díky za reakci.
- nefunkční display mi moc nevadí. zmeškané hovory vidím přes web, vytáčet se dá taky přes web. jedinou funkcionailitu potřebuji spolehlivý, kvalitní zvuk a bluetooth HF
- myslím, že se jedná spíše o SW závadu. začalo to krátce po koupi. vždy stačilo telefon znovuzapnout. postupně to bylo častěji a častěji. dál už nestačilo jen znovuzapnout, ale bylo třeba vyndat baterku (to bylo ještě nedávno). a nyní už nezabírá vůbec nic. celý telefon jsem rozebral, vyčistil a nic.
- na jednom EN fóru jsem našel podobný problém u SL78H - prý to souvisí s párováním k základně. je potřeba vyresetovat základnu i telefon a znovu napárovat a problém se tím prý vyřeší. nechci to ale riskovat, protože bez dispalye bych to již znovu nespároval
- ta procedura BT párování je opravdu nesmírně jednoduchá. imho to začíná na prostřední ikonce, stačí dát jednou nahoru a jsem v menu BT. dál to jsou tak 3 stisky a je spárováno. myslím, že to za pokus stojí. jen najít někoho ochotného, kdo by mě navedl
- jinak další možnosti: koupím si nový BT gigaset. je to záležitost cca 2000kč, přikláním se k S810H (výhodou AAA baterky) mebo SL37H (výhoda malá velikost, nižší cena).
- servis atel mi opravu nacenil na 800-1200kč. vzhledem k tomu, že pomalu bude vytřískaná baterka, tak si raději asi koupím nový...