Když si zavolám např. přes Ipvox, číslo se kontaktu přiřadí. Přes Mikrotech - přiřadí se. Díky

Hmm, když volám z Odoriku na Odorik na vestavěného klienta v E51, telefon u příchozího hovoru zobrazuje SIP URI, případně "CLI" ve formě 910110XXX>123. Když hovor odmítnu a pak uložím k příslušnému jménu do kontaktů celou SIP adresu, a to buď jako "internetový telefon" nebo jako "SIP", tak se mi už při dalším hovoru zobrazuje jméno ze seznamu v mém telefonu. Pokud uložím pouze číslo (např. 910110XXX nebo *404XXX) bez zavináče a IP adresy (@81.31.45.59), tak telefon při opakovaném SIP volání zobrazí zase jen SIP URI.Pitomec píše:Tak to je divný, protože u moji E51 s tím problém nebyl. Ale bavím se o volání z Odoriku na mobilní číslo (číslo od mobilního operátora), nikoliv při volání na odoričí číslo, které mám v SIP klientovi. Tam to nefungovalo tuším nikdy.
Takže máte na mysli volání na GSM číslo z Odoriku, které normálně prochází přes PSTN a nikoli (pouze) přes Internet? Tam by se měl CLIP normálně přenést bez jakéhokoli pozměnění. Jedné co mne napadá je - nemáte to číslo uložené v seznamu telefonu 2x s mírně odlišnými jmény? Některé mobilní telefony totiž pak prostě neví, jaké jméno k tomu číslu přiřadit.Hooonza píše:N C7-00, (Symbian S^3 Belle), ať to uložím kam chci (ale není to celá adresa SIP URI, tam mobilem přes O2 nepřijde), SIP, internetový telefon, VoIP účet Odorik, nikdy se to nepřečte, vždy jen volání z čísla...
Toto se u některých mobilů opravdu vyskytovalo, konkrétně to dělala značka Ericsson. Ale samozřejmě v tom nemusela být sama a může to být častější.Kabek píše: Z to jsem udělal závěr, že asi mobily pracují při identifikaci volajícího a přiřazení ke jménu v paměti pouze s posledním šestičíslím, která jsme měli v tomto případě shodná. Vzal jsem to jako fakt a více jsem to nezkoumal, je mi to celkem jedno. Jen pro ostatní jako info. Třeba jste se s tím také někdo setkal.