Přeji hezký podvečer, nyní jsem zjistil další velkou chybu, která způsobuje že volaná strana platí za příchozí hovory ale pouze za podmínek, kdy se jedná o hovor ze SIM karty Odorik. Jde o to, že pokud voláte ze své SIM karty ODORIK např. na VOIP číslo nomadické 910xxx a hovor na čísle 910xxx buď zvednete nebo v paralelním zvonění je přesměrován na SIP URI adresu dochází k tomu, že volající ze SIM karty ODORIK má hovor zdarma a v jeho účtu ODORIk nedojde k poklesu kreditu. Naopak dojde k poklesu kreditu na volané straně , která má nastaveno právě ty přesměrované hovory na SIP URI nebo nemusí a může být standartně nastaveno paralelní zvonění na *cislo linky.
Když jsem to zkoušel ze své SIM karty Odorik, zkrátka volaná strana platí hovor místo volajícího.
Pro představu uvádím tento příklad.
Účet ODORIk A má kredit 1000,- Kč a má SIM kartu Odorik s číslem 799 000 000 a uskutečňuje hovor na číslo 910 000 000, které patří k účtu ODORIK B na němž je kredit 100,- Kč avšak na tomto účtu jsou v paralelním vyzvánění hovory přesměrovány na sip:hudba@nic.cz.
Účet ODORIK A se dovolá tedy na 910 000 000 ( které patří účtu ODORIK B ) a to ho přesměruje na sip:hudba@nic.cz. Po 59 sekundách ukončí hovor. a na účtu ODORIK A je pořád 1 000,- Kč ale na účtu ODORIK B už je kredit 99,41 Kč.
Co se týče výpisu hovorů. Tady je to zajímavé. Volající strana bude mít ve výpisu hovorů standartně naúčtovaný hovor tedy 59 sekund 0,59 Kč dokonce i ve sloupečku Stav Kreditu po se mu zmenší ale nahoře v záhlaví jak je stav kreditu napsán zelenou barvou a má to pořád stejné tedy vyšší stav kreditu.
Naopak volaná strana bude mít ve výpisu hovorů standartně zapsaný příchozí hovor a v pravém sloupečku " Stav Kreditu po " bude mít v tomto názorném příkladě kredit po 100,- Kč, ale v záhlaví jak je napsano zelenou barvou Stav Kreditu : uvidí už nižší částku a to 99,41 Kč.
Problém je v tom, že se to zase opět dotýká GSM čísel Odorik, voláte-li na nomadická čísla z jiné sítě např. O2, tak volaná strana neplatí za příchozí hovory, týká se to pouze při volání z GSM čísla Odorik.
Prosím o nápravu, děkuji.
Platby za příchozí hovory ze GSM Odorik na Nomadická čísla
-
-
Re: Platby za příchozí hovory ze GSM Odorik na Nomadická čís
Tak jsem zjistil, že problém funguje i v případě, že pokud na svém Nomadickém čísle nastavíte přesměrování hovorů do hlasové schránky *08550*číslo linky a pak když prozvoníte to nomadické číslo ze SIM karty Odorik, tak opět volaná strana platí za hovor a volající nic neplatí. A ikdyby v paralelním zvonění byla nastavena pouze *číslo linky linka ke které je zřízeno nomadické číslo, a já byl v tu chvíli přihlášen v sw telefonu s touto linkou a někdo by mi volal ze SIM karty Odorik tak bych platil jako volaná strana za příchozí hovor. On by volající nic neplatil.