Hledám někoho, kdo má telefon gigaset SL400

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
amperecz

Hledám někoho, kdo má telefon gigaset SL400

Příspěvek od amperecz »

potřebuji laskavost: mám telefon SL400 a nefunguje mi display. potřebuju však spárovat nové bluetooth zařízení. bez displaye to nezvládnu, ale pamatuji si, že to je nesmírně jednoduchá procedura - zabere tak 5 stisknutí tlačítka.

potřeboval bych jiného majitele, který mi po telefonu bude říkat např: 
2x zmáčknout vlevo, 1x nahoru, enter, 2x dolu, enter, zadat 0000, enter a je spárováno

zabere to minutu a mě to prokáže velkou službu. jinak bych to asi musel vyřešit objednáním druhého kusu z eshopu a pak do 14ti dnů vrátit zpět.. :-(
Pitomec

Re: Hledám někoho, kdo má telefon gigaset SL400

Příspěvek od Pitomec »

Postup se dá vyčíst v manuálu na straně 58 a 59, ale když se ti nalezené zařízení na displeji stejně neukáže, tak nevím, nevím jestli uspěješ...
amperecz

Příspěvek od amperecz »

díky. bohužel podle toho návodu nepoznám, kolikrát musím šipku zmáčknout, ať se do té správné kolonky trefím.

nedávno ještě display fungoval a je to strašně jednoduché. asi 3-5 zmáčknutí klávesnice...

ale jen podle návodu to nedám...
srsen

Příspěvek od srsen »

Koukám že to má už pořádnej displej s maticově poskládanýma ikonama. Tak nevím, jestli to poslepu půjde, jak poznat, která ikona je zrovna vybraná? Na obou telefonech se bude muset začít z jednoho místa. Nešel by telefon opravit? VYpadá hezky, je škoda nemít funkční diplej. Pokazilo se to samo, nebo po pádu? Možná je tam jen někde na spoji oxidace. S tímhle měly ptoblémy i mobily Siemens.
amperecz

Příspěvek od amperecz »

díky za reakci.

- nefunkční display mi moc nevadí. zmeškané hovory vidím přes web, vytáčet se dá taky přes web. jedinou funkcionailitu potřebuji spolehlivý, kvalitní zvuk a bluetooth HF
- myslím, že se jedná spíše o SW závadu. začalo to krátce po koupi. vždy stačilo telefon znovuzapnout. postupně to bylo častěji a častěji. dál už nestačilo jen znovuzapnout, ale bylo třeba vyndat baterku (to bylo ještě nedávno). a nyní už nezabírá vůbec nic. celý telefon jsem rozebral, vyčistil a nic.
- na jednom EN fóru jsem našel podobný problém u SL78H - prý to souvisí s párováním k základně. je potřeba vyresetovat základnu i telefon a znovu napárovat a problém se tím prý vyřeší. nechci to ale riskovat, protože bez dispalye bych to již znovu nespároval
- ta procedura BT párování je opravdu nesmírně jednoduchá. imho to začíná na prostřední ikonce, stačí dát jednou nahoru a jsem v menu BT. dál to jsou tak 3 stisky a je spárováno. myslím, že to za pokus stojí. jen najít někoho ochotného, kdo by mě navedl :-)

- jinak další možnosti: koupím si nový BT gigaset. je to záležitost cca 2000kč, přikláním se k S810H (výhodou AAA baterky) mebo SL37H (výhoda malá velikost, nižší cena).
- servis atel mi opravu nacenil na 800-1200kč. vzhledem k tomu, že pomalu bude vytřískaná baterka, tak si raději asi koupím nový...
Odpovědět