Další způsob jak zjišťovat kredit na účtu Odorik

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
helmut.niederman

Další způsob jak zjišťovat kredit na účtu Odorik

Příspěvek od helmut.niederman »

Objevil jsem Ameriku a přišel jsem na další způsob jak zjišťovat kredit na účtu Odoriku.
Řekněme, že na jednom účtu máte tři linky k jedné lince nomadické číslo, ke druhé geografické a ke třetí GSM číslo Odorik.

A teď máte možnost buď za

a) Na svém nomadickém čísle si nastavíte paralelní zvonění kde zadáte pouze 0 viz screenshot ale musíte se rozloučit s klasickými příchozími hovory na toto číslo, protože ať už vám bude volat kdokoli dozví se kolik máte kredit na účtu Odorik, pochopitelně nikdo nezaplatí za hovor, protože druhá strana to nevezme, tedy je to tedy alternativní náhrada za zjišťování kreditu z mobilní SIM karty Odorik kdy vytočíte šest nul 000-000

nebo

b) si vytvoříte k účtu Odorik další linku a k ní si zakoupíte nomadické číslo, které vám bude sloužit pouze v případě, kdy si budete chtít zjistit stav kreditu, budete-li chtít volat z jakéhokoliv telefonu v ČR. Jen do paralelního zvonění zadáte 0. Nic víc viz screenshot.
A když po tom z jakékholiv telefonu zavoláte na to vaše nomadické číslo v účtu odorik tak vám to řekne stav kreditu. A aby to bylo ještě lepší, tak si můžete zřídit novou linku a k té lince nové geografické číslo a nastavit paralelní zvonění a pak si kredit můžete zjišťovat i v zahraničí ( nevím jestli se dá bez problému dovolat na česká nomadická čísla, jestli ty devítky neblokují ? ) Výhoda je v tom, že nikdy nedojde ke spojení hovoru.
Zásadní podmínka je vypnout - deaktivovat uvitací hlášku, jinak vám to naúčtuje hovor, v opačném případě to máte zdarma, protože nedojde ke spojení hovoru.

Vyzkoušejte si to. Poznámka, obrázek je větší, musíte tedy rolovat nebo na něho klikněte !
Zjištění stavu kreditu skrze paralelní zvonění
Zjištění stavu kreditu skrze paralelní zvonění
Odorik_ZjištěníKreditu_paralelne.JPG (63.45 KiB) Zobrazeno 4582 x
Jakub

Re: Další způsob jak zjišťovat kredit na účtu Odorik

Příspěvek od Jakub »

Jako napad zajimave, ale bohuzel ani na nomadu ani na geografickem to ze zahranici zda se nefunguje, jen v ramci site odorik.
helmut.niederman

Ale funguje to i mimo síť odorik. Zkuste si zavolat z telefonní budky nebo z pevné linky O2 na nomadické číslo či Geografické číslo které máte pověšené ke své lince a máte na něm nastaveno paralelní zvonění číslo 0. Mělo by vám to hlásit kredit. Zkoušel jsem to i z mobilu O2 a T-mobile.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ti, kterým se nedaří vytočit pro zjištění kreditu šest nul 000000 (některé telefony se snaží spojit na tísňovou linku), mohou kredit zjistit pomocí 1111 nebo 1234.
danycz

Příspěvek od danycz »

helmut.niederman píše:Ale funguje to i mimo síť odorik. Zkuste si zavolat z telefonní budky nebo z pevné linky O2 na nomadické číslo či Geografické číslo které máte pověšené ke své lince a máte na něm nastaveno paralelní zvonění číslo 0. Mělo by vám to hlásit kredit. Zkoušel jsem to i z mobilu O2 a T-mobile.
Ano funguje to, ale když zkončí hovor, přijde mi upozornění na mail o zmeškaném hovoru z mobilu, ze kterého zjišťuju kredit, na to nomadické číslo, na kterém mám nastavenou nulu v paralelním vyzvánění. Dělá Vám to taky?
helmut.niederman

danycz píše:
helmut.niederman píše:Ale funguje to i mimo síť odorik. Zkuste si zavolat z telefonní budky nebo z pevné linky O2 na nomadické číslo či Geografické číslo které máte pověšené ke své lince a máte na něm nastaveno paralelní zvonění číslo 0. Mělo by vám to hlásit kredit. Zkoušel jsem to i z mobilu O2 a T-mobile.
Ano funguje to, ale když zkončí hovor, přijde mi upozornění na mail o zmeškaném hovoru z mobilu, ze kterého zjišťuju kredit, na to nomadické číslo, na kterém mám nastavenou nulu v paralelním vyzvánění. Dělá Vám to taky?
Nejsem si jistý, ale asi je třeba vymazat emailovou notifikaci u příslušné linky viz https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_vo ... vasi_linky[/b] a nechat políčko prázdné u " Email pro zmeškané hovory: "
danycz

Příspěvek od danycz »

Díky za nápovědu. Bylo to ono.
Zdá se ale, že to nastavení platí pro celý účet, takže tímto zruším upozornění na zmeškané hovory u všech linek, které u Odorika mám.
Mám sice jen dvě a v současné době to není pro mě problém. Ale pro někoho jiného s více linkami by to problém být mohl.

Třeba by to šlo opravit a udělat tak, aby upozornění na zmeškané hovory šly nastavovat u každé linky zvlášť.
Odpovědět