nedostupnost při volání z Odoriku
nedostupnost při volání z Odoriku
Dobrý den.
Právě jsem narazil na problém, že voláním z vnitřního či nomad. (geo nemám) čísla na pevné linky
OSSZ Příbram nefunguje. Stále vyzvání, ale neberou to.
Př.: 318 649 111
i další na http://www.cssz.cz/cz/kontakty/krajska- ... z-pribram/
Týká-li se to i dalších čísel jsem nezkoušel - jen jsem zkusil z nomad. na 800123456 - a spojilo se OK.
Voláním z geo. i nomad. Mikrotechu se normálně dovolám.
Opakovaně ověřeno přepínáním účtů -> Odorik NE, Mikrotech ANO.
Koukněte na to prosím.
Děkuji a zdravím.
Právě jsem narazil na problém, že voláním z vnitřního či nomad. (geo nemám) čísla na pevné linky
OSSZ Příbram nefunguje. Stále vyzvání, ale neberou to.
Př.: 318 649 111
i další na http://www.cssz.cz/cz/kontakty/krajska- ... z-pribram/
Týká-li se to i dalších čísel jsem nezkoušel - jen jsem zkusil z nomad. na 800123456 - a spojilo se OK.
Voláním z geo. i nomad. Mikrotechu se normálně dovolám.
Opakovaně ověřeno přepínáním účtů -> Odorik NE, Mikrotech ANO.
Koukněte na to prosím.
Děkuji a zdravím.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: nedostupnost při volání z Odoriku
Potřebovali bychom ID těch několika hovorů. Id najdete v "podrobném" výpise hovorů.
Nejpravděpodobnější mi připadá, že mají na úřadě nějak špatně nakonfigurovanou pobočkovou ústřednu
a nechá hovory z čísel 91011XXXX prostě jen zvonit a zvonit.
Nejpravděpodobnější mi připadá, že mají na úřadě nějak špatně nakonfigurovanou pobočkovou ústřednu
a nechá hovory z čísel 91011XXXX prostě jen zvonit a zvonit.
Tyto hovory v seznamu vůbec nejsou.
A teď jsem ověřil, že musí být chyba u Vás:
- vyzváním na 318649111 - otevřu probíhající hovory - a NIC. (cca 17:51:40)
- totéž na 800123456 - vidím probíhající hovor a ten se objeví v seznamu. (cca 17:52:12 - ID 64300648)
Zkoušel jste to číslo 318649111 zavolat sám - ze svého odrk čísla ?
... moment ...
Že by ? Teď koukám na kredit, a byl na (skoro) nule.
Ale proč to něco nehlásí ? Jen vyzvání a nespojí ? Přitom v nastavení mám: "oznamovat maximální
délku hovoru: ANO"
Tedy - i když to asi byl důsledek nízkého kreditu, stejně je to chyba - Odorik by určitě měl přehrát hlášku o nedostatečném kreditu, ne ?
---------------------------
A ještě další problém jsem dnes měl s Ododrikem - při příjmu VELMI důležitého hovoru. Málem mě opravdu kleplo
2x se přesně po 33 sekundách sám od sebe přerušil. Teprve poslední, 3. půlminutu jsem stihl ukončit sám.
IDs:
1. půlminuta 64296246/64296247
2. půlminuta 64296305/64296306
3. půlminuta 64296353/64296354
Jaký byl důvod přerušení tohoto příchozího (!) hovoru ?
Díky.
A teď jsem ověřil, že musí být chyba u Vás:
- vyzváním na 318649111 - otevřu probíhající hovory - a NIC. (cca 17:51:40)
- totéž na 800123456 - vidím probíhající hovor a ten se objeví v seznamu. (cca 17:52:12 - ID 64300648)
Zkoušel jste to číslo 318649111 zavolat sám - ze svého odrk čísla ?
... moment ...
Že by ? Teď koukám na kredit, a byl na (skoro) nule.
Ale proč to něco nehlásí ? Jen vyzvání a nespojí ? Přitom v nastavení mám: "oznamovat maximální
délku hovoru: ANO"
Tedy - i když to asi byl důsledek nízkého kreditu, stejně je to chyba - Odorik by určitě měl přehrát hlášku o nedostatečném kreditu, ne ?
