Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer
Re: Nové proxy a změny na webu 21. května večer
Vypadá to, že je to OK.
Mám E52, dost často se mi teď stává že při snaze o internetové volání se mi ukazuje "Služba sip.odorik.cz není k dispozici".xsouku04 píše:Byla odstraněna chyba s protokolem TCP. Většina potíží popsaná v tomto vláknu, hlavně co se týče volání z telefonu nokia při volbě přenosu "auto" by mělo být vyřešeno. Problém byl v tom, že přenos TCP fungoval tak nějak napůl, takže vytvářel různé chybné stavy.
Pokud vám to stále nefunguje, je důležité přesně popsat problém a napsat o jakou linku se jedná, abychom mohli analyzovat SIP komunikaci co k nám dorazila.
Omlouváme se za potíže. Přechod na novou proxy je poslední plánovaná větší změna před stabilním masovým nasazení.
Přejdu na Ovládací panel - Nastav. sítě -Advanced VoIP settings -SIP settings - sip.odorik.cz Registrován - Proxy server - Typ přenosu - volím UDP.
Zkouším znovu volat a stejný problém, následuje stejný postup, přičemž Typ přenostu je Automaticky. Zkrátka si UDP nechce pamatovat.
Přesto nevím kde je zakopaný pes že při registrované službě není tato k dispozici.
Dobry den,
dnes kolem 01:00 jsem shodou okonolsti opravil problem, ktery by vasemu mohl odpovidal, nektere nokie posilaji REGISTER s totag, coz je spatne (REGISTER nevytvari dialog) a byl zahozen. To mohlo mit za nesledek "Služba sip.odorik.cz není k dispozici". Prosim otestujte jestli problem pretrvava dekuji.
dnes kolem 01:00 jsem shodou okonolsti opravil problem, ktery by vasemu mohl odpovidal, nektere nokie posilaji REGISTER s totag, coz je spatne (REGISTER nevytvari dialog) a byl zahozen. To mohlo mit za nesledek "Služba sip.odorik.cz není k dispozici". Prosim otestujte jestli problem pretrvava dekuji.
Dobry den, behem dneska jsem s E52 nemel potize, zda se ze je to v poradku. Diky.
Mam vsak jinou potiz a to se Skype z pocitace. Pres odorik.cz se nelze dovolat, spojeni je po vytoceni cisla bud preruseno nebo mě odorik znovu vyzyva k zadani telefonu, v pripade spojeni s volanym cislem je hovor nekvalitni a po kratke chvili se prerusi. Pres odorik9 to je v poradku.
Mam vsak jinou potiz a to se Skype z pocitace. Pres odorik.cz se nelze dovolat, spojeni je po vytoceni cisla bud preruseno nebo mě odorik znovu vyzyva k zadani telefonu, v pripade spojeni s volanym cislem je hovor nekvalitni a po kratke chvili se prerusi. Pres odorik9 to je v poradku.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče volání skypem přes Odorik.cz, tak to používá poměrně hodně lidí. Ještě nikdy jsem se nesetkal s tím, že by hovory přerušoval. To by si jistě nikdo moc dlouho líbit nenechal. Očekávám tedy, že to bude tedy jen nějaký vzácný problém v kombinaci s vašim PC. Skype občas zlobí, ale projevuje se to jen tím, že není online. To hodláme řešit preventivním nočním restartem. Je to způsobeno tím, že programátoři od skypu zřejmě nemají dostatečně ošetřenou zkutečnost že nějaký skype kontakt může mít tisíce kontaktů.konrad píše: Mam vsak jinou potiz a to se Skype z pocitace. Pres odorik.cz se nelze dovolat, spojeni je po vytoceni cisla bud preruseno nebo mě odorik znovu vyzyva k zadani telefonu, v pripade spojeni s volanym cislem je hovor nekvalitni a po kratke chvili se prerusi. Pres odorik9 to je v poradku.
Doporučuji používat ve vašem případě Odorik9. Myslím že rozdíl v kvalitě zvuku při použití kodeku g729 je velmi těžko rozpoznatelný.
Nějak více to zkoumat nemá smyle, protože poté co Skype koupil mikrosoft vypověděl smlouvu Digium ohledně projektu skype4asterisk, takže připravujeme testujeme úplně nové řešení o propojení se skypem. To můžete otestovat když budete volat přes skype jméno odorik_test (je ale nutné vždy zadávat PIN)
Diky za odpoved. Pridal jsem odorik_test do kontaktu ve Skype, ale neakceptuje muj pin. Nasel jsem v predchozich prispevcich vyse uvedeny, z cehoz usuzuji ze musim zvolit jiny pin?admin píše:V emailech prosím NEzasílejte citlivé údaje, jako je PIN k Vašemu účtu Odorik.
Pro nastavení stačí zaslat pouze:
1) skype login speciálně vytvořený pro testování této služby
2) skype heslo
3) číslo Vaší linky Odorik na kterou chcete směrovat hovory ze skypu.
J.M.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To co citujete návod pro ty co chtějí si přesměrovat hovory na svoje vlastní skype jméno.
Pozor PIN má 13 (nebo 10 ) číslic, nikoli 4 jako je to u "pinu" platební karty. Nyní jsem to zkoušel a můj vlastní pin to akceptuje.
Pozor PIN má 13 (nebo 10 ) číslic, nikoli 4 jako je to u "pinu" platební karty. Nyní jsem to zkoušel a můj vlastní pin to akceptuje.
U obou Skype uctu - kdyz zadam svuj pin (13 císel jako do odorik = telefon+pin)- chybne zadani, kdyz ukoncim krizkem - totez.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, ještě je třeba zkontrolovat, jestli pin zadáváte opravdu na správné klávesnici. Skype má totiž z důvodu nejspíš typu "pro zmatení nepřítele" (rozumějte zákazníka) klávesnice dvě, ale jen jedna je DTMF. Návod jak to najít tu pravou je http://www.odorik.cz/w/skype .konrad píše:U obou Skype uctu - kdyz zadam svuj pin (13 císel jako do odorik = telefon+pin)- chybne zadani, kdyz ukoncim krizkem - totez.
Pokud to i přesto nejde tak to zkuste a poté mi zavolejte na *300100 já se podívám co se přeneslo.
Dobry den, to to vcera pri stejnem postupu neslo (volani - klavesnice - pin, cili stejny jako pri zadavani cisla volaneho) dnes OK. Dik