Callback volání z mobilu z ciziny

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
mck

Callback volání z mobilu z ciziny

Příspěvek od mck »

Pravděpodobně pojedu do USA a chtěl bych využít Odorik služby Callback pro volání domů. Nejsem si však jist kolik mne to bude stát.

Předpokládám, že pokud vyvolám Callback z pevné v USA platí to co tady. Tedy cena se skládá z:
* volání z Odorik na pevnou v USA
* volání z Odorik na příslušnou linku v ČR
Je to opravdu tak a bude fungovat vyvolání Callback z pevné v USA?

Nejsem si však jist co budu platit pokud vyvolám v USA Callback z mobilu se SIM od Vodafone. Jak to bude? Případně mne prosím nasměrujte na nějaký dokument kde je to popsáno. Zajímá mne kompletní cena pro mne. Bude tam i nějaká platba co si bude účtovat Vodafone?
cz-helper

Re: Callback volání z mobilu z ciziny

Příspěvek od cz-helper »

mck píše:Pravděpodobně pojedu do USA a chtěl bych využít Odorik služby Callback pro volání domů. Nejsem si však jist kolik mne to bude stát.

Předpokládám, že pokud vyvolám Callback z pevné v USA platí to co tady. Tedy cena se skládá z:
* volání z Odorik na příslušnou linku v ČR
Je to opravdu tak a bude fungovat vyvolání Callback z pevné v USA?

Nejsem si však jist co budu platit pokud vyvolám v USA Callback z mobilu se SIM od Vodafone. Jak to bude? Případně mne prosím nasměrujte na nějaký dokument kde je to popsáno. Zajímá mne kompletní cena pro mne. Bude tam i nějaká platba co si bude účtovat Vodafone?
Upozorneni: Ceny jsem rucne opisoval z ceniku (cenik platny v dobe psani), je mozne ze jsem se nekde upsal. Cena "max" znamena, ze podle volaneho cisla by cena nemela presahnout zminovanou cenu, ale muze byt levnejsi ;) .Uvadim odkazy, kde jsem ceny cerpal. Berte to prosi orientacne a konkretni ceny si overte skrze poskytnute odkazy. Dekuji...

Pokud budete vyuzivat Callback z lokalniho (USA) cisla bude cena tak, jak jste napsal, tedy:
  • odorik kredit: cena colani odorik => dane cislo USA (max 2,49/minuta)
  • odorik kredit: cena volani odorik => dane cislo kam volate - CZ cislo ( max 1,00/minuta)
Za vyse uvedenych cen by tedy cena nemela presahnout castku 3,49/minuta (pripadne plus jednorazove cena za SMS za objednani hovoru - viz dale).

Je mozne pouzit klidne telefonni budku, pokud budete znat jeji telefonni cislo ;-).

V pripade SIM karty Vodafone CZ v USA (roaming) bude cena trochu slozitejsi a sice:
  • odorik kredit: cena colani odorik => mobil CZ - volani na Vase Vodafone cislo (1,00/minuta)
  • odorik kredit: cena volani odorik => dane cislo kam volate - CZ cislo ( max 1,00/minuta)
  • Vodafone kredit / faktura: prichozi minuta hovoru v roamingu Vodafone (zona 2)
    • 17,81/minuta - Vodafone World Roaming
      nebo
    • 50,42/spojeni (a za kazdych dalsich 20 minut) - Vodafone Passport
      Projdete si odkazy a dopredu se rozhodnete co budete chtit, aby jste si to nastavil !!!
V pripade "Vodafone World Roaming" by cena nemela presahnout (tedy naklady odorik i Vodafone) 19,81/minuta.

"odorik kredit" je uctovan po sekundach od prvni vteriny spojeni, ale "Vodafone kredit / faktura" je v roamingove zone 2 uctovano po minutovych krocich (kazda zapocata minuta; uvedeno pod odkazem Vodafone World Roaming).

No a k dotazu, jestli bude fungovat... Nevidim duvod, proc by nemel. Pokud budete objednavat napr. pres web, je potreba znat dane cislo. Pokud si chcete objednat callback prozvonenim, je jedina otazka, jestli "dojde" CLIP az k odoriku, ale jinak by nemel byt problem.

K prozvoneni jsou relevantni tyto odkazy:
  • nastaveni callback pri prozvoneni na konkretni cislo (musim dopredu znat odkud kam chci volat)
  • informace k "jednoduchemu" callback (prozvonim, system mi zavola na mobil a pak zadam kam chci volat)
Pripadne muzete objednat callback pomoci sms. SMS v USA na Vodafone karte v roamingu Vas bude stat 9,68/SMS podle Vodafone World Roaming (USA je zona 2).

Pro uplnost upozornim, ze pokud prijmete hovor, pak se bude uctovat i kdyz protistrana volani neprijme ("usetrite" jen polozku dane cislo kam volate - CZ cislo ( max 1,00/minuta)). Je potreba s tim pocitat...

