a u mobilů zohledňuji i záření. A bolesti hlavy už nemám :)
To muze byt individualní,svého casu se to probíralo v casopisu Mobility,a diskuse vyznela tak,zee
mobilování nevadí.A ted jsou ty founy jiste na vyssí úrovni,nez tehdy - tak deset let zpátky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud jsem doma a za stejnou cenu mohu stejně kvalitně volat z voipu, je pohodlnější a jistě i zdravější bezdrátové sluchátko panasonic. :) Je to hodně o zvyku. Kdo si na "pevné" zvykne, dovede to pak ocenit.
Kamilos

Příspěvek od Kamilos »

No jako ja nevim, ale ja jsem s Vodafone spokojeny, az na pomalejsi prenos cisla! O2 ktreri tvrdi, ze maji nejvice pokryto, tak kyz polozim mobil doma na stul tak signal nemam, asi jsem v n ejakym stedum, chytnu vsechny vysilace z jinych okresu, ale doma ne az na jednom miste u okna mam skoro plny. T-mobile, 2 G signal slusny, 3 G mizerie a bida! Vodafone 3G signal skoro full. Volani za 3,50 do vsech siti, zatim nic lepsiho snad neni. Jo a bez pausalu. No jako myslim, ze taky budou nuceji jit s cenou dolu a to brzo. Jo a ohledne kodu jsem mel problem jen jednou problem u interntu s usb. Jinak ne.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
No tak ja tedy rozhodne takovy optimista nejsem. Absolutne neverim, ze ceny klasickych GSM hovoru klesnou nekolikanasobne a to ani v horizontu nekolika let.
Jedine kdyby se objevila moznost regulace cen shora, tedy z EU nebo z CTU, ale tomu take neverim. Sami od sebe operatori ceny VYRAZNE nesnizi, maximalne jen kosmeticky a to ani pokud se tu pristi rok objevi vic virtualnich operatoru. Duvod je jasny: K alternativam prejde jen mizive procento lidi, i kdyz to budou desetitisice, mozna statisice lidi, porad to bude jen zanedbatelne oproti celkovym vice nez 10 milionum GSM SIM karet.

Analogii lze videt napriklad u levnych nizkonakladovych bank (ale i jinde treba alternativni dodavatele energii), kde pokud se objevi cenove vyhodna alternativa, ale prejde k ni z celkoveho poctu jen zanedbatelna mensina a vetsina lidi zustane u puvodnich molochu, tak se poplatky/ceny u tech stavajicich molochu nemeni ani po nekolika letech pusobeni takoveto konkurence. Zcela stejne (analogicky) to bude podle mne i v tech telekomunikacich.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Zedna píše:
xsouku04 píše:Věřím tomu, že příštích dvou letech ceny mobilních hovorů opravdu padnou a bud možné volat za korunu nebo i levněji úplně běžně. Nevnímám proto VoIP jako možnou konkurenci mobilním telefonům, ale spíše jako moderní náhradu pevných linek s mnohem větší flexibilitou. Pokud bude volání tak levné, bude se volat více a též více i na pevné linky, takže místo pro kvalitní VoIP s dobrou podporou zde zůstane i když to třeba nebude tak úplně jen kvůli ceně ...
No tak ja tedy rozhodne takovy optimista nejsem. Absolutne neverim, ze ceny klasickych GSM hovoru klesnou nekolikanasobne a to ani v horizontu nekolika let.
Jedine kdyby se objevila moznost regulace cen shora, tedy z EU nebo z CTU, ale tomu take neverim. Sami od sebe operatori ceny VYRAZNE nesnizi, maximalne jen kosmeticky a to ani pokud se tu pristi rok objevi vic virtualnich operatoru. Duvod je jasny: K alternativam prejde jen mizive procento lidi, i kdyz to budou desetitisice, mozna statisice lidi, porad to bude jen zanedbatelne oproti celkovym vice nez 10 milionum GSM SIM karet.

Analogii lze videt
napriklad u levnych nizkonakladovych bank (ale i jinde treba alternativni dodavatele energii), kde pokud se objevi cenove vyhodna alternativa, ale prejde k ni z celkoveho poctu jen zanedbatelna mensina a vetsina lidi zustane u puvodnich molochu, tak se poplatky/ceny u tech stavajicich molochu nemeni ani po nekolika letech pusobeni takoveto konkurence. Zcela stejne (analogicky) to bude podle mne i v tech telekomunikacich.
Muj názor,jen jsem ho neumel tak vyjadrit.
V celé Evrope je to drahé,jen ze u nás nejvíc.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Jak se říká: "Na každém šprochu je pravdy trochu!" Koukněte a závěr ať si každý udělá svůj...
http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/dtes ... 51704.html
mck

callback - Android aplikace?

Příspěvek od mck »

Děkuji za snížení ceny.

Callback by byl super pokud by existovala aplikace, ktera pokud by byla spustena by zaridila vse potrebne pri volbe normalniho cisla se seznamu. Tedy vytocila by spesl cislo, zavesila, pockala na zpetne volani, zvedla hovor a vytocila chtene cislo. Neexistuje nahodou neco takoveho?
luky

Příspěvek od luky »

coolback na Google play
mck

Příspěvek od mck »

coolback dle mne nedela to co popisuji. Dela to pres Internet (nutna data). Ja popisuji jednuche zprostredkovani callback jen za pomoci telefonniho pripojeni.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

mck píše:coolback dle mne nedela to co popisuji. Dela to pres Internet (nutna data). Ja popisuji jednuche zprostredkovani callback jen za pomoci telefonniho pripojeni.

Nechcete toto?! (Budete muset být ale registrován u Odoriku, což není žádný problém...)

"""Přednastavené zpětné volání
Zde si předem nastavíte, které dvě libovolná čísla na světě máme propojit na základě Vašeho prozvonění.
Naše ústředna okamžitě po prozvonění zavolá na číslo, z kterého chcete volat a okamžitě jej spojí s číslem, na které chcete spojit.
Číslo na které chcete spojit můžete nechat prázdné. V tom případě budete vyzváni k jeho zadání jakmile Vám naše ústředna zavolá.
Jakýkoli hovor můžete přerušit zmáčknutím hvězdičky (*), budete mít tak možnost zadat libovolné jiné číslo."""

To je jedna z možností, co Odorik nabízí....
Odpovědět