Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
konrad

Re: Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer

Příspěvek od konrad »

I to jsem kontroloval, protože nemám zakázanou SIP registraci mimo ČR ukázala se mi jako poslední registrace ze zahraničí "Dne 2012-07-05 v 20:56:47 hodin vaše zařízení poslalo z IP adresy 37.225.156.54 následující registraci".
Včera před půlnocí se mi již zmíněným postupem "volba připojení Vždy v domácí síti a následný restart telefonu" na asi pátý pokus podařilo odorik registrovat "Dne 2012-07-08 v 23:52:06 hodin vaše zařízení Nokia RM-469 071.004 poslalo z IP adresy 46.135.76.6 následující registraci", zatím se drží.
konrad

Příspěvek od konrad »

S registrací odorik jsou potíže konstantní. Příčiny jsou mi záhadou. Stačí ztratit signál a po jeho obnovení je už odorik neregistrován. Řeším to aktivováním Fringu, který funguje bez potíží. Po nějakém čase, někdy i po dnech, se bez jakéhokoli zásahu objeví odorik registrován, pak vypínám Fring.
Mám ještě jeden telefon na který bylo možné instalovat pouze Nimbuzz, přes který se odorik registruje okamžitě.

Fring rozeslal zprávu, že bez kreditu nebude možné od 23.7.2012 Fring pro SIP telefonáty používat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

konrad píše:S registrací odorik jsou potíže konstantní. Příčiny jsou mi záhadou. Stačí ztratit signál a po jeho obnovení je už odorik neregistrován. Řeším to aktivováním Fringu, který funguje bez potíží. Po nějakém čase, někdy i po dnech, se bez jakéhokoli zásahu objeví odorik registrován, pak vypínám Fring.
Mám ještě jeden telefon na který bylo možné instalovat pouze Nimbuzz, přes který se odorik registruje okamžitě.
Pokud jsou jakékoli potíže se sip vždy doporučuji zkusit nestandartní porty jak u nás na sip.odorik.cz (jsou otevřeny ještě 6688 a 443 tak na telefonu lokálně (tam si můžete port vymyslet).
Může být též dobré zkusit změnit protokol vyzkoušet lze Auto, TCP na UDP. Dobu kdy registrace expiruje by tako méhlo pomoci změnit na kratší.
J.Urban

Příspěvek od J.Urban »

[quote="ViR"][quote="J.Urban"] "Contacting STUN server" a poté "Call ended" a hovor se neuskuteční. [/quote]
A aktivní používání STUNu máte úmyslně? Já že jsem neměl potřebu využít služeb STUN serveru asi tak osm let.[/quote]
Začal jsem opět řešit Odorika kvůli možnému provázání s Eurekou. Po vypnutí STUNu vytáčení spadne hned se stejnou hláškou. Dle rady hotline v CSipSimple pomohlo nastavení TCP místo UDP, ale Sipura SPA841 toto nastavení nemá, další rady hotline: vypnul firewall (nepomohlo), změnil porty na 5070 a 6688 (nepomohlo).
J.Urban

Příspěvek od J.Urban »

[quote="ViR"][quote="J.Urban"] "Contacting STUN server" a poté "Call ended" a hovor se neuskuteční. [/quote]
A aktivní používání STUNu máte úmyslně? Já že jsem neměl potřebu využít služeb STUN serveru asi tak osm let.[/quote]
Při nepoužití STUN serveru, po vytočení čísla se objeví značný šum, ale do spojení utichne. Dnes jsem opět zkoušel volání ze SPA841 přes Odorika a jaké bylo moje překvapení, když to bez jakýchkoliv změn na mé straně začalo zase fungovat.
Odpovědět