Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Petr-II

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od Petr-II »

Kabek píše:Vy jste Petr-II a ten Petr-II nepřihlášen jste také?
Ano dnešní příspěvky (kdyby do budoucna toho chtěl někdo zneužít) jsem psal já. Nepotřebuji se za někoho schovávat.
Znovu opakuji, že nechci žádné Vaše "pěkné" číslo. Nikomu nic nenutím a netvrdím, že zrovna TOTO je jediné správné - pěkné - "VIP" číslo.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Petr-II píše:
JPT píše:Tak číslo 225669 asi na mobil nepujde, ale tak neviděl bych problém, když si někdo chce vybrat číslo a chce za to zaplatit - mu to umožnit. Pokud je to časově náročnější než vybrání čísla v síti Odorik, tak bych mu navrhl cenu "výběr VIP čísla" + "náklady navíc" a když s tím bude zákazník souhlasit, tak by neměl být problém...
Já jen chtěl ukázat, že "VIP" číslo je pro každého jiné. Proto jsem také uvedl příklad, ze kterého to číslo vzniklo. Neříkám, že zrovna toto číslo je to, které chci. I to VIP uvádím stále v uvozovkách.
"Co kdyz firma vyuziva v propagacnich materialech "slovni" cislo? Napr. slovo "BALONY", tak pro tuto firmu je "VIP" cislo 225669. Fuj, to je ale hnuse cislo? Pro koho ale? Takze panove, vse je relativni ..."
zavolejte si na číslo 800 BALONY a zrovna si objednejte let, mají teď slevy. A nebojte, nemám s firmou nic společného, takže z toho nic mít nebudu.
Tomu se říká číslo na přání a bývá taktéž zpoplatněno (u VF jsem platil tisícovku).
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xsouku04 píše:
Kristovec píše:Ja taky myslim,ze supercislo je spise asi pro firmy,nez soukrome.
Taky jsem kdysi touzil ohromovat tech par lidi,co mam,necim extra,
ale k cemu to,kdyz si ulozi jmeno,a to se jim objevi na mobilu misto cisla.
Je to nanic. Jen premyslim,kdo asi je stastnym maitelem Vodafonackeho cisla
777 777 777. To je numero,ze?
Zavolejte a zeptejte se :) Určitě má takových telefonátu po více :)

Volané číslo neexistuje, nikdo neměl tu odvahu si jej pořídit.
Ano,tohle opravdu ne,ale vxpada to,ze v provozu je 222 222 222.
I to vypada pekne.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Návrh: "Odorik virtuálním mobilním operátorem" vlákno jako takové zrušit. Už je to mimo mísu.....
Pix

Příspěvek od Pix »

Těšil jsem se na nabídku Odoriku, ale ten roční poplatek 365 Kč za "nic" se mi také hodně nelíbí. U jiných operátorů s předplacenkami mám nějaké minimální nabití řádově v této sumě, ale tuto sumu mohu použít pro hrazení služeb. Tedy pro méně volající z mobilu se to nevyplatí. Co moc nechápu je, zda to ti ostatní dotují nebo proč se snaží Odorik být v této kategorii méně výhodný. Nemusel by být lepší, stačilo by ostatní dorovnat. Já bych to i překousnul, ale problém je, že k tomuto nelze přesvědčit ostatní, se kterými komunikuji. Prostě když někdo s typickým předplacenkářů uslyší, že bude platit 365 Kč a nebude v tom mít žádné hovory ani SMS, tak si poklepe na hlavu. A být v jiné síti se nevyplácí. U VoIP jsem přesvědčil řadu lidí, aby na si pořídila Odorik - byla to jasná volba, i když nebyl úplně nejlevnější.

Co tím chci tedy říct? I když z těch málo volajících nebudete mít mnoho zisku, tak si myslím, že je pro vás dobré ty lidi získat. A to kvůli těm, kteří volají více a chtějí mít ve stejné síti ty, se kterým volají. Pokud si výhodnější podmínky mohou dovolit jiní, proč si to Odorik dovolit nemůže? Nebo jen nechce? (což je samozřejmě jeho právo)
ViR

Příspěvek od ViR »

