Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
mol191280

Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR

Příspěvek od mol191280 »

Kamilos píše:Zdarec, co rikate na virtualniho operatora BLESK v siti O2 no ledy se hnuly :-) Jsem zvedav, jak se pochlubit stavajici OP. TM uz reagoval vanocni Twist za 2,50 ale jen do konce roku. pak za 3,50 :-) Slabota, heliovnik jeden !
Na to pozor, naší operátoři jsou stále naučení klamat lidi a sdělovat jim jen to dobré. Za každou jejich skvělou nabídkou se skrývá skvělý podraz, jako např., že skvělé volání platí jen při měsíční útratě 350 Kč, nebo jak již bylo řečeno, že kredit propadne za 3 měsíce.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ViR píše:
Kabek píše:No, ono se to zdá zajímavé, ale a zase ale.... Kredit je pouze na tři měsíce....
Pak se kredit "zmrazí" a přestanou fungovat odchozí hovory. Příchozí však normálně fungují ještě rok po posledním dobití. Když se během tohoto roku znovu dobije, zmražený kredit se samozřejmě uvolní a přičte k tomu novému...
Kabek píše:Tak selský rozum, pokud to používám sporadicky - jen v krajním případě nebo hlavně na příchozí volání (Odorik zpětné volání...), pak už je lepší O2, kde je kredit na 6 měsíců, pak to bloknou na odchod, ale ještě možná dalších 6 měsíců jde příchozí volání.
Jak je zřejmé, princip je stejný, jen doby jsou jiné (3 + 9 měs. = BLESKmobil. 6+6 měs. = O2).
Kabek píše:U obou je minimum kreditu 200 Kč, BLESK má na počátku 250 Kč.
BLESKmobil má na počátku 150 Kč, nikoli 250,- ....
Kabek píše:Záleží na každém, k čemu to používá... Abych to mohl porovnat, pak u BLESKu musím dát 250+200 a u O2 jen 200 na prvních 6 měsíců. U BLESKu za to mám "vnucených" 180 minut volání, u O2 cca 37 minut.
NOvá SIMka u O2 stojí stejně jako u BLESKmobilu 150 Kč. Čili je to početně trošičku jinak. BLESKmobil je zjevně vhodný pro intenzivnější užívání. Vedle toho je také různá tarifikace (O2 má 60+60!) a cena SMS.
Kabek píše:Tak, "babo raď!!!".
:-)
Spolčnost O2 bych poslal do ...., protože oni callback prozvoněním blokují a pořídil bych si Vodafone.
No a problém máš vyřešený.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Jak již bylo několikrát napsáno - blokování lze obejít přesměrováním příchozího volání, jen je třeba kdekoliv, nejlépe zde v republice, si vytvořit nějaké "číslo", na které zavolám a na tom konkrétním čísle bude nastaveno přesměrování příchozích volání na to číslo pro zpětné volání (u Odoriku na Slovensko...) včetně identifikace (CLIP).
HOST

Příspěvek od HOST »

mol191280 píše: Na to pozor, naší operátoři jsou stále naučení klamat lidi a sdělovat jim jen to dobré. Za každou jejich skvělou nabídkou se skrývá skvělý podraz, jako např., že skvělé volání platí jen při měsíční útratě 350 Kč, nebo jak již bylo řečeno, že kredit propadne za 3 měsíce.
Nicméně Bleskmobil je stále nejvýhodnější předplacenka. Stačí si dobít 200Kč (U Sazky minimum)/3 měsíce. U T-M to je více než 300Kč/4týdny.
mck

Příspěvek od mck »

Kabek píše:
Nechcete toto?! (Budete muset být a
le registrován u Odoriku, což není žádný problém
To je jedna z možností, co Odorik nabízí....
Tuto moznost znam. Chci ale aplikaci pro android co jsem popisoval:
* v Kontaktech zvolim normalni cislo kam chci volat
* vytoci se vsak cislo +421233889879 a pak se zavesi
* az prijde zpetne zavolani dojde ke zvednuti a tonove vytoceni chteneho cisla

Divim se ze jsem zatim takovou aplikaci nenasel.
evid

Příspěvek od evid »

Hodila by se i taková "javová" aplikace pro ty , kteří nemají tzv. chytrý mobil.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

HOST píše:
mol191280 píše: Na to pozor, naší operátoři jsou stále naučení klamat lidi a sdělovat jim jen to dobré. Za každou jejich skvělou nabídkou se skrývá skvělý podraz, jako např., že skvělé volání platí jen při měsíční útratě 350 Kč, nebo jak již bylo řečeno, že kredit propadne za 3 měsíce.
Nicméně Bleskmobil je stále nejvýhodnější předplacenka. Stačí si dobít 200Kč (U Sazky minimum)/3 měsíce. U T-M to je více než 300Kč/4týdny.
Předplacenka snad, ale je otázkou, jestli není lepší mít nulový tarif (Vodafone, O2) a používat jenom zpětné volání od Odoriku...
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Ano, to ano.
evid píše:Hodila by se i taková "javová" aplikace pro ty , kteří nemají tzv. chytrý mobil.
luky

Příspěvek od luky »

callback za 2 kačky je dobrý. Jak už jsem tady psal, pokud voláte často krátké hovory (1-2minuty) a v pracovní době, tak se častokrát na mobil nemusíte dovolat. A protože platíte příchozí hovor, může to ve finále vyjít dráž než ta volání za 2,50. Tady to účtování 1+1 až zase tak moc nepomůže. Třeba by Odorik mohl nabídnout "vyzvánění" za výhodou cenu, třeba formou balíčku 20 minut ;-) Nevím jak jiným, mě jedno vyzvánění vychází tak na půl minuty
Naposledy upravil(a) luky dne ned 11. lis 2012 16:33:25, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

luky píše:callback za 2 kačky je dobrý. Jak už jsem tady psal, pokud voláte často krátké hovory a v pracovní době, tak se častokrát na mobil nemusíte dovolat. A protože platíte příchozí hovor, může to ve finále vyjít dráž než ta volání za 2,50. Tady to účtování 1+1 moc nepomůže. Třeba by Odorik mohl nabídnout "vyzvánění" za výhodou cenu, třeba formou balíčku 20 minut ;-) Nevím jak jiným, mě jedno vyzvánění vychází tak na půl minuty
Nechtěl bych ještě více komplikovat už takto komplikovaný ceník.
Ano zpětné volná není vhodné a pohodlné na hovory typu: "Kde jseš ? Já už tady čekám." Těch ale zase tolik není. Velkou část služebních hovorů lze ale vyřizovat z kanceláře kde je možné mít VoIP telefon, nebo alespoň sluchátka s mikrofonem.
Odpovědět