Zdravim,
snazim se z firemni site registrovat na sip.odorik.cz ale bez uspechu. Povedlo se to jenom jednou a to kdyz jsem si zazadal callback pres skype. Vypada to jaky by se muselo nejdriv neco prostouchnout ze strany servru ke clientovi. Ale pak po pokusu o volani se to odhlasilo.
Ping mi prochazi. Blokace na 5060 asi nebude kdyz se tomu povedlo zarigistrovat:
REGISTER sip:sip.odorik.cz SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP <ip adresa>:5060;rport;branch=z9hG4bKPjR.iXsEd46zpA4weTVyOvFzaDiPvUPCda
Route: <sip:sip.odorik.cz;lr>
Max-Forwards: 69
From: <sip:688464@sip.odorik.cz>;tag=Zk1Bzafzm6H9tEayhlx5-bpEuxsHTNgL
To: <sip:688464@sip.odorik.cz>
Call-ID: iuE8vCSf7-y-aDtNSomDlBccmvujpKTn
CSeq: 3618 REGISTER
User-Agent: CSipSimple_HWid-10/r1916
Expires: 1800
Allow: PRACK, INVITE, ACK, BYE, CANCEL, UPDATE, SUBSCRIBE, NOTIFY, REFER, MESSAGE, OPTIONS
Authorization: Digest username="688464", realm="sip.odorik.cz", nonce="UOazuVDmso3PPMWVzLy/pXj5+9ACz9azN9ShukA=", uri="sip:sip.odorik.cz", response="935a369a4e4b91545f7598568b71c029", cnonce="Gwlxz.1YMdlsiTJZLC0yu6EBQWdB8UC6", qop=auth, nc=00000001
Content-Length: 0
Umoznuje toto forum Personal Messages?
Problem s registraci
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s registraci
Firemní sítě bývají všemožně blokovány. Různé porty jste už zkoušel jak jste říkal po telefonu.
Co by mohlo pomoci zkusit protokol TCP a port 443. Tedy hlásit se na sip.odorik.cz:443 pomocí TCP protokolu.
To si žádný správce sítě nedovolí blokovat (používá se to na web https). Navíc provoz na tomto portu je obvykle šifrován, takže správce sítě se nebude pravděpodobně snažit ani šmírovat na typ paketu. Bohužel ale pak nemusí být slyšet, protože pro hovor samotný je vždy použit UDP provoz. Ale přihlásíte se !!!
Také bych zkusil se připojit v jiné lokalitě (tedy přes jiný internet), nebo jinou aplikací.
Pro testování by mohla být dobrá aplikaci Zoiper, která umí kromě SIP i IAX, který by mohl projít firemním firewallem.
Protokol IAX si nejdříve musíte u nás aktivovat. IAX máme otevřený též na portu 443, tedy se můžete zkusit hlásit na iax.odorik.cz:443 a pokud správce sítě nechápe moc rozdíl mezi TCP a UDP je možné, že to nechá otevřené.
Aplikace má verze jak pro PC (i Linux), tak pro Android i Iphone.
Poslední možnost je použít pro volání skype. http://www.odorik.cz/w/skype
Ten zjevně obelstí každého správce sítě, i kdyby měl telefonovat přes TCP (předpokládám).
Personall message fórum umožňuje, ale pokud možno pište vše veřejně.
Dejte vědět čím to bylo.
Co by mohlo pomoci zkusit protokol TCP a port 443. Tedy hlásit se na sip.odorik.cz:443 pomocí TCP protokolu.
To si žádný správce sítě nedovolí blokovat (používá se to na web https). Navíc provoz na tomto portu je obvykle šifrován, takže správce sítě se nebude pravděpodobně snažit ani šmírovat na typ paketu. Bohužel ale pak nemusí být slyšet, protože pro hovor samotný je vždy použit UDP provoz. Ale přihlásíte se !!!
Také bych zkusil se připojit v jiné lokalitě (tedy přes jiný internet), nebo jinou aplikací.
Pro testování by mohla být dobrá aplikaci Zoiper, která umí kromě SIP i IAX, který by mohl projít firemním firewallem.
Protokol IAX si nejdříve musíte u nás aktivovat. IAX máme otevřený též na portu 443, tedy se můžete zkusit hlásit na iax.odorik.cz:443 a pokud správce sítě nechápe moc rozdíl mezi TCP a UDP je možné, že to nechá otevřené.
Aplikace má verze jak pro PC (i Linux), tak pro Android i Iphone.
Poslední možnost je použít pro volání skype. http://www.odorik.cz/w/skype
Ten zjevně obelstí každého správce sítě, i kdyby měl telefonovat přes TCP (předpokládám).
Personall message fórum umožňuje, ale pokud možno pište vše veřejně.
Dejte vědět čím to bylo.
Tak upresnuji, ze se to pripoji pokazde i na 5060 i na 443, kdyz vypnu wifi a zapnu.
Jeste jsem nezjistil, kdy se to odregistruje. Mozna kdyz se snazim pouzit aplikaci coolback(umoznuje udelat callback pro par ceskych voip).
Dale co se tyce callbacku v csip ... neumoznuje mi to poslat prazdnou zpravu
.A v navodu se uvadi, ze mam odeslat cistou zpravu.
doplneni:
tak coolback to neshazuje. mimochodem kolik krat se snazi calback dovolat A ucastnika pri odmitnuti, nebo neuspesnem pokusu?
Pokusil jsem se znovu udelat pres csip callback, ale po otevreni csip me to odregistrovalo.
Jeste jsem nezjistil, kdy se to odregistruje. Mozna kdyz se snazim pouzit aplikaci coolback(umoznuje udelat callback pro par ceskych voip).
Dale co se tyce callbacku v csip ... neumoznuje mi to poslat prazdnou zpravu

doplneni:
tak coolback to neshazuje. mimochodem kolik krat se snazi calback dovolat A ucastnika pri odmitnuti, nebo neuspesnem pokusu?
Pokusil jsem se znovu udelat pres csip callback, ale po otevreni csip me to odregistrovalo.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Naše ústředna to zkouší dvakrát.Tari píše: tak coolback to neshazuje. mimochodem kolik krat se snazi calback dovolat A ucastnika pri odmitnuti, nebo neuspesnem pokusu?
Použít TCP místo UDP nepomohlo ?
Nepomohlo je to to same chovani.
Co s tim csip callbackem?
Co s tim csip callbackem?
Zdravim,
namisto prazdne zpravy jestli nejde odeslat, tam muzete zadat jeste :" "(mezeru) nebo "C" nebo "c".Tari píše: Dale co se tyce callbacku v csip ... neumoznuje mi to poslat prazdnou zpravu.A v navodu se uvadi, ze mam odeslat cistou zpravu.
Diky mezera funguje.
Zajimave ze se mi to snazilo dovolat jako A ucastnikovi 4x a to 2x jako +420910119999 a 2x jako +420688464
slo o volani na mobilni cislo, ktere mam momentalne aktivni v telefonu z ktereho jsem to csip posilal.
Zajimave ze se mi to snazilo dovolat jako A ucastnikovi 4x a to 2x jako +420910119999 a 2x jako +420688464
slo o volani na mobilni cislo, ktere mam momentalne aktivni v telefonu z ktereho jsem to csip posilal.