Automatická odpověď při volání na SIM Odorik

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
marfik
Kontaktovat uživatele:

Automatická odpověď při volání na SIM Odorik

Příspěvek od marfik »

Dobrý den,
SIM kartu Odorik používám pro podnikání. Na dovolené v zahraničí nechci vyřizovat obchodní záležitosti, na druhé straně nechci zbytečně přijít o zákazníky. Je možné nějak (nejlépe jednoduše) nastavit, aby při zavolání na mobilní číslo odorik dostal v předem nastavené době (tedy během dovolené) volající automatickou odpověď, kterou by byl upozorněn, že momentálně odpočívám, ale že se mu určitě ozvu hned po dovolené? Mám na mysli např. buď automatické odeslání přednastavené SMS zprávy na číslo volajícího, nebo přehrání předmluveného hlasového vzkazu. Děkuji
Pitomec

Re: Automatická odpověď při volání na SIM Odorik

Příspěvek od Pitomec »

Soft na automatickou odpověď přes SMS mám v Nokii E51. Ale existuje to samozřejmě i na Android.
marfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfik »

Pitomec píše:Soft na automatickou odpověď přes SMS mám v Nokii E51. Ale existuje to samozřejmě i na Android.
Problém je v tom, že budu v zahraničí a přijde mi zbytečné sjednávat si na podnikatelské číslo roaming. Ten "poloviční" roaming, na který není třeba sepisovat smluvní dodatek, umožňuje jen příchozí hovory (případně využití dat), ale neumožňuje odchozí hovory ani odchozí SMS. Tím pádem mi instalace aplikace přímo v telefonu nepomůže. Měl jsem proto na mysli spíše nastavení přímo u operátora, např. prostřednictvím webového rozhraní, ve kterém si provádím i jiná nastavení služeb Odorik. Hledal jsem v nastavení, ale našel jsem takové možnosti jen pro volání na internetové číslo odoriku, ale pro volání na SIM kartu jsem žádné takové nastavení nenašel.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

Přesměrovat na geografické číslo Odorik a na něm tuším hlášku namluvit lze. A po dovolené přesměrování zrušíte a když bude potřeba tak jej zase zapnete.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

marfik píše:
Pitomec píše:Soft na automatickou odpověď přes SMS mám v Nokii E51. Ale existuje to samozřejmě i na Android.
Problém je v tom, že budu v zahraničí a přijde mi zbytečné sjednávat si na podnikatelské číslo roaming. Ten "poloviční" roaming, na který není třeba sepisovat smluvní dodatek, umožňuje jen příchozí hovory (případně využití dat), ale neumožňuje odchozí hovory ani odchozí SMS. Tím pádem mi instalace aplikace přímo v telefonu nepomůže. Měl jsem proto na mysli spíše nastavení přímo u operátora, např. prostřednictvím webového rozhraní, ve kterém si provádím i jiná nastavení služeb Odorik. Hledal jsem v nastavení, ale našel jsem takové možnosti jen pro volání na internetové číslo odoriku, ale pro volání na SIM kartu jsem žádné takové nastavení nenašel.
To už by chtěl člověk po TM asi moc, otázkou je, zda-li vůbec takovou volbu mají i přímo pro své klienty...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mobilemanic píše:Přesměrovat na geografické číslo Odorik a na něm tuším hlášku namluvit lze. A po dovolené přesměrování zrušíte a když bude potřeba tak jej zase zapnete.
Tohle jde bez problému i s nomadickým číslem. Navíc přesměrování můžete zapínat i vypínat přímo z roamingu. Kdo vám volal budete vidět ve výpise hovorů a může zanechat i vzkaz, který přijde ihned na email.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Vraž tu SIM kartu do telefonu s Androidem, nainstaluj a nastav aplikaci, která odmítne příchozí hovor a pošle SMS a nech ho doma zapnutý a připojený na nabíječce.
marfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfik »

Děkuji všem za rady, trochu jsem si s tím pohrál a tady v Čechách to funguje a předpokládám, že když budu mít zapnutý alespoň ten roaming na příchozí hovory, tak to bude fungovat i v cizině. Pokud to někoho zajímá, tady je můj postup:
1. V telefonu (v mém případě android) jsem nastavil přesměrování příchozích hovorů na nomadické číslo, které mám v síti odorik (+420 910 xxx xxx)
2. Nastavení automatické SMS odpovědi (nastavení se provádí přes webové rozhraní odorik pro linku, odpovídající nomadickému číslu, na které bude hovor přesměrován)
a) Volání z internetu > Volání z libovolného programu > SMS odpověď na prozvonění (napsat text automatické SMS)
b) Vlastní telefonní číslo > Vlastní telefonní číslo > Paralelní vyzvánění: V dolní části musí být uvedeno, že příchozí hovor bude paralelně vyzvánět i na čísle *08552ss*aaaaaa. Pokud to tam není, tak to číslo tam přidám - místo ss nastavím počet sekund, jak dlouho má telefon vyzvánět, než se odešle přednastavená SMS. Místo aaaaaazadám šestimístné číslo linky odpovídající nomadickému číslu v síti odorik, na které je hovor volajícího přesměrován)
3. Nastavení automatického hlasového vzkazu (nastavení se provádí přes webové rozhraní odorik pro linku, odpovídající nomadickému číslu, na které bude hovor přesměrován)
a) Vlastní telefonní číslo > Vlastní telefonní číslo > Paralelní vyzvánění > zatrhnout aktivní Přehrávání uvítací hlášky
b) Z linky aaaaaa (pořád ta stejná linka, odpovídající nomadickému číslu, na které je přesměrován hovor volajícího) zavolat na číslo *08541. Tam nahrát vlastní hlasový vzkaz.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Pokud to přesměrování bude pevné, tak tu SIM klidně můžeš vyndat z telefonu a nechat doma, pokud to přesměrování bude podmíněné a přihlásíš ji v zahraničí do sítě, zaplatíš příchozí a odchozí roamingový hovor a jelikož neplánuješ mít aktivovaný odchozí roaming, tak to dost pravděpodobně vůbec nebude fungovat.

Nějak nechápu proč si tu SIM chceš brát s sebou, když ti bude k ničemu? Příchozí hovory nechceš přijímat a nechceš mít zapnutý odchozí roaming.

Dále z jakého čísla přijde ta info SMS? Pokud to bude číslo jiné, než na které zákazník volal, tak to bude matoucí.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

A když o tom tak přemýšlím, tak úplně nejjednodušší je nastavit starou dobrou hlasovou schránku a telefon/SIM nechat vypnutý doma. Buď klasickou schránku přímo na mobilu nebo přesměrovat na číslo v síti Odorik a schránku mít na něm, pokud umí zasílat vzkazy na mail, tak tím lépe. Když už uvažuješ, že volajícímu přehraješ vzkaz (hovor se spojí a volající ho zaplatí), tak by bylo fér i volajícímu dát možnost zanechat vzkaz.
Odpovědět