Pix píše:Těšil jsem se na nabídku Odoriku, ale ten roční poplatek 365 Kč za "nic" se mi také hodně nelíbí.
Nebylo by od věci napřed číst, pak pochopit důvody, a pak komentovat... Jestliže musí Odorik (a nejen on) odevzdat MVNE z každé aktivní SIMky nějakých 30 Kč (bez ohledu, zda se ze SIMky volalo či nikoli) za "přistavení služby" + peníze za protelefonované minuty a poslané SMS, má v podstatě dvě možnosti. První je, že to udělá jak to udělal, tedy nasadí nějaký poplatek za čas, plus nízké hovorné pro každého. Nebo použije druhou možnost, kdy "rozpustí" všechny tyto fixní náklady do hovorného (čímž se dostane z 1,69 Kč/min na nějakých 2,40 - 2,50 Kč/min) a těm "sběratelům SIMek" (alias černým pasažérům systému), kteří neprovolají v průměru aspoň 100 Kč měsíčně (i kdyby volat nepotřebovali), v tomto druhém případě vlastně to přistavení služby zadotují jako charitu ti více volající.

Pokud vám ten způsob, který zvolil Odorik (ale také Voocall, ha-loo mobil, Gomobil, 99mobil, Komutel a další) nevyhovuje, zjevně to není služba pro vás.

Takže si můžete koupit třeba SIMku bleskMOBILu, který používá ten druhý způsob (nebo si pořiďte nulový tarif u VF nebo O2), a obcházejte jeho vyšší cenu třeba CallBackem.

Mně je osobně odoričí systém, vylučující křížové dotování jedněch služeb či jedněch klientů jinými, sympatický, protože je z něho celkem zřejmé, co kolik stojí (a že třeba i přistavení služby, abych ji mohl využít kdy potřebuji, něco stojí).

A jelikož měsíčně v průměru provolávám z mobilu víc, než nějakých 40 minut (kde se to láme), nemám s tím poplatkem, srovnatelným za měsíc aktivní SIM s cenou kávy či sklenice vody v nádražní restauraci, celkem problém...
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Na to si stačí sednout na pár minut s kalkulačkou a propočítat za minulá období, který poskytovatel vychází nejlíp. U mě je to Odorik a GoMobil, ovšem ten druhý jmenovaný (resp. jeho majitel, fa Terms) má dost nepěknou historii, kdy svoje internetové aktivity prodali Telefonice přes nastrčenou firmu, která je v insolvenci (a vůbec je to celé podivné), takže mám dost obavu, aby to úplně stejně neskončilo právě i s tou službou virtuála.
jirka

Příspěvek od jirka »

No jo vždy se najdou lidé, kteří rychleji píší (nebo mluví) než přemýšlí a na to spoléhá naše mobilní "trojice", která z toho stále velmi dobře profituje.:smile:
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše: U mě je to Odorik a GoMobil, ovšem ten druhý jmenovaný (resp. jeho majitel, fa Terms) má dost nepěknou historii, kdy svoje internetové aktivity prodali Telefonice přes nastrčenou firmu, která je v insolvenci (a vůbec je to celé podivné), takže mám dost obavu, aby to úplně stejně neskončilo právě i s tou službou virtuála.
Kterou "nastrčenou firmu , která je v insolvenci" máte na mysli? To mne zajímá. Internethome s.r.o.? Ten je ale 100% vlastněný TO2 a insolvenční řízení bylo spuštěno letos, 11. března, zatímco koupě části podniku od Termsu proběhla tak nějak na počátku minulého roku. Vy máte pocit, že když firma prodá nějakou obchodní činnost jiné, proti které je rok na to zahájeno insolvenční řízení, že za to ta prodávající firma nese odpovědnost?

BTW, a do insolvenčního rejstříku jste se podíval, o co vlastně v tom řízení jde? ;-)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nemám ani tak pocit, jako spíš zkušenost, že prodej firmy bývá v okamžiku, kdy je něco špatně. Fungující ISP se totiž nebude zbavovat podnikání (navíc s tím, že o rok později začne opět podnikat v elektronických komunikacích). Jedině by už s tímto úmyslem začal přímo podnikat (tj. že až nabere klienty, tak to střelí dál a vydělá), ale pak je to špatně tuplem. Tedy špatně pro zákazníka, který putuje po firmách a nakonec ho akorát všude oškubou - ostatně zkušenosti s Internethome se dají lehce dohledat a radši je nebudu ani vypisovat, protože slušné slovo se v názorech jejich klientů prakticky nevyskytuje. Už z tohoto důvodu si GMobil nevezmu, abych za pár měsíců nebo let nedopadnul stejně, resp. už jsem to jednou zažil s 802.cz :-(
Odpovědět