Tak teď už tomu vůbec nerozumím, když si na SIM kartě v Mobilu nastavím přesměrování na číslo 603 604 604 a pak na Odorčí SIM kartu volám ze sim karty O2 tak hovor se nejdříve spojím s odorčí SIM kartou 799 794 .... ale pak kdy má dojít k přesměrování na to číslo 603 604 604 tak místo toho obdržím hlášku,
volaný účastník není dostupný.
A teď když Odorčí SIM kartu vytočím například z programu X-Lite ( řekněme z druhého účtu Odorika ) tak dojde k jedné věci a tady se možná jedná o divné věci, kterým nerozumím.
Nejdříve se spojí hovor s Odorčí SIM kartou a po chvíli se paradoxně spojí hovor s číslem 603 604 604.
A teď co mi příjde divne, když volám z X- Lite na číslo SIM karty ODORIK, které má nastavené podmíněné přesměrování v případě nepřijetí hovoru do xy sekund a já to na SIM kartě ODORIk ten hovor nezvednu, přepojí se hovor na číslo 603 604 604, ale ve výpisu hovoru vidím 2x krát zaúčtované hovory a přitom to není Call BAck.
Například z X-Lite jsem volal cca 50 sekund a v tom výpise se mi zobrazilo
1 - hovor na číslo SIM karty ODORIk .... doba hovoru 40 sekund
2 - hovor na číslo 603 604 604......doba hovoru 50 sekund
A já za tyto oba hovory dvakrát zaplatím.
Nemělo by to být tak, že hovor z jednoho účtu Odorika vedený z aplikace X-lite na číslo SIM karty Odorik by mělo být zpoplatněné pro tento účet Odorika a druhý hovor vedený z čísla GSM Odorik na 603 604 604 by měl být naúčtovaný pro druhý účet Odorik na kterém je zřízena SIM karta Odorik ?
Uvedu příklad, Jan Novák má účet Odorika a na něm má pouze jednu linku a k ní je zřízeno GSM telefonní číslo Odorik 794 799 000. Na tomto čísle si přesměruje hovory na číslo 603 604 604.
Paní Slívová se rozhodne že využije X-lite a zavolá panu Novákovi na jeho GSM telefonní číslo Odorik 794 799 000 avšak on má přesměrované hovory měla by zaplatit pouze daný hovor na číslo 794 799 000, avšak pan Novák by měl hradit přesměrovaný hovor.
Tak by to mělo fungovat, ale nefunguje, a paní Slívová platí dva hovory jeden na číslo pana Nováka a zároveň i za přesměrovaný hovor tedy pan Novák je v klidu a neplatí ani haléř.

Teď už chápu proč slyším hlášku " volaný účastník je nedostupný v okamžiku, kdy přesměrovaný GSM telefon se snaží přesměrovat hovor na jiné číslo pokud volám z jiné než ODORČí sítě např. Telefonika O2.
Takže jak je možné, že volající strana platí oba hovory když ten přesměrovaný hovor by měla platit volaná strana, volající by měl platit pouze za jednu část hovor a to např. X- Lite - > GSM číslo Odorik. A pokud jsou na tom čísle přesměrovány hovory měla by volaná strana platit druhou část za hovor tedy GSM číslo -> Cílové číslo.
Jenže v uvedeném příkladě když volající platí oba hovory tedy X- Lite ->GSM Odorik -> Cílové číslo. A to je špatně.
Takže ve výpisu se tedy objeví dva hovory kdy volají strana plati 0,59 Kč/min s GSM číslem Odorik a zároveň pak ještě platí 1,69 Kč/min kdy hovor u volaného byl přesměrován na další GSM číslo v tomto příkladě 603 604 604.
Takže Odorik by se měl na to podívat, a opravit to.