Našel jsem asi skrytou chybu v systému menu a nastavení.
Marně jsem totiž v "Uživatelském nastavení/návody a nastavení/pro linku: 41xxxx JMENO 41xxxx" hledal v nabídce "Vlastní telefonní číslo/příchozí hovory/přístupová čísla" a podnabídce "Vlastní telefonní číslo" další podnabídku "Paralelní vyzvánění" pro Odorik číslo 41xxxx, které nemá přidělení veřejné číslo, tj. lze na něj volat pouze ze sítě Orodiku, nebo přes ENUM nebo přes Skype.
Pokládám to za chybu, opravíte to prosím?
Rád bych totiž na tomto interním čísle nastavil paralelní vyzvánění jinam, ale nyní to nelze.
Prosím o analýzu chyby/problému a též o odpověď! =)
Nelze nastavit paralelní vyzvánění u int. Odorik čísla?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nelze nastavit paralelní vyzvánění u int. Odorik čísla?
Není to chyba, ale vlastnost.
Pokud chcete, aby vám na čísle *41XXXX zvonilo více SIP telefonů paralelně, možné to je. Prostě je všechny přihlaste ze stejným jménem a heslem. Jinak čísla v síti *XXXXXX není už dále možné nijak přesměrovávat (jen s vyjímkou nastavení na telefonu, ale i to jen v rámci sítě). Možnost paralelního nastavení je jen u veřejných telefonních čísel.
Proč je to tak ?
Je to tak z toho důvodu, abych docházelo výrazně méně k zacyklení přesměrování. Čísla *XXXXX jsou proto už koncová a nejde na nich nastavovat další paralelní zvonění.
Běžní uživatelé totiž pojem jako číslo v síti co se vytáčí s hvězdičkou vůbec neznají a není třeba je to učit.
Pokud něco takového potřebují občas vytočit, přidejte jim to do rychlých kontaktů.
Pokud chcete, aby vám na čísle *41XXXX zvonilo více SIP telefonů paralelně, možné to je. Prostě je všechny přihlaste ze stejným jménem a heslem. Jinak čísla v síti *XXXXXX není už dále možné nijak přesměrovávat (jen s vyjímkou nastavení na telefonu, ale i to jen v rámci sítě). Možnost paralelního nastavení je jen u veřejných telefonních čísel.
Proč je to tak ?
Je to tak z toho důvodu, abych docházelo výrazně méně k zacyklení přesměrování. Čísla *XXXXX jsou proto už koncová a nejde na nich nastavovat další paralelní zvonění.
Běžní uživatelé totiž pojem jako číslo v síti co se vytáčí s hvězdičkou vůbec neznají a není třeba je to učit.
Pokud něco takového potřebují občas vytočit, přidejte jim to do rychlých kontaktů.
Re: Nelze nastavit paralelní vyzvánění u int. Odorik čísla?
Děkuji za vysvětlení, situaci i řešení plně chápu.
Narazil jsem na to díky záměru, že bych chtěl mít jedno neveřejné Odorik číslo (na PC), na kterém budou při příchozím hovoru vyzvánět všechny ostatní mé linky.
Tento záměr je tedy neprůchozí a zařídím to tedy jinak.
DD
Narazil jsem na to díky záměru, že bych chtěl mít jedno neveřejné Odorik číslo (na PC), na kterém budou při příchozím hovoru vyzvánět všechny ostatní mé linky.
Tento záměr je tedy neprůchozí a zařídím to tedy jinak.
DD