Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
pedronek

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od pedronek »

xsouku04 píše:
Pigom píše:Jak to je s přenosem čísla po 1.9.2013 pořád platí ?

Prvni krok je zakoupeni sim od Odorika > 100,-
zavedeni nove linky > 5,- (melo by byt vraceno pokud bude linka vyuzita pro gsm)
na nove lince zadost o portaci > 250,- poratce + 50,- jistina (vlastni cislo -> vlastni cislo -> prenos mobilniho cisla od ...)
prijde sms s PAC kodem, ktery predate soucasnemu OP, ktery zadost posoudi a nasledne cislo uvolni
pak uz jen cekat az novy OP (zde to asi nebude delat Odorik, ale GTS nebo T-mobile) stanovy datum prenosu
v den prenosu bude cislo od pulnoci cca do 5h mimo, ci na nove sim budou nabihat sluzby, po 6ty hodine by melo bejt vse funkcni

Děkuji.
Ne je to jiné, lepší, ale zatím to pořád nefunguje. PAC kód už není. Kód, který se nyní jmenuje ČVOP, dostáváte od opouštěného operátora. Více zde http://www.odorik.cz/w/eshop:sim#prenes ... _operatora
Lepší je to v tom, že simkartu u nás si můžete pořídit až když vám současný operátor odchod schválí. Nemělo by to hrozit propadnutí nové simkarty. Také by to mělo být rychlejší.
Dobrý den,

mám Vaši SIM, na kterou chci portovat číslo od T-mobile, ČVOP už mám.
Pořád mu uniká, krok č.3 z vašeho návodu
http://www.odorik.cz/w/eshop:sim#prenes ... _operatora

3. Krok, kdy si vybíráte mobilní telefonní číslo, přeskočte - místo toho přejděte rovnou k aktivaci
- vůbec nevím, kde se tento krok provádí, můžete mi poslat link přímo na tento formulář, ač se snažím, nechápu jak se na něj dostat.
Díky moc
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Formulář stále není hotov. Snad bude během dneška spuštěn.

Nicméně není moc kam spěchat, protože problémy stále úplně nevymizely. Např. některé portace z O2 byly odloženy, protože portační systém mezi O2 a T-mobile to správně nepřenesl.

Dále se ve dvou případech u vodafone objevilo to, že zaslali sms s ČVOP, který byl údajně platný jen jeden den. A ten den byl navíc příliš brzy, takže to nešlo stihnout. Nevím, jestli je to omyl, vtip nebo naschvál, nicméně pokud portaci ještě trošku odložíte a necháte molochům více času na vzájemné vyjasnění, ušetříte si tím sobě i nám nepříjemnosti. Pokud žádáte o ČVOP u vodafone (a to je dobrý nápad, protože to budou možná až měsíc zdržovat), žádejte že chcete delší období, kdy je možný přenos. Jeden den neakceptujte. Platnost ČVOP by měla být 60 dní.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Hooonza píše:Jak to vypadá s testováním SIM Odoriku v síti Vodafone (http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?p=70347#70347), chýlí se k nějaké nabídce?
Tak co, nějaké nové zprávy? Bude Odorik nabízet i SIM v síti Vodafone? I když podle posledních příspěvků tady to možná zase taková výhra nebude... Díky :)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hooonza píše:
Hooonza píše:Jak to vypadá s testováním SIM Odoriku v síti Vodafone (http://www.telefonujeme.cz/viewtopic.php?p=70347#70347), chýlí se k nějaké nabídce?
Tak co, nějaké nové zprávy? Bude Odorik nabízet i SIM v síti Vodafone? I když podle posledních příspěvků tady to možná zase taková výhra nebude... Díky :)
Stále to není úplně uzavřeno. Až bude rozhodnuto, dáme vědět.
pedronek

Příspěvek od pedronek »

Díky, rozumím správně, že teď tedy není možné číslo k Odoriku přenést? Už bude nebo je formulář hotový?
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

A ještě otázka, co volání na SIP URI mobilního čísla u Odoriku (na adresu linky v síti *XXXX@sip.odorik.cz)? Funguje to? Kdo to platí a jak? Jde to nějak regulovat (předpokládám, že bych takové volání platil já jako volání na mobil, tedy bych asi omezil počet lidí, kteří mi takto můžou volat)? Díky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

pedronek píše:Díky, rozumím správně, že teď tedy není možné číslo k Odoriku přenést? Už bude nebo je formulář hotový?
Formulář na přenos už je v provozu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hooonza píše:A ještě otázka, co volání na SIP URI mobilního čísla u Odoriku (na adresu linky v síti *XXXX@sip.odorik.cz)? Funguje to? Kdo to platí a jak? Jde to nějak regulovat (předpokládám, že bych takové volání platil já jako volání na mobil, tedy bych asi omezil počet lidí, kteří mi takto můžou volat)? Díky.
Tohle uri funguje, ale jen pokud je Váš telefon přihlášen i přes VoIP. Pokud chcete mít uri tak, aby se vám dovolali na mobil, pořiďte si nomadické číslo a to si přesměrujte na mobil.
pedronek

Příspěvek od pedronek »

xsouku04 píše:
pedronek píše:Díky, rozumím správně, že teď tedy není možné číslo k Odoriku přenést? Už bude nebo je formulář hotový?
Formulář na přenos už je v provozu.
Dobrý den,

já ten formulář nemůžu najít.
Už jsem si Vám psal o odkaz a stále nemám ten link.
Prosím pošlete mi ho.

Díky
ota

Příspěvek od ota »

Portace funguje. 2 čísla od VF už jsou na cestě.
Odpovědět