Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
cui bono? Proč to teda ČTÚ a EU prosazuje? Pochopil jsem, že profit budou mít jak koncový zákazník, tak i alternativní operátoři. Neměl by se altern. voip operátor tedy nějak aktivně bránit? Neměl by se napadnout ten fixní náklad? Za dotaz na ČTÚ člověk nic nedá, tak jako jsem jim onehdá psal kvůli mobilnímu CLI.....
Třeba snížení ceny rozjede volání. Já už používám hlavně callback, protože nemám sílu na 3g řešit neustálé kolísání kvality připojení. Jen je ho třeba více zpopularizovat.
...ČTU teď má 3 měsíce na nápravu, takže změna dříve než v dubnu nebude
Třeba snížení ceny rozjede volání. Já už používám hlavně callback, protože nemám sílu na 3g řešit neustálé kolísání kvality připojení. Jen je ho třeba více zpopularizovat.
...ČTU teď má 3 měsíce na nápravu, takže změna dříve než v dubnu nebude
Jestli dobre rozumím,tak O2 tím vlastne dostane do ruky trumf a bude moci ty malé
udusit a zmonopolizovat trh?Neco jako CEZ v energetice?
Pravda,u VoIP jsou dostupní i zahranicní operátori,které síla O2 neohrozí,ale ten monopolní moloch
v CR zije a bude zít dál.Inu,není trzní hospodárství jako trzní hospodárství.
V USA to asi mají jinak,absence DPH je taky jiste znát,proto tam tzv. Zelené linky jsou holou nezbytností,firmy si tam jiná císla ani nedovolí pouzívat.
Ale jak to vidíte tady,bude zlevnování jeste pokracovat,nebo dojde k obratu?
CELÉM VZÁD! Ceny vzhuru pochodém vchod!
udusit a zmonopolizovat trh?Neco jako CEZ v energetice?
Pravda,u VoIP jsou dostupní i zahranicní operátori,které síla O2 neohrozí,ale ten monopolní moloch
v CR zije a bude zít dál.Inu,není trzní hospodárství jako trzní hospodárství.
V USA to asi mají jinak,absence DPH je taky jiste znát,proto tam tzv. Zelené linky jsou holou nezbytností,firmy si tam jiná císla ani nedovolí pouzívat.
Ale jak to vidíte tady,bude zlevnování jeste pokracovat,nebo dojde k obratu?
CELÉM VZÁD! Ceny vzhuru pochodém vchod!
to je přespříliš depresivní. Je třeba o tom stále mluvit a stěžovat si na ČTÚ. Vždy platilo, že líná huba, holé neštěstí. Prostě tady některé věci jdou velice pomalu, než třeba v Německu nebo Slovensku. Je to dáno českou opatrnosti až lenivostí. A taky je to věc klientelismu. Neztrácejme víru
Nerekl bych, ze treba na Slovensku je to vyrazne lepsi...luky píše:to je přespříliš depresivní. Je třeba o tom stále mluvit a stěžovat si na ČTÚ. Vždy platilo, že líná huba, holé neštěstí. Prostě tady některé věci jdou velice pomalu, než třeba v Německu nebo Slovensku. Je to dáno českou opatrnosti až lenivostí. A taky je to věc klientelismu. Neztrácejme víru
Velkym rozdilem (oproti CR) je EURO - ceny se nemusi prepocitavat a je mozno porovnavat na prvni pohled. Jinak to zas az tak lepsi neni. Dokonce bych rekl, ze z pohledu koncoveho uzivatele je to v CR lepsi. Ted jsem nedavno resil (prakticky nedoresil - nebylo tak akutni), od koho brat VoIP sluzby na slovensku... Pro lidi na Slovensku - co pororucit. Mnohem snadneji se mi hledalo v Rakousku.
Nicmene je pravda, ze pri celkovem porovnani take znacne pokulhavame. Pro poskytovatele je to zaslouzeny chleba vrhnout se do toho v nasich podminkach...
je to spíš v jiné mentalitě. Na Slovensku lidé trochu jinak jednají, když je něco naštve, hned se hlasitě ozvou. Prostě jsou výrazně temperamentnější. Proto ani zahraniční operátoři si je nedovolí dráždit. Do jisté míry si za vysoké ceny můžeme sami a nikdo jiný než zase my to za nás nespraví.
luky píše:to je přespříliš depresivní. Je třeba o tom stále mluvit a stěžovat si na ČTÚ. Vždy platilo, že líná huba, holé neštěstí. Prostě tady některé věci jdou velice pomalu, než třeba v Německu nebo Slovensku. Je to dáno českou opatrnosti až lenivostí. A taky je to věc klientelismu. Neztrácejme víru
No to je sice pravda, ale třeba já si konkrétně před rokem stěžoval u mrdek (slušnější výraz pro ně nemám) z ČTÚ na O2, že mi záměrně blokují Odorik Callback čísla a přišlo mi zpátky akorát potvrzení, že je má stížnost zaevidována a dále nic

osobně bych se asi v prvé řadě rozloučil s O2. Ne že by TM nebo Vodafone byli nějak lepší, ale nějak moje sympatie vůči O2 jsou na absolutní nule. Nedaří se mi na O2 najít jediné pozitivum, ale chápu, že jsou oblasti, kde člověk chytne signál jen jednoho operátora.
Na callback je dobrá česká aplikace coolback+ (pokud máte aspoň nějaké připojení k síti) - pak už se nemusíte řešit žádné prozvánění.
Na ten ČTÚ jste posílal stížnost písemně nebo mailem (bez elektronického podpisu)?
Na callback je dobrá česká aplikace coolback+ (pokud máte aspoň nějaké připojení k síti) - pak už se nemusíte řešit žádné prozvánění.
Na ten ČTÚ jste posílal stížnost písemně nebo mailem (bez elektronického podpisu)?
Souhlas, i moje sympatie k této společnosti jsou na absolutní nule. A to nejenom kvůli cenám, ale i za jejich praktiky, kdy se např. neštítí udávat konkurenty.
Tak jsem po delší době potřeboval volat na mobil ve špičce a klasických 5,5 kč za minutu hovorného mému mobilnímu operátorovi se mi zrovna dávat nechtělo,jelikož jsem už neměl na odoriku kredit tak jsem si ho on-line dobil a během pár minut jsem již mohl volat.Dnes při kontrole nákladů jsem byl velice mile překvapen že se u odoriku ceny za volání na mobilní sítě ještě snížili.
Co k tomu dodat?.....skvělé....díky tomu budu jejich služeb využívat ještě častěji.
Díky tomuhle kroku mi odorik pomohl v rozhodování se zrušením klasické pevné linky a pořízení ip aparátu .
Co k tomu dodat?.....skvělé....díky tomu budu jejich služeb využívat ještě častěji.

Díky tomuhle kroku mi odorik pomohl v rozhodování se zrušením klasické pevné linky a pořízení ip aparátu .
Propojovaci poplatek sel opet o par haleru dolu. Nepujdou ceny odoriku jeste dolu?