Co je výhodnější - jednodušší?
Co je výhodnější - jednodušší?
Stále řeším, jak co nejlépe-nejjednodušeji využívat "callback". Napadá mě pořídit si dual SIM mobil - ponechat si stávající GSM kartu (roaming, SMS, pokrytí signálem, e-mail, ... prostě z důvodů toho, co ještě Odorik nenabízí) a jako druhou SIMku: a) Odorik GSM simku a využívat "ViR-ovu hvezdičkovou" metodu nebo za b) "nějakou" SIMku s daty (neřešme jakou, jde mě o jednoduchost callbacku) a využívat např CsSimple. S tím souvisí, zda použít telefon s Androidem či Ashu (nevím, zda se dá do Ashu naistalovat nějaký "callback" program)? Jaké máte zkušenosti Vy, nebo máte jiné řešení? Děkuji za info.
Re: Co je výhodnější - jednodušší?
Dost těžko se v tom radí, záleží na osobních požadavcích a preferencích.
Pro Ashu máme starou J2ME aplikaci na http://www.odorik.cz/m/.
Pro Ashu máme starou J2ME aplikaci na http://www.odorik.cz/m/.
Android, nebo jiný telefon s otevřeným operačním systémem, bude asi univerzálnější. Pár týdnů využívám Xperia E Dual, a jeví se to z hlediska komunikace jako celkem dobrá volba (dvě SIM, 3G i WiFi, jakýkoli VoIP klient, např. CSipSimple, Odorik Callback aplikace, Skype...). Ale každá Asha by měla umět pracovat s odoričí Java aplikací pro callback, takže tady by neměl být problém. Zajímavá může být (ale zatím není v ČR v prodeji) Asha 208 Dual SIM, protože podle specifikace by měla mít i SIP VoIP klienta a ještě navíc být dvojsimková. A není to dotykáč, které já nemusímPetr-II píše: S tím souvisí, zda použít telefon s Androidem či Ashu (nevím, zda se dá do Ashu naistalovat nějaký "callback" program)? Jaké máte zkušenosti Vy, nebo máte jiné řešení? Děkuji za info.

Jinak, pokud bych oželel VoIP klienta, asi bych "pro telefonování" volil Nokia 206, která je navíc celkem levná.
Jak moc se zaintegruje tato aplikace do systému? Pokud bych chtěl přes ni využít callback musel bych ji spustit předem nebo běží na pozadí a při volbě kontaktu zvolím pro volání tuto aplikaci?Largon píše:Pro Ashu máme starou J2ME aplikaci na http://www.odorik.cz/m/.
VoIP klient není podmínkou, jde mě o callback.ViR píše: Jinak, pokud bych oželel VoIP klienta, asi bych "pro telefonování" volil Nokia 206, která je navíc celkem levná.
IMO "integrace" není vlastnost aplikace, ale operačního systému. Pokud mohu posoudit (telefony Siemens MT50, myPhone, Nokie E51), tak Java aplikace na pozadí neběží, čili je nutno ji spustit. Je z ní ale, alespoň v Nokii E51, bezproblémová možnost volby "přidat z kontaků". Čili spusítm aplikaci, kurzor je aktivní v poli "volat na číslo", kliknu na volby, vyberu "přidat z kontaktů" a jsem v seznamu telefonu.... Vyberu kontakt, a číslo je přenesené do Java aplikace. (Pro mne to není problém, ale pro seniora či dítě je "hvězdičková metoda" poněkud vhodnější, neb ta alternativa s *0 může být uložena přímo v seznamu telefonu.)Petr-II píše:Jak moc se zaintegruje tato aplikace do systému? Pokud bych chtěl přes ni využít callback musel bych ji spustit předem nebo běží na pozadí a při volbě kontaktu zvolím pro volání tuto aplikaci?
Skoro vůbec, je potřeba vždy zapnout aplikaci a v ní vyplnit číslo. Jak bude čas, tak máme v plánu se na tu aplikaci podívat a zkusit trochu vylepšit. Mám ale obavy, že J2ME těžko nabídne možnost těsnější integrace s telefonem.Petr-II píše:Jak moc se zaintegruje tato aplikace do systému? Pokud bych chtěl přes ni využít callback musel bych ji spustit předem nebo běží na pozadí a při volbě kontaktu zvolím pro volání tuto aplikaci?
Takže, pro telefony bez OS je vhodnější SIMka Odoriku - hvězdičková metoda, pro telefony s OS SIMka Odoriku nebo datová a podle toho aplikace či hvězdičková metoda?
Omlouvám se za možná přihlouplý dotaz - ale vzhledem k mému věku, jsem již důchodce je to snad omluvitelné:
Mám telefon Samsung B7722 Duos , tj. bez operačního systému.
Používám zpětné volání a vždy musím vyťukávat číslo, přestože je mám v kontaktech.
Je nějaká možnost to číslo zadat já to nazvu "jedním kliknutím" z toho seznamu?
Mám telefon Samsung B7722 Duos , tj. bez operačního systému.
Používám zpětné volání a vždy musím vyťukávat číslo, přestože je mám v kontaktech.
Je nějaká možnost to číslo zadat já to nazvu "jedním kliknutím" z toho seznamu?
V kontaktech v telefonu uložit čísla s *0 na konci. Akorát se pak u příchozích hovorů z těchto čísel nebude ukazovat jméno volajícího, ale jenom jeho číslo (jedině to mít v kontaktech uloženo 2x, jednou s a jednou bez té *0). Podmínkou je samozřejmě SIM karta Odorik.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já používám java aplikaci a jsem s ní spokojen https://www.youtube.com/watch?v=PZlVrYp0PwY aplikaci jsem si umístil jako ikonku, takže fakt, že ji vždy musím spustit, mi nijak nevadí. Jde o to, že kódy jako *0 může T-mobile časem zablokovat, ale internet ne. Proto je lepší si zvyknout na java aplikaci, pokud je tady ta možnost.
Další výhoda je, že to funguje bez ohledu na hlavního operátora. Tedy nejenom v síti Odorik.cz .
Připomínám, že zpětné volání se vyplácí hlavně pro delší hovory. Tedy řekněme více jak minuta či dvě. A těch bývá početně často menšina.
Další výhoda je, že to funguje bez ohledu na hlavního operátora. Tedy nejenom v síti Odorik.cz .
Připomínám, že zpětné volání se vyplácí hlavně pro delší hovory. Tedy řekněme více jak minuta či dvě. A těch bývá početně často menšina.