SMS z Java aplikace Odorik pro telefon

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
JohnyH

SMS z Java aplikace Odorik pro telefon

Příspěvek od JohnyH »

Při odesílání SMS z Java aplikace Odorik pro telefon dorazí SMS bez čísla odesílatele.
Je toto standartní chování nebo nějaká chyba?
Myslel jsem, že dojde s číslem nastaveného CLIPu.

Díky za odpověď
Largon

Re: SMS z Java aplikace Odorik pro telefon

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
v případě Java aplikace se snažíme odeslat SMS s odesílatelem nastaveným podle mobilního čísla uloženého u účtu.

Bez dalších podrobností dokážu těžko říct, proč tomu tak nebylo.
JohnyH

Příspěvek od JohnyH »

Protože nemůžu poslat SZ: jedná se o 11.8.2013 *6XXXX8
Jediné co jsem zjistil, že SMS se zobrazují ve výpisu pro první linku, kde není CLIP nastaven. Přitom číslo odesílatele je číslo mobilního telefonu, který je přiřazen ke druhé lince.
To samé se stalo, pokud jsem použil API heslo v programku Oskarek.
Naposledy upravil(a) JohnyH dne stř 14. srp 2013 21:56:34, celkem upraveno 1 x.
Largon

Příspěvek od Largon »

Obě zprávy jsme předali bráně s odesílatelem podle CLIPu vaší druhé linky (731 xxx xxx). Tu informaci odstranila SMS brána anebo cílový operátor.

Java aplikace bude chtít trochu upravit, už je docela stará... Ale v případě Oskárku docílíte správného přirazení k druhé lince tím, že namísto přihlášení přes číslo účtu a API heslo se přihlásíte na danou linku a její SIP heslo (v nastavení Oskárka).
littleoak

Příspěvek od littleoak »

Dobrý den,

je to trochu (víc) mimo téma, ale je vaše aplikace open source? Potřeboval bych si ji trochu upravit a nechci ji psát celou znovu.

Díky.
Largon

Příspěvek od Largon »

Nevím teď přesně, kterou aplikaci myslíte, ale obecně se dá říct, že ne. Nenapadá mně žádná naše aplikace, která by měla někde zveřejněné zdrojové kódy.
littleoak

Příspěvek od littleoak »

Používám nějakou vaši aplikaci pro pro objednání callback v telefonu Nokia(s40). Myslel jsem, že bych si ji trochu upravil. Ale pokud není open source, tak se nedá nic dělat.

i tak díky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

littleoak píše:Používám nějakou vaši aplikaci pro pro objednání callback v telefonu Nokia(s40). Myslel jsem, že bych si ji trochu upravil. Ale pokud není open source, tak se nedá nic dělat.

i tak díky.
Co přesně byste chtěl opravit? Určitě by potřebovala upravit na nové API, abychom mohli to starší zrušit.
Opensource jsme to sice nezveřejnili, ale neměl by být problém zdrojový kód poskytnout, pokud se domluvíme.
JohnyH

Příspěvek od JohnyH »

v Java aplikaci Odorik mám pin nastaven pro druhou linku s CLIPem. Proto mě zaskočilo, že byla uvedena ve výpisu první linky.
Ale přestože byly odeslány s číslem mobilu dorazily bez odesílatele.
A jak jsem četl nyní ve fóru, může se odesílatel změnit nebo sms nedorazí. Proto se na to bohužel nejde moc spoléhat.

i tak moc děkuji za rychlou odpověď a radu.
littleoak

Příspěvek od littleoak »

xsouku04 píše:
littleoak píše:Používám nějakou vaši aplikaci pro pro objednání callback v telefonu Nokia(s40). Myslel jsem, že bych si ji trochu upravil. Ale pokud není open source, tak se nedá nic dělat.

i tak díky.
Co přesně byste chtěl opravit? Určitě by potřebovala upravit na nové API, abychom mohli to starší zrušit.
Opensource jsme to sice nezveřejnili, ale neměl by být problém zdrojový kód poskytnout, pokud se domluvíme.
Opravit snad nic, jenom bych chtěl udělat kosmetické změny. Například nastavit pevně v options svoje telefonní číslo a pod vybrané telefonní číslo volaného zobrazit jeho jméno. S platformou s40 jsem ale zatím nepracoval, dělám s javou na desktopu, takže bych si to chtěl hlavně vyzkoušet.
Odpovědět