---------------------------
A ještě další problém jsem dnes měl s Ododrikem - při příjmu VELMI důležitého hovoru. Málem mě opravdu kleplo

2x se přesně po 33 sekundách sám od sebe přerušil. Teprve poslední, 3. půlminutu jsem stihl ukončit sám.
IDs:
1. půlminuta 64296246/64296247
2. půlminuta 64296305/64296306
3. půlminuta 64296353/64296354
Jaký byl důvod přerušení tohoto příchozího (!) hovoru ?
Díky.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To falešné zvonění vypadá, že si vymýšlí váš SIP klient. Vypadá to, že používáte opensource sflphone. Neříkám to rád, ale řada opensource sip telefonů je hodně zabagovaná. Jediná vyjímka na kterou jsem narazil je twinkle.
http://www.odorik.cz/w/twinkle Bohužel twinkle nejede s qt4 a tak přestal být součásti např. debianu nebo ubuntu, takže to vypadá, že je Linux je opět bez kvalitního opensource SIP klienta instalovatelného přímo z balíčků.
Zkuste zoiper, ten má též verzí pro linux. Dnes jsem jej zkoušel, jede, jen by to chtělo USB sluchátka, protože to není moc kvalitní s mojí integrovanou zvukovou kartou.
Ten hovor zavěsil váš telefon, protože nedostal odpoveď na to, že je hovor zdvihnut. Proč přesně ji nedostal ještě zkoumáme, ale předpokládám opět bug v tom sflphone.
http://www.odorik.cz/w/twinkle Bohužel twinkle nejede s qt4 a tak přestal být součásti např. debianu nebo ubuntu, takže to vypadá, že je Linux je opět bez kvalitního opensource SIP klienta instalovatelného přímo z balíčků.
Zkuste zoiper, ten má též verzí pro linux. Dnes jsem jej zkoušel, jede, jen by to chtělo USB sluchátka, protože to není moc kvalitní s mojí integrovanou zvukovou kartou.
Ten hovor zavěsil váš telefon, protože nedostal odpoveď na to, že je hovor zdvihnut. Proč přesně ji nedostal ještě zkoumáme, ale předpokládám opět bug v tom sflphone.
Bohužel Vaši teorii nemohu ověřit, neb jsem právě dobil.
Co by váš server klientovi odeslal při nespojení z titulu nízkého kreditu ?
--- a co ten 2. problém s opakovaným přerušováním příchozího hovoru ?
Díky.
PS - s SFLPhonem volám dlouho a k plné spokojenosti. A dokud nepřidáte možnost nahrávání odch. hovorů bez nutnosti ručně zadávat prefix, tak mi ani nic jiného nezbývá.
Co by váš server klientovi odeslal při nespojení z titulu nízkého kreditu ?
--- a co ten 2. problém s opakovaným přerušováním příchozího hovoru ?
Díky.
PS - s SFLPhonem volám dlouho a k plné spokojenosti. A dokud nepřidáte možnost nahrávání odch. hovorů bez nutnosti ručně zadávat prefix, tak mi ani nic jiného nezbývá.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste si vypnout mobil a zavolat na něj. Měl by jste slyšet, že volaný účastník je nedostupný, ale někteří klienti zvuk nepřehrávají a jen falešně vyzvánějí.
Také můžete zkusit zavolat 0 a mělo by to říct kredit. Pokud to bude jen zvonit, je to pořád ten stejný problém.
Také můžete zkusit zavolat 0 a mělo by to říct kredit. Pokud to bude jen zvonit, je to pořád ten stejný problém.
Tak v tomhle máte pravdu. SFLPhone v obou případech jen vyzváněl, Twinkle udělal co měl.
Twinkle je nejlepší, už jsem to mnohokrát zde říkal (a dokonce jsem i doplnil to nahrávání), ale žel má stále větší problémy se zvukem (Linux X ALSA X PA) a v novém Ubuntu už asi opravdu nebude. Škoda, že se tohoto projektu nikdo neujal a neomladil ho.