Pro srovnani, pokud budete volat "primo" z mobilu Vodafone CZ v roamingu v USA, bude Vas stat odchozi minuta: !!!!!!!!! Pozor !!!!!!!!!!!!!
Zkontrolujte si, jestli Vas telefon bude fungovat v USA. U nas jsou bezne mobilni site 900/1800 MHZ, ale v USA jsou bezne 850/1900 MHZ. Nektere telefony umi oboje kombinace, ale NEMUSI !!! Aby jste nebyl nemile prekvapen, ze budete bez signalu ;)

PS: Kdyz budete volat domu, nezapomente na casovy posun ;-).

Vice informaci me v tuto hodinu jiz nenapada :-D.
Largon

Příspěvek od Largon »

Díky cz-helperovi za vyčerpávající odpověď.

Pokud byste použil svou českou SIMku, tak roaming s cenama opravdu nepěkně zamává. Pořídit si nějakou SIM až v Americe se myslím vcelku vyplatí.

V USA už je podle Wikipedie komerčně k dispozici LTE. Nemáte někdo praktické zkušenosti, jak je to s voláním v takovém případě?
Graphics

Příspěvek od Graphics »

Odpověď cz-helpera jsem si přečetl několikrát, ale stejně bych potřeboval upřesnění. K volání budu používat české VF číslo a pro volání bych používal Callback pomocí SMS, nebo aplikace Odorik v iPhone. Jestli jsem to pochopil dobře, tak cena u VF (USA - zona 2) SMS je 9,68 Kč, cena příchozího hovoru u VF je 17,81 Kč a cena hovoru zpětného volání u Odorika je 1,18 Kč. Celkem za minutu tedy 28,67 Kč, což je tedy za min. o něco levnější než 30,52 Kč u VF. Delší hovor by tedy byl výhodnější, ale zase je tam riziko, že zaplatím i když se hovor nespojí. Pochopil jsem sestavení ceny správně? Pokud použiji aplikaci Callback, bude pro aktivaci zpětného hovoru vytvořena SMS nebo budou využita data?
alfi

Příspěvek od alfi »

mck píše: Předpokládám, že pokud vyvolám Callback z pevné v USA platí to co tady. Tedy cena se skládá z:
pro volání z pevné bych použil spíše sip broker (http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers) - volání na místní přístupové číslo bude zadara, pak už jen *9553 k odoriku, PIN a volám za domácí internetové ceny :-)

z mobilu pak třeba přes http://bobsled.com/ a wifi = opět volání na místní čísla zdarma (pokud to nezměnili/nerozbili). a nebo rovnou wifi a přihlášení k odoriku přes SIP - i když kdoví, jak to bude volat s IP spojením přes půl světa.
Dollphinka

Příspěvek od Dollphinka »

Graphics píše:Odpověď cz-helpera jsem si přečetl několikrát, ale stejně bych potřeboval upřesnění. K volání budu používat české VF číslo a pro volání bych používal Callback pomocí SMS, nebo aplikace Odorik v iPhone. Jestli jsem to pochopil dobře, tak cena u VF (USA - zona 2) SMS je 9,68 Kč, cena příchozího hovoru u VF je 17,81 Kč a cena hovoru zpětného volání u Odorika je 1,18 Kč. Celkem za minutu tedy 28,67 Kč, což je tedy za min. o něco levnější než 30,52 Kč u VF. Delší hovor by tedy byl výhodnější, ale zase je tam riziko, že zaplatím i když se hovor nespojí. Pochopil jsem sestavení ceny správně? Pokud použiji aplikaci Callback, bude pro aktivaci zpětného hovoru vytvořena SMS nebo budou využita data?
V už. rozhraní si nastavte callback - "Průvodce nastavením"->"Zpětné volání"->"Přednastavené zpětné volání" - postupujte podle popisků (číslo, z kterého prozvoníte je Váš mobil u VF, číslo, ze kterého budete volat bude číslo pevné linky v USA, kolonku kam chcete volat nechte prázdnou a budete moci zadat číslo volaného sám). Poté si callback objednáte prozvoněním nastaveného čísla, např. 00421233879888 z Vašeho mobilu (od VF Vás to prozvonění nebude nic stát - resp.mělo by být zdarma). Odorik Vám zavolá na pevnou linku v USA (0.30 Kč/min) + zvednete hovor a zadáte číslo pevné linky v ČR (špička 0.59Kč/min, mimo špičku 0.39 Kč/min). Celkové náklady mimo špičku 0.69Kč/min a ve špičce 0.89 Kč/min.

Dalším řešením by bylo koupit si místní sim kartu a používat na volání LTE připojení a volat třeba přes Zoiper v telefonu. Cena by byla za místní sim kartu a cena volání na pevnou linku v ČR (špička 0.59Kč/min, mimo špičku 0.39 Kč/min).

V žádném případě nepoužívejte callback na Váš mobil od VF, platí se za příchozí hovory v roamingu !!!!!!

V aplikaci Odorik callback v nastavení -> "Způsob objednání hovoru" -> zde si vyberete ze 3 možností -> Pouze data, data jinak přes sms, pouze sms.
Odpovědět