neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadlo

Saskie
Ale to už Odorik v podstatě dávno umí, i když trochu krkolomně, ve dvou krocích přes GoPay. A je to docela drahé, protože zprostředkovatelé (zejména mobilní operátoři) se na tom řádně napakujísmoulinka píše:Dobrý večer,
neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadloSaskie
ViR píše:Ale to už Odorik v podstatě dávno umí, i když trochu krkolomně, ve dvou krocích přes GoPay. A je to docela drahé, protože zprostředkovatelé (zejména mobilní operátoři) se na tom řádně napakujísmoulinka píše:Dobrý večer,
neuvažuje odorik o možnosti dobíjení kreditu přes sms jako je to např. u sms jízdenek v Praze a jiných městech? Třeba smska za 50 Kč, za 99 Kč, 500 Kč, 1000 Kč? Jen tak mě napadloSaskie
.
Napřed se zaregistrujete do GoPay peněženky, tu si přes SMS nabijete (z 99 Kč zůstane jen asi 50 - 60 Kč podle operátora!) a pak si z GoPay peněženky dobijete kredit u Odoriku.
My to nenabízíme, nabízí to GoPay. A pokud to chce někdo použít, tak to musí "obejít" pomocí gopay peněženky, protože přímé dobití kreditu z mobilu nenabízímé, nepodporujeme ani nepropagujeme. Ale teoretická možnost, i když velmi nevýhodná, zde je.Pitomec píše:Když už jsme u těch prémiových SMS - proč to Odorik nenabízí taky?
To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).Pitomec píše:Já myslel zprovoznit prémiový SMS obecně, občas si pomocí nich např. dobíjím kredit na share serverech apod.
Marže mobilních operátorů a dalších zprostředkovatelů je v desítkách procent. Marže nízkonákladových operátorů v jednotkách procent. Takže už z podstaty věci plyne, že Odorik ty náklady na dobití kreditu prémiovou SMS nemá z čeho pokrýt, a musel by to v podstatě celé přenést na zákazníka... :-/Robert Nagy píše: To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).
Mně šlo o to, jestli by přímo Odorik nebyl poskytovatelem prémiových SMS. Podobně jako je třeba Vodafone, O2 nebo T-Mobile. Prostě bych z webu Odoriku odeslal prémiovou SMS a z kreditu by zmizela adekvátní částka.Robert Nagy píše:To je, myslím, právě to o čem pan Soukup píše. Premium SMS je prostě dost drahá služba. Ze stovky, kterou zaplatíte za zprávu, dostane "příjemce" poznatelně méně - a v tomto případě je to zjevně o tolik méně, že už by se to Odoriku nevyplácelo (vcelku mne to nepřekvapuje).Pitomec píše:Já myslel zprovoznit prémiový SMS obecně, občas si pomocí nich např. dobíjím kredit na share serverech apod.
Samozřejmě, asi by šla udělat anketa, kolik je zákazník ochoten zaplatit za dobití stokoruny - jak o tom tady psala smoulinka. (Osobně tedy dávám přednost tomu, že se tým Odoriku stará primárně o technologická řešení - alespoň mně to tak připadá - a až následně o další možné obchodní modely /s nejistou perspektivou/. Ale to je jen můj názor.)