Upozornění zdarma přes SMS na příchozí email ze seznam.cz
Upozornění zdarma přes SMS na příchozí email ze seznam.cz
Dobrý den, přešel jsem k Odoriku. A neuvědomil jsem si, že mě přestanou chodit zdarma SMS, když mě přijde email na seznam.cz. Pro mne tedy jediný nedostatek Odoriku. Jinak palce hore a 99% pro Odorik.
Re: Upozornění zdarma přes SMS na příchozí email ze seznam.c
Nejdřív bych napsal na seznam, protože smsky z googlu mi chodí:-)
On myslel notifikace o nových e-mailech skrze mobilní e-mailovou adresu. Smsky z kalendáře chodí jak z googlu tak i třeba z yandexu v pohodě.Pepes píše:Nejdřív bych napsal na seznam, protože smsky z googlu mi chodí:-)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A nemají to na seznamu jako možnou placenou službu?
Další řešení by mohlo být stahovat si emaily přímo do mobilu, pokud to mobil zvládá.
Pokud by se podařilo nastavit, aby to nestahovalo přílohy, ale nejlépe jen předmět, bylo by to datově naprosto zanedbatelné.
Další řešení by mohlo být stahovat si emaily přímo do mobilu, pokud to mobil zvládá.
Pokud by se podařilo nastavit, aby to nestahovalo přílohy, ale nejlépe jen předmět, bylo by to datově naprosto zanedbatelné.
Kontroloval jsem jeden z nepoužívaných účtů na seznamu a když se do filtru zadá číslo na mobil tak systém odepíše, že nebyla zadána validní e-mailová adresa.xsouku04 píše:A nemají to na seznamu jako možnou placenou službu ?
Dobry vecer
SMS upozorneni jsem si nastavil podle tohoto navodu:
http://napoveda.seznam.cz/cz/sms-upozor ... email.html
Funguje mi v soucasnosti na sluzebni O2 cislo bezproblemu. Kdysi jsem zkousel na tmobile a to se mi nepodarilo zprovoznit.
Neslo by to pres API Odorika na odesilani SMS ?
SMS upozorneni jsem si nastavil podle tohoto navodu:
http://napoveda.seznam.cz/cz/sms-upozor ... email.html
Funguje mi v soucasnosti na sluzebni O2 cislo bezproblemu. Kdysi jsem zkousel na tmobile a to se mi nepodarilo zprovoznit.
Neslo by to pres API Odorika na odesilani SMS ?
Tak určitě by se API využít dalo. Co ale chybí, je ta část, která by přijímala emaily ze Seznamu a jejich obsah by přes API zasílala formou SMS.o-k píše:Neslo by to pres API Odorika na odesilani SMS ?
Technicky toto není nikterak velký problém. Jde ale o peníze. Zatímco pro MNO jsou náklady na posílání SMS ve vlastní síti prakticky zanedbatelné, tak nám jako MVNO už za každou zprávu učtují takovou cenu, že je nereálné, aby to bylo provozováno jako bezplatná služba.
Takže je otázka, jaký by byl o takovou službu vůbec zájem, kdyby byla placená a také jak se potom případně vypořádat s tím, že kdokoliv kdo zná vaši emailovou adresu by vám mohl spammovaním snižovat kredit, aniž byste nad tím měl nějakou kontrolu.
Mám speciální mailovou schránku. Do této schránky přeposílám přes nějaký filtr maily ze Seznamu (třeba všechny) a to i z více schránek. A tuto speciální schránku může monitorovat TMOBIL a pošle mi zdarma 160 znaků z mailu v této schránce. Pochopitelně TMOBIL může monitorovat i primární schránku a to snad až pět schránek.
Ale tady se bavi o tom, jak teto funkcnosti dosahnout u virtualnich operatoru.jirbar píše:Mám speciální mailovou schránku. Do této schránky přeposílám přes nějaký filtr maily ze Seznamu (třeba všechny) a to i z více schránek. A tuto speciální schránku může monitorovat TMOBIL a pošle mi zdarma 160 znaků z mailu v této schránce. Pochopitelně TMOBIL může monitorovat i primární schránku a to snad až pět schránek.
Jediným řešením je nepřecházet s číslem, to si nechat na nějakým nulovým tarifu nebo jako předplacenku a od odorika si koupit nový číslo. Potom obě simky narvat do dvousimkáče telefonu. Volat levně přes odorika, sms a hovory přijímat i na pův. čísle.