Mohou si Zelené Linky k Odoriku aktivovat i nepodnikatelé ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
helmut.niederman

Mohou si Zelené Linky k Odoriku aktivovat i nepodnikatelé ?

Příspěvek od helmut.niederman »

Dobré odpoledne, zajímalo by mne, jestli si zelenou linku k účtu Odorik může pořídit i fyzická osobna " nepodnikatel " ? A jaké jsou §právnické podmínky§ pro získání zelené linky ? Je nutné uzavřít speciální telekomunikační smlouvu ? Děkuji
ViR

Re: Mohou si Zelené Linky k Odoriku aktivovat i nepodnikatel

Příspěvek od ViR »

helmut.niederman píše:Dobré odpoledne, zajímalo by mne, jestli si zelenou linku k účtu Odorik může pořídit i fyzická osobna " nepodnikatel " ? A jaké jsou §právnické podmínky§ pro získání zelené linky ? Je nutné uzavřít speciální telekomunikační smlouvu ? Děkuji
Nějak mne nenapadá, proč by to nešlo? Podmínkou podle mne bude dobít si kredit potřebnou částkou a poslat objednávku. Víc u Odoriku neočekávám.

Mne by ale třeba z tohoto soudku zajímalo, pokud bych si "koupil" zelenou linku přímo od ČTÚ, na kolik by vyšlo její umístění k Odoriku, bylo-li by možné.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

ViR píše:
helmut.niederman píše:Dobré odpoledne, zajímalo by mne, jestli si zelenou linku k účtu Odorik může pořídit i fyzická osobna " nepodnikatel " ? A jaké jsou §právnické podmínky§ pro získání zelené linky ? Je nutné uzavřít speciální telekomunikační smlouvu ? Děkuji
Nějak mne nenapadá, proč by to nešlo? Podmínkou podle mne bude dobít si kredit potřebnou částkou a poslat objednávku. Víc u Odoriku neočekávám.

Mne by ale třeba z tohoto soudku zajímalo, pokud bych si "koupil" zelenou linku přímo od ČTÚ, na kolik by vyšlo její umístění k Odoriku, bylo-li by možné.
Předpokládám, že by se pak musely podepsat nějaké papíry, takže by to bylo asi za jednorázový poplatek, asi něco jako 500 Kč. (Pokud by v tom nebylo něco skrytého) V tom poplatku už by bylo i případné zrušení za X let. A no a poté se stačí zavázat, že pokud byste osmistovku ČTÚ vrátil, tak nám to oznámíte. A roční poplatky byste pak platil už ČTÚ. O číslo na ČTÚ může požádat úplně kdokoli?
Přijde mi to jako dobré, protože se tím obejde "trafika" s přenášením čísel, když číslo by patřilo rovnou koncovému uživateli.
Samozřejmě smysl by to asi mělo, když víte, že to chcete na hodně let. Protože dělat to jen na pár měsíců by bylo zbytečná komplikace a jednorázový poplatek 5000 Kč za žádost by se nevrátil.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Osmistovku může mít i nepodnikatel, ale asi by se mu těžce nevyplatila.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když někdo neví co s penězi, tak je to jedna z možných cest jak je utratit :D
Broucajz

Příspěvek od Broucajz »

Nedalo mi to, tak jsem hledal:
http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800
Opravdu to (zelená linka pro osobní potřebu) považuji za hovadinu. :roll:
ViR

Příspěvek od ViR »

Broucajz píše:Nedalo mi to, tak jsem hledal: http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800 Opravdu to (zelená linka pro osobní potřebu) považuji za hovadinu. :roll:
Totální hovadina to být v mimořádných případech nemusí. Ale je potřeba mít poměrně specifické know-how (jako soukromník) a udělat si velmi dobrou kalkulaci a rozvahu toho, kdo a proč na ni může volat.

Pokud by byly pořizovací náklady a roční poplatky ČTÚ rozpuštěny například do 5 let provozu (při delším to bude levnější), a umístění k Odoriku by stálo oněch symbolických 500 Kč, jak napsal výše jako odhad p. Soukup, byly by náklady za provoz, včetně těch rozpuštěných, méně než 200 Kč měsíčně + 66 či 33 hal. za minutu příchozího hovoru z pevné sítě. To jsou náklady, u nichž si umím představit, že je např. v rámci rodiny za normální situace ponesu, pokud by nebyla k dispozici jiná ekonomicky výhodnější forma komunikace.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

V rámci rodiny si přece můžu u Odoriku nastavit, která čísla mně budou volat zdarma "Příchozí hovory bezplatné pro volajícího" a nemusím k tomu platit nějaký měsíční paušál :-)
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:V rámci rodiny si přece můžu u Odoriku nastavit, která čísla mně budou volat zdarma "Příchozí hovory bezplatné pro volajícího" a nemusím k tomu platit nějaký měsíční paušál :-)
Tak nevím, pane kolego Pitomče. Je něco nesrozumitelného na výrazu "v mimořádných případech" v příspěvku výše?

Zmíněná odoričí služba ve většině případů určitě vyhoví, a je fajn, že je. Ale jak volání přes některou ze dvou osmistovek, tak přes 822300400 má své limity.

První metoda (přes 800) je na bázi CBR, čili nepovolujete volání lidem, ale číslům. Současně má pevné směrování v rámci Odoriku. A proto je nevhodná, nastane-li situace, že existuje více volajících (komukoli do Odoriku), schovaných za jedním číslem, nebo skupinou čísel (třeba přes PBX).

A druhá předpokládá bezchybné zadání celkem 19 znaků a plně funkční DTMF, přičemž je použitelná jen z pevné (plus s možnými problémy ze služeb některých virtuálů).
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Kolego ViRe, pro mimořádné situace nebude nikdo objednávat zelenou linku a k něčemu se uvazovat, resp. pak to vypovídat/rušit. V těchto případech využije službu Odoriku viz výše. Zelená linka je spíš pro trvalý provoz :-)
Odpovědět