Účtování příchozích hovorů z mobilní sítě Odorik

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
helmut.niederman

Účtování příchozích hovorů z mobilní sítě Odorik

Příspěvek od helmut.niederman »

Hlásím chybu v účtování příchozích hovorů z mobilní sítě. Odorik. Pokud volám z mobilní sítě Odorik na nomadická čísla 910xx tak volaný účastník platí za příchozí hovor.
Zkoušeno volání z jedné SIM karty na dva nomadická čísla patřící ke dvoum samostatným účtům Odorik.
Tady jsou dva Call ID 68290661 a 68290840

Hovor nebyl naúčtován na vrub uživatele SIM karty Odorik ( na tomto účtu je pouze jedna linka která má pouze GSM číslo ) ale byl naúčtován dvěma samostatným účtům Odorik na nichž jsou nomadická čísla.

Další případ ale tentokráte s paralelním přesměrováním do hlasové schránky u nomadického čísla.

Tady jsou dva Call ID, 68294113 - hovor ze SIM karty na nomadické číslo u toho byl kredit 3,57 Kč a druhý call ID 68294115 - hovor se přesměroval na hlasovou schránku *08550* u toho byl kredit 3,49 Kč. Takže místo aby se hovor naúčtoval na vrub SIM karty se to naúčtovalo volané straně jako platba za příchozí hovor.
Ve výpisu u volající SIM karty je Call ID 68294114 a ve sloupci stav kredit u podrobného výpisu je částka 96,83 Kč ale ve skutečnosti je kredit 96,91 Kč. Tedy přímo zobrazen zelenou barvou v záhlaví účtu.
kovik

Re: Účtování příchozích hovorů z mobilní sítě Odorik

Příspěvek od kovik »

Zdravim,
mate pravdu, opraveno.

Zitra napravim uctovaci krivdy.

Dekujem.
helmut.niederman

Děkuji, ale opravou jste dosáhli toho, že nyní se mi nezobrazují příchozí hovory jak ve výpisu tak v aktuálně probíhajícím hovoru. Voláno teď z GSM T-mobile do GSM Odorik a nic, žádná příchozí položka nebyla zobrazena.
Abych byl přesnější nezobrazují se ve výpisu hovorů příchozí hovory u SIM karet Odorik a pak se nezobrazí ve výpisu hovorů u nomadických čísel příchozí hovory ze SIM karet Odorik.
Co se zobrazuje je, pokud volám ze SIM karty Odorik na nomadické číslo a to nomadické číslo se mne pokouší spojit na paralelně přesměrovanou linku nebo číslo, tak ve výpise hovorů se akorát modrou barvou zobrazí právě probíhající hovory tedy pokud nejsou spojeny. Pokud je hovor spojen, tedy v části právě probíhající hovory by to mělo být označené zelenou barvou avšak tyto se nezobrazí pokud je hovor spojen např. Nomadické číslo -> hlasová schránka.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:Děkuji, ale opravou jste dosáhli toho, že nyní se mi nezobrazují příchozí hovory jak ve výpisu tak v aktuálně probíhajícím hovoru. Voláno teď z GSM T-mobile do GSM Odorik a nic, žádná příchozí položka nebyla zobrazena.
Abych byl přesnější nezobrazují se ve výpisu hovorů příchozí hovory u SIM karet Odorik a pak se nezobrazí ve výpisu hovorů u nomadických čísel příchozí hovory ze SIM karet Odorik.
Co se zobrazuje je, pokud volám ze SIM karty Odorik na nomadické číslo a to nomadické číslo se mne pokouší spojit na paralelně přesměrovanou linku nebo číslo, tak ve výpise hovorů se akorát modrou barvou zobrazí právě probíhající hovory tedy pokud nejsou spojeny. Pokud je hovor spojen, tedy v části právě probíhající hovory by to mělo být označené zelenou barvou avšak tyto se nezobrazí pokud je hovor spojen např. Nomadické číslo -> hlasová schránka.
Příchozí hovory na Odorik sim přes nás nejdou, tedy se nemohou zobrazovat v probíhajících hovorech. Ve výpise se objeví s cca 3/4 hodinovým zpožděním. Že se nezobrazí hovor Nomadické číslo -> hlasová schránka, je také v pořádku.
helmut.niederman

No ale teď je to úplně divné, neboť volám z mobilu Odorik na nomadické číslo a kdy dojde ke spojení hovoru, tak ve výpise u SIM karty se objeví toto.

