Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer

Příspěvek od xsouku04 »

Po necelých dvou měsících testování nové proxy je nové proxy konečně uvedeno do provozu.

Nové proxy nyní tedy již běží na hlavní ip adrese 81.31.45.51 s doménou sip.odorik.cz. Současně s tím bude použita nová verze webového rozhraní. Nové rozhraní se liší hlavně "pod kapotou", pro zákazníky jsou zde navíc možností nastavení různých sip voleb u linky v menu
"návody nastavení"->"volání z internetu"->"Volání z libovolného SIP programu, VoIP telefonu či adaptéru".
Nově je možné vypnout keep alive pakety rozesílané z naší proxy. Pokud dotiž keep alive pakety posílá vaše zařízení (což je lepší možnost), je dvojité posílání paketů zbytečné.
Nová možnost je zakázat kodek g729, což je vhodné pokud máte dostatečně rychlý a kvalitní internet nebo používáte na lince fax. Můžete též zakázat přihlašování ze zahraničních ip adres, takže většina světových SIP podvodníků se k vašemu účtu nedostane i kdyby věděli přihlašovací jméno a heslo.

Doména siptest.odorik.cz nyní nově ukazuje též na ip adresu 81.31.45.51, lidi co se zapojili do testů nové proxy tedy nemusí nic měnit.
luky

Re: Nové proxy a změny na webu 21. května večer

Příspěvek od luky »

posílání sms na mobilní sítě třeba pomocí CSipsimple funguje, to je dobré! Změny webové verze rozhraní jsou opravdu minimální
Daniel

Příspěvek od Daniel »

Mno, hloubeji jsem to zatim nezkoumal, ale ode dneska se nemuzu dovolat ven (napr. na obligatni 800123456).

--------------
Na mnou vyslany INVITE mi neprijde zadna odpoved SIP 200 OK (Edit: resp. co koukam, tak vubec zadna).
BTW: Na REGISTER vsak ano, takze s tou sip.odorik.cz aka 81.31.45.51 to nejak komunikovat umi, ale ...

-------
Edit2: Prichozi hovor napr. z mobilu mi zvoni. Odchozi proste nejde. Na rozhrani jsem koukal nejaky kredit tam je. Jakoby ten INVITE neprosel najakou zabudovanou novou validacni/bezpecnostni logikou a spadlo to do vetve "vubec s protistranou nekomunikuj".
okindl

Příspěvek od okindl »

(417593) Myslím že mám stejný problém. Vsichni se mi mohou dovolat a já nemohu ven. V protokolech se nevyznám, ale ten popis chování je stejný. Ještě včera to fungovalo k plné spokojenosti. Používám Nokia E52 - přesně to nastavení co je v návodu na Vašich stránkách). Nevím co mám dělat.
Prosím poraďte.
Daniel

Příspěvek od Daniel »

okindl píše:Nevím co mám dělat.
Prosím poraďte.
Pokud mohu radit za svou osobu nedelejte nic, zatim s nicim (konfiguraci) nehybejte, ani neinvestujte do toho zbytecne svuj cas.
Pockejte oni to opravi - muj odhad cca vic nez 1/2 dne to nebude.
okindl

Příspěvek od okindl »

Děkuji za uklidnění. Víte odorik.cz je pro mne perfektní varianta volání.
okindl

Příspěvek od okindl »

Jinak mám zapnutý skype - hledejte Otakar Kindl
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Je to přesně jak píšete, kolega se na to právě dívá. Zařízení neprochází korektně autentizací a proto se s ním naše proxy nebaví.
okindl

Příspěvek od okindl »

Tak on se potvora server s námi nebaví???!!!! Za trest mu neřeknu nic nového o ježkovi!!! :-)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

okindl píše:(417593) Myslím že mám stejný problém. Vsichni se mi mohou dovolat a já nemohu ven. V protokolech se nevyznám, ale ten popis chování je stejný. Ještě včera to fungovalo k plné spokojenosti. Používám Nokia E52 - přesně to nastavení co je v návodu na Vašich stránkách). Nevím co mám dělat.
Prosím poraďte.
Nokia z neznámých důvodů hovor ukončí a pošle cancel. Je zde ještě někdo se se stejným typem nokie ?
Asha 303 mi funguje bez potíží.
Jako dočasné řešení se můžete hlásit na místo na sip.odorik.cz na stary.odorik.cz. Jinak vše zůstává stejné.
Odpovědět