Odorik - dobíjení kreditu.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Hooonza

Re: Odorik - dobíjení kreditu.

Příspěvek od Hooonza »

Jo, tak tohle by byl problém, ta implementace ;) Jj, je to zřejmě zatím takové hraní...
Pár nápadů by bylo, zdanění snad jako při obchodování na Forexu (http://www.fxstreet.cz/dane-na-forexu-a-offshore.html , http://www.forex-knowhow.cz/dane-forex/forex-a-dan), náklady mám při zasílání prostředků směnárně, naopak příjem, pokud mi prostředky přijdou ze směnárny, výplaty řešit není třeba (anebo slíbit zaměstnancům BTC? Za to by mi nepoděkovali ;) ), ovšem je tu reálná možnost úniků, co s volnými BTC. Stabilní kurz je ale problém, jiná cena ráno, jiná odpoledne, jednodušší šance by byla prostředky převést na CZK podle nějakého aktuálního kurzu. Výhodu vidím v celkem rychlém prostředků.
ViR

Příspěvek od ViR »

Hooonza píše:Jo, tak tohle by byl problém, ta implementace ;)
Na bitcoin musíte nahlížet jako na nikoli konvertibilní "alternativní" měnu. A jejich využití mám nastudované docela dobře.

Použití by mělo smysl zejména tehdy, kdy nějaké komunitě chybí oběživo a/nebo je třeba podpořit lokální ekonomiku a/nebo je potřeba omezit odtékání hodnot mimo komunitu.

Takže si dokážu představit například to, že by operátor v BTC (resp. zlomcích BTC) odměňoval podporu od jedněch účastníků jiným, a současně by umožnil částečnou úhradu kreditu v BTC (namísto toho, aby tu podporu poskytoval sám, prostřednictvím svých zaměstnanců).

Čili začalo by určité množství BTC kolovat mezi OPem a účastníky. Ale vzhledem k nekonvertibilitě a nedostatečné diverzitě komodit (pomoc za kredit) by to mohlo být množství jen poměrně velmi malé, nebo OP potřebuje své závazky hradit zejména v CZK, EUR a USD. Samozřejmě, jiná by byla situace, že by mohl něco výhodně nakupovat za BTC...
JPT

Příspěvek od JPT »

Já bych spíš uvítal dobíjení v Korunách pomocí automatického inkasa při poklesu kreditu pod určitou mez.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

ViR píše:Samozřejmě, jiná by byla situace, že by mohl něco výhodně nakupovat za BTC...
U BTC jde v tomhle právě o spekulaci. Řekl bych, že při současném vývoji kurzu by mohl díky BTC operátor nakupovat výhodně všechno (po převodu na běžnou měnu), těžko se na to dá ovšem spolehnout ...
JPT píše:Já bych spíš uvítal dobíjení v Korunách pomocí automatického inkasa při poklesu kreditu pod určitou mez.
To, že účet se nedobíjí automaticky, je podle mě jedním z dobrých bezpečnostních prvků u kreditu (nikdo Vám neprovolá více, než na účtu máte, u automatického dobití byste měl smůlu).
blayen

Příspěvek od blayen »

JPT píše:Já bych spíš uvítal dobíjení v Korunách pomocí automatického inkasa při poklesu kreditu pod určitou mez.
To, že účet se nedobíjí automaticky, je podle mě jedním z dobrých bezpečnostních prvků u kreditu (nikdo Vám neprovolá více, než na účtu máte, u automatického dobití byste měl smůlu).
To máte sice pravdu, ale i tak je to něco, co by dost lidí uvítalo. Stačí, když tu ta možnost bude (klidně s varovánim, že je to potenciálně nebezpečný). Lidi sou od přírody pohodlný, a sou rádi za každou takovou vychytávku. ;)
JPT

Příspěvek od JPT »

Hooonza píše:
Jo to jo, ale už jsem to tu myslím někde psal, když to někdo zmínil, že by to mohlo být dobíjené automatickým inkasem, že by se ale v účtu Odoriku muselo dát nastavit maximum za měsíc. mBank může nastavit max. pro inkaso, ale jen pro jednu transakci, takže opakovaně by se to provedlo znovu. Maximum za měsíc prej umí Fio, ale já mám zrovna mBank.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Určitě se na to podíváme, jak bude čas. Klidně by to mohlo být tak, že jednou za měsíc by to mohlo emailem poslat statistiky volání za minulý měsíc, a podle toho navrhnout, kolik dobít kreditu pro příští. A pokud by do toho dotyčný ručně nezasáhl (např. jedu na dovolenou chci dobít více, nebo naopak - chci dobít méně - mám tento měsíc velké výdaje) po dobu třeba pěti dní, peníze by se pak automaticky stáhly z účtu. Takže výhoda kreditu - mám to pod kontrolou a není možné na mne poslat exekutora zde byla a výhoda v automatické/poloautomatické platby také a přehlednost postpaid vyúčtování také.
JPT

Příspěvek od JPT »

Tak neni to uplně důležitá funkce, ale tak určitě by to bylo pohodlné a nejvíc pro ty co se starají i o další účty v rodině. Klidně to může být i na potvrzení, ale myslím, že by bylo dobré i na nastavení max. částky. Např.: Když klesne stav účtu pod X dobij částkou Y. Opakovaně maximálně však Z za měsíc. Nejsu programátor, ale takto by to myslím šlo jednoduše naprogramovat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

JPT píše:Tak neni to uplně důležitá funkce, ale tak určitě by to bylo pohodlné a nejvíc pro ty co se starají i o další účty v rodině. Klidně to může být i na potvrzení, ale myslím, že by bylo dobré i na nastavení max. částky. Např.: Když klesne stav účtu pod X dobij částkou Y. Opakovaně maximálně však Z za měsíc. Nejsu programátor, ale takto by to myslím šlo jednoduše naprogramovat.
Určitě. Jediným omezením bude to, co zvládnou banky samotné. Tedy hodilo by se maximum nastavit jak v bance tak u nás.
MN_

Příspěvek od MN_ »

Nevim jak ostatni banky, ale KB zvlada jak limit inkasa, tak minimalni pocet dnu mezi inkasy...
Odpovědět