Na prvním řádku označeno bílou barvou jako příchozí hovor ( což je chyba a mělo to být označeno bledě žlutou barvou jako odchozí hovor ) protože volající strana se zobrazuje ve sloupečku ODKUD jako číslo GSM Odorik a volaná strana KAM internetové nomadické číslo
A na druhém řádku jak je ta zakroucená šipka se objevuje bledě žlutou barvou odchozí hovor ( tady musím povolit ve výpise i čísla v sítí jinak to neuvidím ) z GSM čísla Odorik ODKUD na číslo *0851*šesti místné čislo linky tedy volaná strana tedy KAM

Myslím si, že by to mělo být tak, že oba řádky by měly být bledě modré. Na ukázku přikládám screenshot.
Odorik_VypisHovorů.JPG
Odorik_VypisHovorů.JPG (36.5 KiB) Zobrazeno 2346 x
Doplněno v 00:26 hodin :

Myslím, že už asi tuším odkud vítr věje. Když jsem zkoušel volat z nomadického čísla na nomadické číslo, tak se ten odchozí hovor normálně zapsal do výpisu hovoru. Ale pouze v těch účtech kde je výpis hovorů vedený na SIM kartu je to jakoby zrcadlově převrácené.

Tedy ten screenshot co jsem teď vystavil by měl být ve skutečnosti výpis hovorů u nomadického čísla z volající strany 799, jenže tím, že se opravila ta chyba účtování příchozích hovorů, tak se to obrátilo a zobrazuje se to nyní na volající straně.

Bylo by dobré si to vyzkoušet pokud máte někdo SIM kartu prozvoňte si nomadické číslo a u něho paralelně přesměrujte hovor do hlasové schránky. Uvidíte, že to budete mít zrcadlově převrácené, místo toho aby se vám to zapsalo u Nomadického čísla jako příchozí hovor z čísla 799 tak se vám to zobrazí u výpisu hovorů přiřazený k Sim kartě Odorik :D

Ještě jsem zjistil, že při volání z GSM Odorika na GSM T-mobile se standartně zapíše jako odchozí hovor ale volání na nomadické číslo jako příchozí hovor. Viz screenshot.
Naposledy upravil(a) helmut.niederman dne stř 04. zář 2013 0:26:12, celkem upraveno 1 x.
helmut.niederman

Co se týče obráceného volání z nomadického čísla na mobilní telefon Odorik přes aktivní SIP zařízení se korektně zapisuje do výpisu hovorů přiřazený k nomadickému číslu.

Nyní jsem vyzkoušel volat z mobilu na nomadické číslo aniž bych přesměroval hovor ale standartně jsem hovor přijal na SIP zařízení, situace je opět stejná akorát na druhém řádku se pak zobrazuje odchozí hovor na linku ve vnitřní síti *69x xxx
xsouku04 píše:
helmut.niederman píše:Děkuji, ale opravou jste dosáhli toho, že nyní se mi nezobrazují příchozí hovory jak ve výpisu tak v aktuálně probíhajícím hovoru. Voláno teď z GSM T-mobile do GSM Odorik a nic, žádná příchozí položka nebyla zobrazena.
Příchozí hovory na Odorik sim přes nás nejdou, tedy se nemohou zobrazovat v probíhajících hovorech. Ve výpise se objeví s cca 3/4 hodinovým zpožděním. Že se nezobrazí hovor Nomadické číslo -> hlasová schránka je také v pořádku.
Ano to máte pravdu, že se nezobrazuje současný hovor v právě probíhajících hovorech pokud tedy mi někdo volá na GSM Odorika ale zobrazuje se ve výpisech hovor nomadické číslo -> hlasová schránka. Viz screenshot
Odorik_VypisHovorů.JPG
Odorik_VypisHovorů.JPG (23.55 KiB) Zobrazeno 2346 x
Odpovědět