Návod pro aplikaci objednávající zpětné volání z OS Android

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Návod pro aplikaci objednávající zpětné volání z OS Android

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud chcete volat z Vašeho mobilu i na místech, kde mobilní internet není dostatečně kvalitní, k tomu, aby šlo přes něj uskutečnit hovor, můžete použit naši vlastní aplikaci pro objednání hovoru. Naše ústředna Vám zavolá na nastavené číslo a spojí s jiným číslem, které můžete pohodlně vybrat z telefonního seznamu mobilního telefonu.

Aplikace stále není k dispozici na v Google play marketu, ale lze ji stáhnout a použít nyní podle nového návodu zde.

http://www.odorik.cz/w/odorik_callback_pro_android

Vlastní návod je tak mnohem přehlednější než pročítat celé vlastní vlákno na našem fóru: http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=1217

Obrázek
MaT

Re: Návod pro aplikaci objednávající zpětné volání z OS Andr

Příspěvek od MaT »

Měl bych k aplikaci jednu připomínku. Nevím, jak na jiných telefonech, ale když jí pustím na svém HTC One V, tak hned ve výchozím stavu, tzn. když je kurzor v okénku na zadání čísla, tak se zobrazí přes podstatnou část displeje virtuální klávesnice. A díky ní vůbec není vidět tlačítko "Vybrat kontakt". Ale vlastně ani "Zpětné volání". Když jsem aplikaci ze začátku používal, tak jsem si myslel, že ani neumí vzít číslo uložené v telefonním seznamu - místo toho jsem šel do telefonního seznamu ručně, tam našel volanou osobu, zkopíroval si číslo (nebo se ho snažil si zapamatovat :-) a pak se přepnul zpátky do aplikace, abych ho tam zadal. Callback se naštěstí spustil i tím, když se po zadání čísla na virtuální klávesnici dalo něco jako Enter (taková ta lomená šipka). Na virtuální klávesnici navíc v danou chvíli není žádná "klávesa", kterou by klávesnice šla schovat (a něco takového normálně Android umí).

Nešlo by s tímto něco udělat? Třeba bych okénko s kreditem dal raději někam dolů. Nebo ten 4bodový návod nahoře by nemusel nutně zabírat celé 4 řádky... Nebo by také mohl být raději dole... Prostě nejdůležitější věci nechť jsou nejvíc nahoře... Ten návod asi opravdu nebudu pokaždé číst - ten se může zobrazovat třeba jen při prvním spuštění, nebo být někde v menu...
jimisoft

Příspěvek od jimisoft »

Také já si myslím, že budu častěji vybítat číslo ze seznamu než jej psát na klávesnici. Stačilo by, kdyby se klávesnice zobrazila až ve chvíli, kdy ťuknu do okénka pro zadání čísla. Také já se přidám k žadost, jestli by s tím nešlo něco udělat.

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
luky

Příspěvek od luky »

ano, ano. Tu klávesnici je lepší implicitně skrýt (nejde o dialer). Určitě je možné tuto funkci zabudovat do nabídky Nastavení. Tedy, nastavím si, jestli se má po spuštění aplikace Odorik otevřít /neotevřít klávesnice nebo třeba i otevřít/neotevřít telefonní seznam. Pak ať si každý nastaví co mu vyhovuje.
Aplikace je výborná. Pokud budete moci, poprosím, o doplnění tlačítka Objednat hovor s nahráváním.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

luky píše:ano, ano. Tu klávesnici je lepší implicitně skrýt (nejde o dialer). Určitě je možné tuto funkci zabudovat do nabídky Nastavení. Tedy, nastavím si, jestli se má po spuštění aplikace Odorik otevřít /neotevřít klávesnice nebo třeba i otevřít/neotevřít telefonní seznam. Pak ať si každý nastaví co mu vyhovuje.
Aplikace je výborná. Pokud budete moci, poprosím, o doplnění tlačítka Objednat hovor s nahráváním.
Souhlas, ze by bylo idealni mit moznost si v nastaveni aplikace zvolit, jak se ma aplikace chovat pri otevreni,
mohla by tam napriklad i pribyt volba "pri spusteni zjistit dostupny kredit".

Misto tlacitka "Objednat hovor s nahravanim" by byl mnohem lepsi/efektivnejsi checkbox (zaskrtavaci tlacitko) "Nahravat hovor".
To by se tykalo daneho hovoru bez ohledu na to zda bylo cislo vybrano z kontaktu nebo zadano rucne
Naposledy upravil(a) Zedna dne sob 13. črc 2013 20:07:41, celkem upraveno 1 x.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Já bych zase byl pro, aby se výše kreditu dala schovat (ideálně v nastavení konkrétní linky na webu Odoriku), protože ten callback používá i školou povinný syn a není důvod, aby viděl, kolik je na účtu. Teda ne, že by to bylo tajné, ale zbytečně ho to svádí volat co nejvíc :)
althund

Příspěvek od althund »

Pitomec píše:Já bych zase byl pro, aby se výše kreditu dala schovat (ideálně v nastavení konkrétní linky na webu Odoriku), protože ten callback používá i školou povinný syn a není důvod, aby viděl, kolik je na účtu. Teda ne, že by to bylo tajné, ale zbytečně ho to svádí volat co nejvíc :)
I já se přimlouvám za možnost skrýt kredit a to ze stejného důvodu jako Pitomec.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ja bych byl pro aby slo v aplikaci prepinat mezi linkami. Mam dve linky obe s prirazenym CLIP (jedna cislo T-mobile a druha Vodafone) A kdyz chci volat z druhe linky nez mam nastaveno musim nastaveni prvni linky smazat, coz je celkem skoda. Myslim ze by bylo lepsi kdyby mohly byt obe linky v nastaveni a ja si treba pomoci tlacitka v aplikaci vybral kterou linku chci pouzit.
pcx

Příspěvek od pcx »

Mám dual SIM mobil a potřeboval bych mít možnost nastavit, ze které SIM karty se má SMS odesílat.
Aplikace to nějak vyřešila, ale mám obavy, že si vybrala SMS za 3,50 Kč místo té správné za 0,30 Kč.
Je možné tuto volbu doprogramovat?
luky

Příspěvek od luky »

fyzicky přehodit SIM karty. Pokud ovšem nemáte na jedné ze SIM nastaven internet. .....někde to nastavení na výchozí sms by mělo snad být
Odpovědět