Zdravím,
Chci se zeptat, zde je možné nějak nastavit paralelní zvonění na libovolném SIP zařízení při příchozím GSM hovoru na mobilní telefon?
Nikde jsem to nenašel. Nebo to opravdu nejde z důvodu, že příhcozí hovory na mobil se SIM Odorik vlastně vůbec nepřijdou do Odorik ústředny?
Děkuji
Michal
Paralelní vyzvánění při příchozím hovoru na mobil
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paralelní vyzvánění při příchozím hovoru na mobil
Je to tak. Příchozí hovory na mobil nejdou přes nás. Není to technický problém, ale je to schválně. Protože jinak by pro spousty účelů nebyla simkarta ani potřeba. Mobilní operátoři ale nechtějí, abychom se v části případů vlastně bez nich úplně obešli.
Jediný způsob, jak možnosti paralelního vyzvánění využít, je se na simkartě zadat přesměrování na naše geografické nebo nomadické číslo. Bohužel tohle přesměrování stojí 0,59 Kč/min. A nejde přesměrovat sms.
Jediný způsob, jak možnosti paralelního vyzvánění využít, je se na simkartě zadat přesměrování na naše geografické nebo nomadické číslo. Bohužel tohle přesměrování stojí 0,59 Kč/min. A nejde přesměrovat sms.
Dotaz mimo trochu: A budou někdy hovory ty příchozí hovory chodit přes vaši ustřednu? výhledově?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale prý je stejně nakonec musíme poslat na onu sim kartu. Tedy využití to má jen pro možnost nahrávání hovorů. Tedy doufám že se situace uklidní a jakékoli smysluplné využití bude možné.lifdo69 píše:Dotaz mimo trochu: A budou někdy hovory ty příchozí hovory chodit přes vaši ustřednu? výhledově?
Což ale nevylučuje, že je lze souběžně posílat i jinam, např. na VoIP linkuxsouku04 píše:Ano, ale prý je stejně nakonec musíme poslat na onu sim kartu. Tedy využití to má jen pro možnost nahrávání hovorů. Tedy doufám že se situace uklidní a jakékoli smysluplné využití bude možné.lifdo69 píše:Dotaz mimo trochu: A budou někdy hovory ty příchozí hovory chodit přes vaši ustřednu? výhledově?

Takze abych to shrnul, v soucasne dobe muj plan, ze si prevedu cislo k odorikovi a defaultne bude napojene na voip linku misto vaseho nomadickeho cisla s fallbackem na telefon pres gsm, pokud nebude pripojene zadne zarizeni (nebo za vyuziti paralelniho vyzvaneni), nelze realizovat? Proc to resim nebo bych chtel poresit - CLIP si nastavim, ale ti, kteri mi budou volat z odorika, stejne budou volat na gsm telefon a tedy platit 59 hal., i kdyz budu na wifine nebo doma u pevneho (SIP) telefenu, misto toho, abych se mohl rozhodnout, na kterem zarizeni hovor vezmu. Je to tak nebo existuje rozumne a ne moc zamotane reseni? (Priznam se, ze odorika jsem zacal zkoumat nedavno a urcite mi spousta veci unika
)
Tedy cislo si k vam prevedu v kazdem pripade, vyhody jsou pro mne celkem jasne, tohle je jenom vec, ktera by zprijemnila zivot (hlavne jinym, kteri by nemuseli resit vice mych cisel).

Tedy cislo si k vam prevedu v kazdem pripade, vyhody jsou pro mne celkem jasne, tohle je jenom vec, ktera by zprijemnila zivot (hlavne jinym, kteri by nemuseli resit vice mych cisel).