Twinkle je nejlepší, už jsem to mnohokrát zde říkal (a dokonce jsem i doplnil to nahrávání), ale žel má stále větší problémy se zvukem (Linux X ALSA X PA) a v novém Ubuntu už asi opravdu nebude. Škoda, že se tohoto projektu nikdo neujal a neomladil ho.
Zdravim,
prozkoumal jsem preruseni uvedenych hovoru a duvod je, ze sflphone pri zvednuti hovoru posle chybnou odpoved,
a zaroven nastavuje atributy pro 101 a=rtpmap:101 telephone-event/8000 a a=fmtp:101 0-15
pote nastane situace kdy se hovor sice spoji, ale klient nedostatne potvzovaci ACK takze sam posle po nejakem case BYE.
prozkoumal jsem preruseni uvedenych hovoru a duvod je, ze sflphone pri zvednuti hovoru posle chybnou odpoved,
Tedy deklaruje, ze umi pouze kodek 8 m=audio 62268 RTP/AVP 8SIP/2.0 200 OK
...
v=0
o=zly-hugo 3580468198 1 IN IP4 10.6.6.1
s=sflphone
c=IN IP4 10.6.6.1
t=0 0
m=audio 62268 RTP/AVP 8
a=rtpmap:8 PCMA/8000
a=sendrecv
a=rtpmap:101 telephone-event/8000
a=fmtp:101 0-15
a=rtcp:62269 IN IP4 10.6.6.1
a zaroven nastavuje atributy pro 101 a=rtpmap:101 telephone-event/8000 a a=fmtp:101 0-15
pote nastane situace kdy se hovor sice spoji, ale klient nedostatne potvzovaci ACK takze sam posle po nejakem case BYE.
Díky.
A proč od vás nedostane ACK, když ten kodek index 8 nastaven správně je a je pro vás akceptovatelný ?
Není to z vaší strany příliš/zbytečně normovaně přísný přístup ?
A k té první věci - proč SFLPhone nepřehraje hlášky.
Jestli dobře koukám do logu Twinkle, tak zřejmě na odpověď SIP/2.0 183 Session Progress se už má spustit RTP a aktivovat zvukovka a nečekat (což asi dělá SFLPhone) až na SIP/2.0 200 OK, které u vypnutého mobilu či přečtení kreditu Odrk vůbec nepřijde = hláška se přehraje jen v rámci fáze SIP/2.0 183 Session Progress.
Pochopil jsem to správně ?
SFLPhone je opravdu asi dost zabugovaný - a vývojář mé příspěvky s popisem chyb opakovaně ignoruje. Nu což.
A proč od vás nedostane ACK, když ten kodek index 8 nastaven správně je a je pro vás akceptovatelný ?
Není to z vaší strany příliš/zbytečně normovaně přísný přístup ?
A k té první věci - proč SFLPhone nepřehraje hlášky.
Jestli dobře koukám do logu Twinkle, tak zřejmě na odpověď SIP/2.0 183 Session Progress se už má spustit RTP a aktivovat zvukovka a nečekat (což asi dělá SFLPhone) až na SIP/2.0 200 OK, které u vypnutého mobilu či přečtení kreditu Odrk vůbec nepřijde = hláška se přehraje jen v rámci fáze SIP/2.0 183 Session Progress.
Pochopil jsem to správně ?
SFLPhone je opravdu asi dost zabugovaný - a vývojář mé příspěvky s popisem chyb opakovaně ignoruje. Nu což.
Zdarvim,
k preruseni: takova situace by nemela nastat a nenastava akorad u vasich hovoru, opravit by to asi slo, ale myslim, ze to nema cenu navic kdyby jste chtel pouzit dtmf tak by to nefungovalo... proste je to spatny packet.
k hlaskam: v early media se 200 ok neposle a hovor se nespoji pouze posle do zvoneni hlasku.
k preruseni: takova situace by nemela nastat a nenastava akorad u vasich hovoru, opravit by to asi slo, ale myslim, ze to nema cenu navic kdyby jste chtel pouzit dtmf tak by to nefungovalo... proste je to spatny packet.
k hlaskam: v early media se 200 ok neposle a hovor se nespoji pouze posle do zvoneni hlasku.